miercuri, 13 iulie 2016

1 Tesaloniceni 5; 23. Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuş pe deplin; ..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Tesaloniceni 5; 23. Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuş pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
         Avem in acest verset trei componente le numesc care alcatuieste fiinta umana. Apostolul Pavel le scrie acestora care se adunau in Tesalonic.Poate nu stiau ei cum este cu aceasta structura omeneasca. Sau poate numai unii dintre ei nu stiau.Si azi ca in decursul timpului au fost printre cei ce se strang laolalta si Ignoranti, nestiutori. Dece a fost asa si de ce este si azi? Pentruca nu multi sunt interesati sa afle lucruri mai in amanuntit cu privire la el personal ca om.Cei mai multi pe care i-am Intalnit si eu dar si alti Fratii nu stiu decat un lucru anume; Ei merg la adunare si ce li se spune acolo iau de bun, fara ca ei personal sa aiba un Inteles din Cuvant.Ce minunat este sa poti intelege cate ceva din citirea Cuvantului citit in particular. Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuş pe deplin;Dumnezeul celor rascumparati este un Dumnezeu al paci nu al dezordinei.Iata duhul de viata al omului care a fost pus de Dumnezeu ca sa il tina in viata cat gaseste Dumnezeu de cuvinta.Geneza 2;7. Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărîna pămîntului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.

         Dece aduce Ap, Pavel in atentie acest amanunt? Pentruca este necesar  acum, ca si atunci ,sa stim cu ce fel de Dumnezeu avem deaface.Numai acest Dumnezeu care a nascut din nou poate sfinti pe cei ce i-a nascut. Cum adica, omul nu se poate sfinti si el singur? Omul credincios o poate face intrun fel dar nu la standarul pe care il vrea Dumnezeul păcii. Si am dubiu ca ar fi vreunul care ar putea sa sesfinteasca cum o face Dumnezeu.Sfintenia vine si este aplicata dela Cel ce este sfant, genereand in cel nascut din nou de Dumnezeu sfintenie.Este un loc pe care poate unii care se grabesc sa il aduca in atentie anume;1 Petru 1;16. Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sînt sfînt“.Ap, Petru spune in acest verset ca este scris. As intelege ca ar vrea sa spuna asa; “traiti viata la inaltime chemari ceresti”Intelegem din acest verst ca a fost scris pentru Israeliti.Levetic 20;26. Voi să-Mi fiţi sfinţi, căci Eu sînt sfînt, Eu, Domnul; Eu v-am pus de o parte dintre popoare, ca să fiţi ai Mei. Dar se aplica si copilor lui Dumnezeu din aceasta dispensatiune a Harului.

         Sigur, ca se vor gasi si unii care vor spune;”nu vedeti ca le vorbeste Israelitilor?” Este foarte adevarat. Dar, deseori am adus in atentie acest adevar ca; Scriptura este dela Geneza si pana la Apocalipsa Cuvantul lui Dumnezeu care ne-a fost lasat.Mai dau inca odata locul care ne arata acest adevar,2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Daca citim si urmatorul verset vom vedea ca specifica un lucru pe care cei mai multi il ignora anume; Ca omul lui Dumnezeu.Deci, Scriptura este de folos pentru cel care este ; Om al lui Dumnezeu.Acest om al lui Dumnezeu, orcare ar fi el, nu va gasi nepotriviri in Scriptura.In Levetic citim aceste cuvinte;ca să fiţi ai Mei.Dar daca ne intoarcem la cei rascumparati ce vom spune? Ai cui sunt ei? Din moment ce au fost nascuti din nou si sunt chemati Copii ai lui Dumnezeu si sunt ai Lui.

         Intelegem cum spuneam cu alta ocazie ca;Israel infatiseaza biserica lui Dumnezeu.Cei rascumparati au fost pusi ca Israelitii deoparte pentru Dumnezeu. Orcat am Incerca noi care spunem ca suntem ai Domnului Hristos sa ne sfintim nu vom putea sa ne sfintim, pe deplin.Citim caaceasta sfintire o face;El însuş pe deplin; Aceasta lucrare ii apartine lui Dumnezeu in exclusivitate. El are caile Lui de a sfintii pe Copiii Lui, ca si un tata care vrea ca copilul lui sa il cinsteasca, sa-i poarte cu cinste numele.Si daca suntem ai lui Dumnezeu pusi deoparte pentru El, sa stim ca El lucreaza la sfintirea noastra deplina.Pentruca acola in Casa Tatalui nu va intra decat cei sfintiti de El. Citim in Cartea Apocalipsei, ca nimic intinat nu va intra acolo.Apocalipsa 21;27. Nimic întinat nu va intra în ea, ….Apoi, Versetul aduce in atentie prima data şi: duhul vostru, Aici este o confuzie printre cei care nu aprofundeaza Cuvantul lui Dumnezeu.Am spus ceva mai sus ca sunt aceste trei componente a fiintei umane.Este vorba de duhul vostru, Acest duh al omului  a fost pus de Dumnezeu in structura omului si ne este necesar ca sa ne traim acesta viata pe pamant vremelnica.

         Ap, Pavel aduce in atentie de data aceasta celor din Corint.1 Corinteni2;11. În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu. Deci, inteleg ca nu e nimeni care sa ne poata cunoaste sentimentele noastre pe care le nutrim decat acest duh al omului pus de Dumnezeu vremelnic.Intelegem ca, cei nascuti din nou au si Duhul lui Dumnezeu care se ocupa cu ce apartine lui Dumnezeu,Domnului Hristos, nu cum se ocupa duhul omului.Spuneam cu alta ocazie ce lucrare are de facut Duhul lui Dumnezeu in cel nascut din nou. Si ca sa numesc asa cum spunea Domnul Isus ucenicilor despre acest duh ca este ;Duhul Adevarului.Si mai spunea ce face El in viata celui nascut din nou.Ioan 16;13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; …….Inteleg ca Dumnezeu ne-a nascut din nou si ca nu ne lasa ca duhul nostru sa ne conduca dupa capul nostru, sau dupa firea noastra veche cu apucaturile ei.

         Acesta este motivul de i-a dat Duhului sfant aceasta lucrare de a conduce pe cel nascut din nou.Daca suntem atenti spune Domnul Isus ca Duhul lui Dumnezeu va fi cu cel nascut din nou pana la sfarsit. Cu alte cuvinte, pana va ajunge acasa la Tatal.Tot asa va fi si duhul omului.Ca sunt unii si nu putini printre cei credinciosi care sunt condusi de duhul lor? Este o realitate si putem sa-i deosebim pe acestia.Sa-i Indentificam prin felul lor de a trai, de a se manifesta.Ma Intorc putin din nou la duhul omului.El inceteaza pentru totdeauna de a mai egzista in trupul care a fost pus in mormant, odata cu trecerea noastra in vesnicie.Ce ajunge in Casa Tatalui? Este Sufletul care este nemuritor.Ajunsi in Casa Tatalui va inceta si lucrarea Duhului lui Dumnezeu. Dece? Pentruca mandatul lui i-a fost dat sa; să vă călăuzească Unde sa ne calauzeasca? Prin viata aceasta , prin pustia acestei lumi.In casa Tatalui, nu mai este nevoie de calauza.Suntem in prezenta Domnului Hristos si a Dumnezului Tatal nostru. Acolo Il avem in fata pe scumpul nostru Mantuitor.Nu mai are ce sa ia Duhul lui Dumnezeu din ce este al Domnului Hristos,pentruca Il avem pe Mantuitorul deja inaintea noastra.Am ajuns cu alte cuvinte, la destinatie.
    
          Am sa spun ce m-a determinat sa ma uit mai profund in Cuvant si sa spun cate-va ganduri pe marginea duhului omului. Am cititintr-o scriere care spunea asa;   -Ideea ca duhurile celor plecati sunt intr-o stare inconstienta este, pe cat de absurda, pe atat de nescripturala.-   
Nu gasesc acoperire in Cuvant ca anume; duhul omului ar merge in cer in Casa Tatalui. Poate nu stiu eu.In afara de ;Evrei 12;23.care aduce simplu in atentie duhurile celor neprihaniti. Nu ca ar fi in cer. Dar cat cunosc nu am dat peste asa ceva, ca adica, duhul omului este in cer dupa plecarea de pe pamant.Am spus mai sus ca is inceteaza activitatea odata cu trecerea in vesnicie. Si ca el a fost de folos doar in aceasta viata vremelnica.Cu alte cuvinte, in acest trup de carne temporal.Apoi,cel de al doilea component pe care versetul il aduce in atentie este;sufletul vostru.Iata ce spune Cuvantul cand vine vorba de suflet. Psalmul 116;7. Întoarce-te, suflete, la odihna ta,căci Domnul ţi-a făcut bine.8. Da, Tu mi-ai izbăvit sufletul dela moarte,.....Deci, Inteleg din ceia ce citesc ca, Sufletul este cel ce se gaseste in prezenta lui Dumnezeu dupa ce a parasit acest trup pamantesc.Avem un alt loc care ne vorbeste de suflet.Psalmul 16;10. Căci nu vei lăsa sufletul meu în locuinţa morţilor,..... Este o prorocie.

         Vedem ca, accentul se pune pe suflet nu pe duhul omului.Sufletul Inteleg se intoarce la Dumnezeu. In ziua cand vor invia mortii, trupurile de slava pe care le vor primi cei mantuiti vor imbraca sufletul in care este viata nemuritoare.Si ultimul component al fiintei umane este; trupul vostru,Potrivit Cuvantului, acest trup de carne va imbraca trupul de slava ca al Domnului Hristos.Nu Inteleg ca trupul de slava va fi pus peste cel de carne, sau cum citim il v-a Imbraca. Acest trup, Pavel il numeste cort care se va desface, sa faca loc celui de slava.2 Corinteni 5;2.si un alt verset 2 Corinteni 5;4 . Si Ap, Petru numeste acest trup cort.2 Petru 1;13.Iata ce citim cu privire la ce este pamantesc.1 Corinteni;15; 50. Ce spun eu, fraţilor, este că nu poate carnea şi sîngele să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu; şi că, putrezirea nu poate moşteni neputrezirea.Cate-va ganduri pe care am putut sa le desprind cu privire la;Duhul Omului credincios,Sufletul omului credincios si Trupul omului credincios.Ganduri care doresc sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu.Fratii sinceri care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu pot dezvolta mult mai mult fata de cat am putut eu sa Infatisez in aceste randuri.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: