luni, 25 iulie 2016

Proverbe 28; 13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte,.................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Proverbe 28; 13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte,dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare. -

         Noi toti care suntem credinciosi, nascuti din nou, ar trebui sa platim  atentie la Cuvantul lui Dumnezeu. Si iata ca avem inaintea noastra acest verset care ne aduce o instintare anume; Cine îşi ascunde fărădelegile, Nu este vorba de oamenii care nu au nici-o cunostinta de faradelege, ci este vorba asa cum am spus de cei care pretind ca sunt nascuti din nou sau, cel putin crestini.Cuvantul nu face referire la cei care nu au cunostinta de Dumnezeu,ci din potriva, la cei care spun ca sunt crestini. Acest cuvant de ati ascunde faradelegea aduce in atentie lipsa de seriozitate inaintea lui Dumnezeu de care facem dovada cand ascundem de Dumnezeu ceva.Cu toate ca, daca suntem sinceri realizam ca nu putem ascunde apsolut nimic de Dumnezeu.Cei mai multi nu inteleg acest termen al faradelegi si  ce implicatie are in viata. Cuvantul ne arata ca orce faradelege este pacat.Iata ce citim; 1 Ioan 3;4. Oricine face păcat, face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege.Nu stiu cati dintre noi avem cunostinta de definitia pacatului? Iata ca, nesascultarea pe care noi o ignoram de cele mai multe ori este un pacat pe care Dumnezeu nu l-a tolerat si nu il tolereaza nici azi.

         Cuvantul este destul de clar in privinta faradelegi sau, a pacatului.Spuneam cu alta ocazie ca  nu se stie definitia pacatului. Deaceia sunt printre noi din cei care trateaza pacatul cu usuratate.Ori se ignora mai bine as spune.Ce e pacat? Am putea enumara multe actiuni pe care le-am denumi pacat. Dar din punctul de vedere al lui Dumnezeu ne intereseaza cum este vazut pacatul de Dumnezeu. Pentruca, indefinitiv, avem deaface cu Dumnezeu care pedepsete pacatul. Si pentru care Domnul Isus a fost la cruce.Daca privim din perspectiva lui Dumnezeu, trebuie sa mergem la inceput la Adam la relatia pe care a avut-o cu Dumnezeu. Ce a considerat Dumnezeu pacat la Adam? Simplul neascultarea. Dumnezeu a spus sa nu ia din pomul cunostintei si el nu a ascultat. Cu toate ca nu el personal a luat din “pomul interzis”ci Eva.Asta nu la scutit pe Adam sa treaca inaintea lui Dumnezeu ca el a pacatuit.Ce i-a adus neascultarea lui Adam? Stim cu totii moartea.

         As spune ca, responsabilitatea este in familie pe capul de familie. Nu este scuza inaintea lui Dumnezeu de felul cum ne preocupam de ai nostri.Spuneam cu alta ocazie ca, Eva nu era conceputa cand Dumnezeu a vorbit cu Adam.Dar Dumnezeu a actionat in consecinta, pentruca il avertizase; Lui Adam ii cade in obligatie sa-si educe sotia as zice.Dumnezeu i-a zis;In ziua cand vei lua, negresit vei muri. Dumnezeu a pedepsit acest pacat al neascultari prin decizia pe care a data-o prin moarte.Iata deci, ce mostenire a lasat Adam in urma lui generatilor care avea sa vina dealungul egzistentei umane,moartea.Cuvantul este destul de clar in privinta aceasta;Iata ce citim;Romani 5; 12. De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit...Dar versetul de fata ne arata ca este un fel de a ne purta ca sa nu maniem pe Dumnezeu.Adica; sa nu ne ascundem faradelegea sau, pacatul.Iata cum citim in engleza acest cuvant de a ascunde; covereth. In romana ar fi asa;Sa nu-l acoperi. Cu alte cuvinte, sa nu traim cu impresia, ca Dumnezeu nu-l vede din viata ta si a mea.Este vorba de a propasi sau in engleza de a prospera. Negresit, ca nu este vorba de o prosperare materiala ci din punct de vedere spiritual.

         Daca ne uitam si ne analizam viata personal vom vedea daca am propasit, prosperat spiritual in decursul vieti noastre, decand sustinem ca Dumnezeu ne-a nascut din nou.Nu este prosperare, sau as zice; crestere spirituala  in viata noastra, asta lasa de inteles ca am acoperit, ascuns pacatul orcare ar fi el in viata noastra.Pacatul stagneaza cresterea spirituala.Ma refer la cei care intradevar au fost nascuti din nou.Ceilalti nu au notiunea de pacat, si il traiesc ca ceva normal.Nu e de mirare ca se vad printre cei ce se aduna laolalta ne crescuti, ne prosperi spirituali. Rezultatul acestei ne prosperitati spirituale nu este decat ascundera, acoperirea pacatului in viata.Dar iata Cuvantul, vine si cu o alternativa de a remedia cursul negativ pe care unii dintre noi l-au urmat in decursul vieti.dar cine le mărturiseşte. Sigur, ca sa marturisesti trebuie mai Intai sa fi sincer cu tine insuti si sa tratezi pacatul din viata asa cum il descrie Cuvantul lui Dumnezeu. Nu cu usuratate sau, cu nebagare de seama.

         Mi-asi permite sa spun ca; Un copil al lui Dumnezeu nu are ce sa ascunda, sa acopere, de Dumnezeu Tatal lui. Dece? Pentruca este constient ca ochiul lui Dumnezeu este patrunzator.Uite alternativa decare am spus ne da sansa sa marturisim si sa punem din nou relatia la punct cu Dumnezeul nostru care nu tolereza pacatul supt nici-o forma.Am spus ceva mai sus ca trebuie vazut pacatul, neleguirea din felul de cum le vede Dumnezeu.Noi sau omul poate avea o perceptie a pacatului total diferita de cum vede Dumnezeu pacatul.Am dat cazul lui Adam care neascultarea i-a fost socotita ca pacat.Cei mai multi sunt indiferenti de acest termen al ascultari de Cuvant.Cuvantul lui Dumnezeu nu numai ca da sansa unui credincios sa puna lucrurile la punct intre el si Dumnezeu,dar ne aduce o conditie de baza fara decare nu este propasire, prosperitate spirituala, anume;şi se lasă de ele, Iata deci conditia sa le parasim sau daca e numai un pacat sa-l parasim.

         Acest cuvant de a parasi este in engleza asa; forsaketh.La Cruce Domnul Isus a spus aceste cuvinte;Marcu 15;34……..„Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentruce M-ai părăsit?“Si ca sa aduc in atentie acest cuvant in engleza voi da si cum spune;why hast thou forsaken me?Ce inseamna acest cuvant de a parasi? Ati intoarce atitudinea de al menaja pe pacat.Cu alte cuvinte, Inteleg ca a fost un accident si ca Imediat cel rascumparat ia atitudine in viata lui de a nu mai Ingadui asa ceva in viitor.şi se lasă de ele, Sigur,aceasta este atitudinea pe care trebuie sa o adopte toti cei care zic ei ca sunt credinciosi, daca sunt seriosi pe a ceasta cale spre cer.Cand il practici pe pacat orcare ar fi el asta face dovada ca nu a lucrat Dumnezeu in viata ta.Ap, Pavel aduce inaintea credinciosilor din roma si noua celor de azi.Romani 6; 12. Deci, păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor, şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.

         Intelegem ca nu este vorba de un pacat oarecare, ci de orce pacat.Indefinitiv, orce pacat ia nastere in acest trup de moarte cum il numeste Ap, Pavel.Cel care a avut pacatul ca accident are mult de Invatat. Nu-i va fi greu sa se debaraseze de orcare ar fi pacatul, daca iubeste pe Domnul Isus care a platit pentru pacate.Cei care il premediteaza, sau cum spun credinciosii americani; Don’t play with the sin. Cu alte cuvinte nu te juca cu pacatul. Pacatul este ca si un sarpe.Te joci cu el pana la o vreme si apoi, te trezesti ca ai fost muscat.Si la urma de tot Cuvantul arata sau da o garantie, pentru cei care implinesc ceia ce sta scris inainte.Iata deci garantia, din partea lui Dumnezeu;capătă îndurare. -Cu alte cuvinte este incadrat in unul care primeste mila.shall have mercy.Cuvintele in engleza sunt din;Khing  James. Se spune ca aceasta traducere este cea ma buna din cate sunt. Si nu sunt putine.am sesizat traduceri care au fos cuvinte schimbate ca sa aduca mai multa greutate din confesiunea din cre fac parte.Acesta este un lucru extrem de daunator.

         As concluziona in aceste puncte ce cuprinde versetul de mai sus; 1) Un copil al lui Dumnezeu nu is ascunde pacatul sau, faradelegea.2) Daca o ascunde, nu propaseste sau nu capta indurare.3) conditia de baza sa marturisim si imediat sa il parasim.4)Apoi, capatam dela Dumnezeul nostru acesta indurare de care nu o putem avea decat implinind aceste 3 puncte.Necesita o analiza amanuntita in viata noastra si acolo unde vedem ca suntem vulnerabili sa ne apropiem de scaunl harului ca sa capatam indurare, Spuneam cu alta ocazie ca , Harul ne se gaseste pe toate drumurile. Ci numai la Acest tron, scaun de Indurare.Nu-l cauta printre Frati, orcare ar fi ei sau prin biserica sau adunarea unde fregventezi.Haru se gaseste in intimitatea personala cu Dumnezeu prin inteventia scumpului nostru Mantuitor.Dumnezeu sa aiba mila de cei care pretind ca sunt crestini dar In a caror viata pacatul persista, domneste.Este cea mai tragica situatie pe care un suflet o poate avea prin acoperirea pacatului din viata lui.

John Balarie
Los Angeles California!






Niciun comentariu: