marți, 8 decembrie 2015

2 Tesaloniceni 1:11. De aceea ne rugăm necurmat pentru voi,.............

f43bd-picture1bibliacutrandafir









2 Tesaloniceni 1:11. De aceea ne rugăm necurmat pentru voi, ca Dumnezeul nostru să vă găsească vrednici de chemarea Lui, şi să împlinească în voi, cu putere, orice dorinţă de bunătate, şi orice lucrare izvorîtă din credinţă,


      Cineva mi-a dat o brosura sa citesc. Titlul acestei brosuri este:Great Commission. Tradus este asa;”Marea chemare” (cu implicatia de a fi trimis)Trimis unde si de cine?Intelegem ca de Dumnezeu in lucrarea Lui.Autorul acestei brosuri este un credincios cu o reputatie printre cei ce au iubit Cuvantul sfant la vremea lui.Dar si printre cei de azi care doresc sa creasca in cunoasterea Domnului Isus.Numele acestui autor, este cunoscut si printre cei care i-au citit volumele scrise si traduse si in romana.C.H. Mackintosh.Titlul brosuri arata de o chemare si de o trimetere in lucrare.Inteleg din Scriptura ca nu toti care sunt chemati la mantuire, au si trimeterea in lucrae.Este foarte adevarat ca, orcare din copiii lui Dumnezeu trebuie intrun fel sa marturiseasca si altora despre Domnul Isus.Aceasta brosura si in mod deosebit acest verset mi-a atras atentia la aceste doua cuvinte;chemare + trimitere. Nu scriam nimic daca nu as sti ca, se trateaza cu usuratate aceste doua cuvinte. Nu se plateste atentie la acest amanunt pe care Scriptura il scoate in evidenta, anume; Dumnezeul nostru să vă găsească vrednici.


      Dar a avea o chemare deosebita pe care Dumnezeu o pune impreuna cu trimiterea. Avem un exemplu pe Barnaba si Saul in privinta aceasta.Fapte 13:2. Pe cînd slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfînt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.“Nu citim ca, Duhul Sfant le-ar fi spus sa se uite sa vada ce pregatire teologica au acestia doi.Era Duhul Sfant care avea mandat dela Dumnezeu sa se ocupa de ei pentru lucrare. Intelegem ca este o chemare cu totul deosebita decat cea de care ne vorbeste Domnul Isus;Matei 22:14. Căci mulţi sînt chemaţi, dar puţini sînt aleşi.“Barnaba si Saul, erau luati de Dumnezeu si trimisi din mijlocul credinciosilor.Asa cum am spus si mai sus.Aceasta chemare + trimitere,este ca si cum cineva iti da sa duci un comision unei persoane la modul literal.Faci acest lucru pentru persoana care ti-a incredintat acest comision.Sau cu alte cuvinte, in locul persoanei respective. Care in cazul de fata la modul spiritual este Dumnezeu.Care a incredintat un comision pentru fiinta umana.


      Acestor trimisi li se da autoritate de Dumnezeu; (Autority to act in behalf of another)Tot asa spiritual, Dumnezeu  a chemat pe cei pe care i-a ales mai intai si le-a incredintat sa duca oamenilor din partea lui Dumnezeu acest comision divin,  care este chemat (good news) sau vestea buna a evangeliei.Ap, Pavel spune aceste cuvinte, cu privire de imputernicire; 2 Corinteni 5: 20. Noi dar, sîntem trimeşi împuterniciţi ai lui Hristos; …….Asa ca, sa-mi fie ingaduit sa spun, nu cartea sau instruirea teologica prin seminare te face imputernicit sa duci acest Comision (vestea buna) al lui Dumnezeu. Am vazut ce au facut Fratii inainte de a trimite pe Barnaba si Saul in lucrare. Ei posteau ca sa fie convinsi ca pe cei care ii va trimite sunt binecuvantati de Dumnezeu.In versetul de mai sus,as dori sa fac o legatura cu aceasta chemare + trimitere. Apostolul Pavel, avea in vedere pe credinciosii din Tesalonic, aducandu-le in atentie aceasta chemare pe care au avut-o dela Dumnezeu. De aceea ne rugăm necurmat pentru voi, Aveau acesti credinciosi nevoie sa fie sustinuti in rugaciune.
      
      Lucrarea a fost si este destul de grea la care cei rascumparati, sunt chemati si trimisi sa  infaptuiasca aceasta lucrare in numele lui Dumnezeu.Dece se ruga Pavel necurmat?Pentruca si vrasmasul este la lucru necurmat sa zadarniceasca planul de mantuire a lui Dumnezeu.ca Dumnezeul nostru să vă găsească vrednici de chemarea Lui, Cu alte cuvinte, Dumnezeu, are nevoie de credinciosi care au un caracter Integru.Sunt unii care spun ca ei au chemare sa vesteasca evangelia, dar nu sunt vrednici de a fi frimisi.Fac aceasta afirmatie cu toata responsabilitatea, pentruca am avut ocazia sa vad astfel de cazuri, de nevrednicie.Altii sustin ca, daca au facut un seminar se si califica sa fie trimisi in lucrarea lui Dumnezeu.Cand omul este implicat, trimis de oamenii, da la oparte pe cine gaseste Dumnezeu vrednic.Iata ce spune Pavel;să vă găsească vrednici Inteleg ca, nu toti sunt vrednici de a duce din partea lui Dumnezeu acest “Comision”.Alti credinciosi pot fi gasiti vrednici in alte lucrari.Pavel vorbeste de daruri date credinciosilor.


      Cei care se duc, sunt trimisi, de unul sau de altul considerand ei, ca acestia pe care Ii trimit sunt vrednici.Cuvantul ne arata ca;Dumnezeul nostru să vă găsească …. Cu alte cuvinte nu omul orcare ar fi el.Am spus cu alta ocazie ca, cei rascumparati sunt colportori ai lui Dumnezeu. Sau cu alte cuvinte poarta interesele Celui ce i-a trimis.Nu stiu cata atentie se pune pe;Chemare + trimitere de Dumnezeu in aceasta lucrare.Nu e necesar sa fi trimis de om, ci te duci tu si faci aceasta lucrare nu inainte de a te vedea daca esti gasit vrednic de Dumnezeu.Citim in Prorocul Ieremia aceste cuvinte;Ieremia 14:14…….. Eu nu i-am trimes, nu le-am dat poruncă, şi nu le-am vorbit;........

Deci iata ca, nu te poti duce orcum, fara o cercetare adanca sa vezi tu insuti, daca mai intai esti chemat, apoi, daca esti trimis de Dumnezeu. şi să împlinească în voi, cu putere, Uite, cand Dumnezeu te gaseste vrednic, te si echipeaza cu puterea necesara.Fara putere dela El lucrarea nu are izbanda.Ce poate sa dea omul cand trimite pe alt om?Cand Domnul Isus a trimis pe ucenicii Lui sa vesteasca imparatia lui Dumnezeu,ia inzestrat cu putere;Luca:91. Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere .Cate-va ganduri cu privire la aceasta “Chemare si trimitere de Dumnezeu”


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: