vineri, 22 iulie 2016

Exod 3;2. Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc,.................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Exod 3;2. Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, care ieşea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat; şi iată că rugul era tot un foc, şi rugul nu se mistuia deloc.

         Cei ce citesc Cuvantul lui Dumnezeu cu atentie, si cu interesul de a afla cate ceva din tainele ascunse ale lui Dumnezeu,aprofundeaza acest Cuvant sfant.Zic; ascunse, pentruca pentru cei mai multi este greu de Inteles. Sunt unii care aduc inainte acest Cuvant sfant in ideeia ca se si contrazice pe alocuri.Dumnezeu da lumina copiilor lui.Si pentru ei nu sunt contradictii sau nepotriviri.Sunt cu cititul din nou in Vechiul Testament la rand.Si pentru prima data mi-a ramas privirea asupra focului care era in rugul unde Moise privea.Iata ce mi-a atras atentia de data aceasta;şi rugul nu se mistuia deloc.Cu alte cuvinte, ardea in continu.Si m-am dus cu gandul la alte locuri din Scriptura care ne vorbeste de focul cel vesnic. Si in aceste locuri pe care am sa le dau mai jos focul nu se stinge.Este Conceput de Dumnezeu sa nu se stinga. Insusi cuvintul,Vesnic lasa sa intelegem ca nu are sfarsit.


         Citim mai sus ca Moise fugise de Faraon dupa ce luase situatia poporului in mainile lui propii de a face dreptate intre egiptean si evreul pe care il asuprea.Apoi, dupa ce il omoara pe egiptean si il ingroapa in nisip,se iveste un alt caz. De data aceasta intre doi evrei. Ce face Moise? Din nou intervine sa faca pace intre ei.Dar  unul din evrei ii atraga atentia sa stie Moise ca, cazul era deja cunoscut ca a omort pe egiptean.Moise cand a vazut ca se cunoaste situatia cu egipteanul, a fugit  in pustie. Deja cazul,ajunsese la urechea lui Faraon.Ingerul Domnului i s-a arata lui Moise intr-o flacara de foc.Asa citim in verset.Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, Dumnezeu avea ochiul indreptat asupra acestui popor pe care il alesese si cu care facuse un legamant temporal cu Avraam, Isac si Iacov.Pentruca am spus temporal, am sa aduc inatentie pe cel vesnic.Iata ce citim de un nou legamant;Evrei 9;15. Şi tocmai de aceea este El mijlocitorul unui legămînt nou, Legamant pe care il va face in Domnul Isus.


         As dori sa facem o paralela cu noi Insine cum actionam noi in situatii dificile. Actionam ca si Moise? Luam noi in mainile noastre aceste situatii sa le rezolvam prin propile noastre puteri? Dumnezeu i-a aratat lui Moise ca nu asa se procedeaza. Si ca Dumnezeu il avea in vedere sa-l foloseasca pe Moise la timpul hotarat de El.In modul pe care Moise nu putea sa il anticipeze. Cu noi Dumnezeul nostru nu procedeaza la fel ca si cu Moise? Da, avem deaface cu un Dumnezeu care este neschimbator in oranduierile Lui.Psalmul 55;19…...Căci în El nu este nicio nădejde de schimbare,...............Nu cred ca gresesc cand spun ca in acest caz Rugul il infatiseaza pe Domnul Hristos,peste care Dumnezeu a  aprins focul judecati. Pentruca Domnul Isus traieste vesnic.Deaceia si focul este aici in fata lui Moise de natura vesnica. Rugul ardea si tot ardea si nu se mai consuma. Mantuirea pe care Domnul Isus a Infaptuit-o la Cruce la Golgota prin acest foc al judecati lui Dumnezeu este vesnica.


         Dumnezeu aplica mantuirea la suflete, de cand Domnul Isus a Infaptut-o si nu se mai termina pana ce ultimul care este in planul lui Dumnezeu va fi cuprins in aceasta mantuire vesnica. Dece? Pentruca asa cum am spus este facuta sa tina o vesnicie aceasta mantuire.care ieşea din mijlocul unui rug. Rugul asa cum am spus il are invedere pe Domnul Isus. Sau in engleza ii spune Bush. Oricum, acest rug infatiseaza tot odata crucea ca instrument de suferinta.Focul orcare ar fi el fie la modul literal sau spiritual, aduce suferinta. Cat a suferit acel rug ?Cat a suferit scumpul nostru Mantuitor?Este foarte greu sa ne imaginam.Crucea este instrumentul pe care Dumnezeu a folosit-o sa aprinda focul peste Fiul Sau.Moise s-a uitat; şi iată că rugul era tot un foc, şi rugul nu se mistuia deloc.Si noi ca si Moise am fi ramas inmarmuriti sa vedem ca Rugul nu este mistuit de flacarile care-l ardeau.Mai poate cineva sa puna la Indoiala focul vesnic?


         Spuneam cu alta ocazie ca;Asa cum copiilor lui Dumnezeu le este pregatit un trup care sa fie vesnic,tot asa si celor ne mantuiti ca sa reziste zic eu, la acel foc vesnic, la Inviere, vor avea si ei un trup adegvat pentru suferinta continua. Am sa aduc inainte ce m-a detreminat sa spun cate-va ganduri din acest loc. Cuvantul ne arata in nenumarate randuri aceste cuvinte;în focul cel vecinic,Aceste cuvinte le citim in;Matei 25;41. Apoi va zice celor dela stînga Lui: «Duceţi-vă dela Mine, blestemaţilor, în focul cel vecinic, care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui! Iata cui i-a fost pregatit acest foc vesnic.Am stat si m-am gandit deseori cu privire la acest foc care arde si nu se mistuie ca si Rugul unde Moise se gasea. Cuvantul ne arata ca e posibil ca acest foc vesnic sa nu se stinga nici-o data. Asa a gasit Dumnezeu cu cale ca suferintele sa nu fie traite numai de Fiul Sau.Ci si de cei care prin felul lor de viata l-au necinstit pe Dumnezeu si pe Domnul Hristos ca Fiu al Sau.


         Cu toate ca am intalnit si din acestia care spuneau ca Dumnezeu este dragoste. Si asa este, El este dragoste, dar am adus in atentie altadata ca Dumnezeu are si alte atribute de care face uz.Am sa dau numai un loc pe care l-am citit recent. Asta sa vedem ca Dumnezeu arata si latura opusa a dragostei Lui;Ezod 4;14. Atunci Domnul S-a mîniat pe Moise,......Dumnezu, cu alte cuvinte, aplica in dreptatea Lui toate atributele acolo unde gaseste de cuvinta si cand gaseste de cuvinta.Dumnezeu il vedem descris in Cuvant ca un Dumnezeu neschimbator .Psalmul 119;62. Mă scol la miezul nopţii să Te laud pentru judecăţile Tale cele drepte.Orcare ar fi fost judecatile lui Dumnezeu,pentru Psalmis erau drepte. Inteleg ca Dumnezeu este si un Dumnezeu care pedepseste. Domnul Isus a simtit El Insusi pedeapsa pacatelor noastre la Golgota din partea Tatalui. Acum, daca nu mai aplica peste copiii Lui pedeapsa este ca Domnul Isus mijloceste pentru cei rascumparati ai Lui.1 Ioan 2;1. Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: