duminică, 29 noiembrie 2015

Psalmul 37:5. Încredinţează-ţi soarta în mîna Domnului,,,,,,,,,,,,,,

f43bd-picture1bibliacutrandafir



Psalmul 37:5. Încredinţează-ţi soarta în mîna Domnului,încrede-te în El, şi El va lucra,


      Acest psalm nu gresesc daca spun ca este pentru cei rascumparati ai Domnului Hristos.Pentruca oamenii acestei lumi sunt ingrijorati de soarta lor.Dece? Pentruca nu au acest ajutor pe care cel rascumparat il are in Mantuitorul lui.Am spus intrun posting anterior ca, Trebuie sa il cunosti pe Dumnezeu ca sa ai, as zice: “anumite privilegi”Poate unii nu vor fi de acord cu acest cuvnt de “privilegiu “ Da pentruca esti un copil al lui Dumnezeu, esti in partasie cu El ca Tata.Aceasta cunoastere a Lui Dumnezeu,iti da dreptul sa te bucuri de aceste promisiuni pe care Cuvantul le aduce inaintea celor rascumparati.Nu ai cum sa te bucuri, sau sa le aplici in viata daca nu mai intai Dumnezeu nu te-a nascut din nou ca sa fi al Lui.Poate vor fi si din aceia care spun ca, Dumnezeu e bun, dragoste si ca ce spune Dumnezeu spune pentru toti oamenii.Cu alta ocazie am spus;” daca nu-L cunosti pe Dumnezeu si pe Domnul Hristos ca Mantuitor personal, nu se aplica tie aceste cuvinte”.Psalmistul avea o relarie de partasie cu Dumnezeu. Cineva mi-a adus in atentie lucrurile negative din viata Psalmistului.


      Aceste negativitati,pe care acesta le scotea in evidenta, i-am spus ca, Dumnezeu le-a cuprins in Cuvantul Sau ,tocmai pentru invatatura noastra. Ca sa luam seama ca Dumnezeu nu tolereaza pacatul in viata celui rascumparat.
David, ca de el este vorba in acest Psalm, si-a plans cu amar alunecarea lui in neascultare de Dumnezeu.Citind Psalmul 51. vom vedea “ o ruptura launtrica la David”Nu stiu cati dintre noi am ajuns la o asa stare de pocainta. David, care trecuse prin stari depresive sufletesti, iata ce indemn, sfat, aduce inaintea celor care il cunosc pe Dumnezeu si se tem de El.Încredinţează-ţi soarta în mîna Domnului, Cei rascumparati is cunos soarta lor,ca e in mana lui Dumnezeu si ca este vesnica. Dar,atat timp cat traiesc pe pamant nu sunt scutiti de situatii neplacute. Pentru ei aceste situatii care sunt ingaduite de Dumnezeu lucreaza spre binele lor vesnic. 2 Corinteni 4: 17. Căci întristările ( sau necazurile)noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate vecinică de slavă.


      Apostolul Pavel trecuse prin astfel de situatii in viata lui. Cu alte cuvinte, stia ce spune din expierenta lui propie.Si noi putem avea o expierenta cu Dumnezeul nostru.Nu stiu cati dintre noi ne-am gandit cand am avut situatii mai delicate in viata noastra ca ele lucreaza impreuna,tot mai mult o greutate vecinică de slavă.Ei uite, asta inseamna sa cugeti la Cuvantul lui Dumnezeu, cand treci prin astfel de situatii. Atunci vei realiza intradevar ca si Pavel ca ele iti fac bine si inca unul vesnic.Încredinţează-ţi soarta în mîna Domnului, Cu alte cuvinte, vrea Psalmistul sa ne asigure ca, nu putem scapare de natura omeneasca sa ne putem descurca  singuri fara ca sa primim ajutor divin.Facand o armonizare cu ce am citit in Corinteni, vom realiza ca, este cu mult mai bine si de folos sa ne lasam in mana lui Dumnezeu decat sa incercam sa scapam din ceia ce El a ingaduit sa apara in vietile noastre.Adu orce situatie parca ar vrea sa spuna Psalmistul inaintea lui Dumnezeu si las-o acolo in grija Lui.încrede-te în El, Psalmistul continua cu aceste cuvinte, care ne indeamna sa nu avem indoiala intrun fel asupra fagaduintelor lui Dumnezeu date pentru copiii Lui.El le pastreaza aceste fgaduinte, ce a spus, va si implini in mod categoric.El nu e un fiu al omului sa-si ia vorba inapoi.


      Nu stiu cum apare increderea in viata unora dintre cei care spun ca sunt copii ai lui Dumnezeu,dar am expiermentat-o si aduce multa liniste si pace in interiorul deja agitat prin situaria care treci de moment.Traim in firea aceasta veche, carnala, care are in ea o structura pamanteasca care se arata in viata fara ca sa vrem, prin; Indoiala. Trebuie sa fim constienti ca,”credinta are si ea dusmanul ei”. Anume, aceasta Indoiala,nu inceteaza atat timp cat suntem in acest trup de carne,unde Indoiala,   este la ea acasa.Iata dece este necesar sa avem acumulat din Cuvant locuri care ne aduc liniste in clipe de framantare sufleteasca. Psalmistul parca ar vrea sa spuna; “ voi sunteti ai Lui si El este Tatal vostru”. Si ca,nu-i scapa nimic din supravegherea copilului Sau. Mai avem inaintea noastra si aceste cuvinte;şi El va lucra, Aici, as indrazni sa spun ceva care se opsearva in vietile noastre. Anume,  se ridica intrebarea in mintea noastra,cum va lucra Dumnezeu Tatal nostru? Ca sa putem sti ca El ia seama la nevoile noastre, la situatiile noastre prin care trecem uneori.Unii din noi mai des, alti mai putin.


      Sigur ca El va lucra, dar ca nu intodeauna va lucra asa cum am dorii noi.Cel ce este ancorat in Cuvant stie ca,Dumnezeu va lucra in felul cum gaseste El de cuvinta. Deseori nu ne convine noua ( firi pamantesti) cum procedeaza Dumnezeu in viata noastra. Dar trebuie sa stim ca, avem un prileji minunat de a ne cerceta, testa si corecta in acelasi timp.Facand asa, vom vedea unde ne gasim in ascultarea de Dumnezeu Tatal nostru.Cand ne purificam amanuntit, si sincer vom vedea ca pe undeva l-am necinstit intrun fel.Ce bucurie avem atunci cand vedem cum a lucrat Dumnezeu.Expierenta veti mi-a facut aceasta dovada de necontestat ca, avem un Dumnezeu care ia grija copiilor Lui.Vom vedea ca Dumnezeul nostru vrea sa ne duca la slava.o greutate vecinică de slavă.Dece vrea sa ne duca la slava? In primul rand ca, ne-a nascut si ne iubeste. Apoi ca, vrea sa fim asemenea Fiului Sau prea iubit.


      Alergarea aceasta, calatoria aceasta,se va sfarsi curand. Chiar daca unii vor vedea sfarsitul tuturor lucrurilor undeva departe.Fie ca esti tanar sau mai invarsta, toate se vor termina curand.Domnul sa ne dea har sa mergem inaintea Lui cu incredere si sa asteptam sa vedem cum va lucra El in viata noastra,in anumite situatii.Cel mai important este sa vedem in noi insine acea transformare pe care  Dumnezeu a facut-o prin nasterea din nou.Atunci, ne vom bucura trecand peste toate necazurile care pot veni peste noi.


      Ele nu vor avea puterea sa ne doboare, pentruca suntem ocrotiti de Dumnezeu Tatal nostru.Asa ca, nu poate fi nici-o indoiala, ca Dumnezeul nostru va lucra spre binele celor ce sunt ai Lui.Cand ne-a nascut Dumnezeu ne-a si pus deoparte pentru El ca sfintii ai Lui.Iata ascunzatoarea care protecteaza pe Copilul lui Dumnezeu.Coloseni 3:3. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.Soarta celui rascumparat este pecetluita cu Domnul Hristos pentru vesnicie.Ascunsi de atacurile celui rau. Unde va fi El, vor fi si cei rascumparati ai Lui.Cei care sustin altminteri, nu sunt ascunsi cu Domnul Hristos.Ce inseamna asta? Ca nu apartin Lui.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: