marți, 19 iulie 2016

Evrei 7;25. De aceea şi poate să mîntuiască în chip desăvîrşit................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 7;25. De aceea şi poate să mîntuiască în chip desăvîrşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentrucă trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei.


         Poate printre evrei, erau unii in strangerile lor laolalta care puneau la Indoiala mantuirea lui Dumnezeu. Sau poate gandeau ei ca nu poate fi eficienta in toate aspectele ei.Si azi sunt unii care au o gandire in felul cum acestia dintre credinciosii evrei o aveau.Nu este de mirare ca asa se petrec lucrurile prin adunari, biserici.Nu toti care se strand si care is zic ei ca sunt crestini creceteaza in amanuntit Cuvantul lui Dumnezeu.Apoi, sa-mi fie ingaduit sa spun ca nici cei care spun ca dau invatatura nu sunt ei insusi incredintatai de acest adevar pe care Cuvantul il aduce inaintea noastra.De aceea şi poate să mîntuiască.A pune la Indoiala lucrarea Domnului Hristos pe care a implinit-o la Golgota, face dovada, ca cei ce sustin asa ceva nu au fost nascuti din nou.Cu alte cuvinte, nu cunosc o transformare a viati lor.Deaceia acestia vorbesc in felul acesta.Este usor de vazut o astfel de atitudine.


         Dece poate?Pentruca este Mare Preot citim in versetul 24. Dar El, fiindcă rămîne „în veac“, are o preoţie, care nu poate trece dela unul la altul.Preotii din Vechiul Testament erau temporari. Cu alte cuvinte, duceau preotia pana in clipa cand mureau.Dumnezeu ingaduia sa se perpetueze preotia fiinca erau Leviti.Domnul Hristos ca Mare Preot, a si fost inputernicit prin faptul ca El a Infaptuit Mantuirea. Evreii acestia credinciosi,carora  Ap, Pavel le scrie, se deslipeau greu de datinile evreiesti.Am Intalnit printre cei care spun ca sunt pocaiti si din acestia care inca mai aveau in practica viei lor lucruri dela cei care de paste roseau oua sau mergeau cu colindele.Intrun Suflet care nu a abandonat aceste practici pagane nu ai sa vezi o viata schimbata,de izbavire. Acesti credinciosi evrei puneau la Indoiala as zice, Capacitatea lui Dumnezeu de a mantui prin jerfa Fiului Sau.Iata dece Ap, Pavel este obligat de Duhul Sfant sa le scrie si sa-i Incredinteze.


         Cand cineva incearca sa-L ignore pe Fiul lui Dumnezeu, acea persoana nu va ajunge sa cunoasca Dragostea lui Dumnezeu. Dece? Pentruca Intreaga atentie a lui Dumnezeu este  indreptata asupra Fiului Sau prea iubit.Acesta este Fiul Meu prea iubit…..Am intalnit o persoana destul de invarsta care spunea Mamaei mele ca ea iubeste pe Dumnezeu dar ca” Isus este evreu”. Cuvantul ne arata destul de clar ca;Fapte 4;12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“Domnul Isus nu numai ca prin jerfa Lui poate aduce mantuire in viata unui suflet. Dar o aduce si în chip desăvîrşit.Cu alte cuvinte, nu mai trbuie sa fie nimic adaogat pe langa ce a facut Domnul Hristos. Cu toate ca sunt unii care ignora ceia ce scrie in Scriptura spunand; ”Da frate, dar si omul are partea lui de contributie” Unde ar putea omul sa mai adaoge ceva atat timp cat Cuvantul este destul de clar? în chip desăvîrşit.


         Domnul Hristos ca Mare Preot, a facut aceasta mantuire desavarsita sau cu alte cuvinte, perfecta.Pe cruce Mantuitorul a spus aceste cuvinte;Ioan 19; 30. Cînd a luat Isus oţetul, a zis: „S-a isprăvit!“ Apoi şi-a plecat capul, şi Şi-a dat duhul.In alta traducere este acest cuvant -s-a sfarsit-Prin acest cuvant inteleg ca Lucrarea de mantuire pe care Tatal i-o incredintase Fiului,a fost dus la indeplinire complect.pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, Avem aici in continuarea versetului si aceste cuvinte care trebuie sa dea de gandit celor care pun la indoiala mantuirea lui Dumnezeu, sau,considera ei ca fara sprijinul omului e incomplecta. Citim ca mantuirea nu este pentru orcine. Cel putin asa lasa de Inteles aceste cuvinte. Numai pentru cei ce se apropie. pe cei ce se apropie. Potrivit acestora care pun in balanta si contributia omului, ar fi asa;”Omul se poate apropia de Dumnezeu daca vrea”Cei care spun ca;cel nascut din nou poate pierde mantuirea,nu a Inteles ca Dumnezeu mantuieste deplin.


         Pentru acestia si chiar marea majoritate ei nu i-au in consideratie ceia ce scrie in Cuvant anume;.Efeseni 2;1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre, Citind Cuvantul superficial, nu este de mirare ca acestia dau credit omului mort.Acum trebuie sa vedem cine poate sa se apropie de Dumnezeu ca sa capete aceasta mantuire data de Insusi Dumnezeu in dar.Domnul Hristos spune cine sunt acestia care se pot apropia de El.Sigur, ca nu este om care sa poata sa se apropie de Dumnezeu. Motivul principal este ca. Dumnezeu este Duh si omul orcare ar fi el este mort spiritual.Cu alte cuvinte lipsit de Duhul lui Dumnezeu care te pune in legatura cu Dumnezeu.Asa ca, omul trebuie adus la viata si dupa aceia sa il faca Domnul Hristos cunoscut pe Dumnezeu ca sa se apropie de El.... tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere, (sa-L faca cunoscut)


         Asa inteleg ca poate un suflet sa se apropie de Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie ca;1)Prima data trebuie ca Dumnezeu sa duca sufletul la Fiul Sau care e sursa de viata vesnica si sa fie adus la viata.Ioan 6;44.Apoi 2)Fiul  il face cunoscut, il descopere,pe Dumnezeu Tatal.Potrivit cu ce citim in acest verset.Matei 11;27…vrea Fiul să i-L descopere. Si 3) Sufletul Inviat il cunoste pe Dumnezeu si acum, se poate duce la El.Cu alte cuvinte se poate apropia de Dumnezeu. Trebuie inteleasa aceasta lucrare de colaborare as numi-o intre Dumnezeu Tatal si Fiul Sau cu privire la planul de mantuire..Ca sa putem fi in armonie cu ce citim in acest verset;prin El,Prin Domnul Isus.Fara Domnul Hristos nu poate omul orcare ar fi el sa-L cunoasca pe Dumnezeu.Acum, iata ce citim la incheierea acestui verset;pentrucă trăieşte pururea ( sau vesnic)ca să mijlocească pentru ei.Inca o intelegere pe care o putem lua din acest loc. Ca adica, Mantuitorul nu mijloceste decat pentru cei ai Lui inaintea Tatalui. Rugaciunea Domnului Hristos din Ioan 17,ne arata acest aspect.Dece Mijloceste Scumpul nostru Mantuitor prntru cei rascumparati ai Lui?


         Pentruca, pretul platit la Golgota de Domnul Hristos, cade cu greutate inaintea lui Dumnezeu.Mijloceste imediat dupa ce a fost adus la viata ca Dumnezeu sa-i dea acest dar Mantuirea.Apoi, mai mijloceste in continuare in timpul vieti vremelnice pe acest pamant. Dece o face incontinuare Mantuitorul? Pentruca, cei rascumparati traiesc si in firea pamantesca nu numai in cea din Dumnezeu.Si sunt situatii cand din neveghiere putem sa necinstim numele lui Dumnezeu.Deaceia Cuvantul ne arata ca;1 Ioan 2;1. Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor pe Isus Hristos, Cel neprihănit.Sunt demne de retinut aceste cuvinte care ne da lumina in privinta aceasta;Dar dacă.Inteleg ca ar fi asa; pe intelesul armonizat al Cuvantului. Pot fi in viata si accidente.Dar care nu ne ingaduie sa le privim cu usuratate. Ci mai degraba sa osandim acest accident. Proverbe 28;13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte,dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare. -Domnul sa ne dea un grad sporit de seriozitate in felul de cum punem la inima ceia ce citim.




John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: