duminică, 10 iulie 2016

2 Corinteni 7:5. Căci şi după venirea noastră în Macedonia, .............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Corinteni 7:5. Căci şi după venirea noastră în Macedonia, trupul nostru n-a avut nicio odihnă. Am fost necăjiţi în toate chipurile: de afară lupte, dinlăuntru temeri.


         Iata ce Inseamna sa fi lucrator in slujba lui Dumnezu. Nu ai odihna cand ai pe Inima lucrarea lui Dumnezeu.Daca totusi vrei odihna, date la oparte din “lucrare” Ca Dumnezeu nu duce lipsa de slujitori ai lui care nu se protejaza.Dar nu numai Apostolul cu cei din anturajul lui sfant duceau lipsa de odihna. Insusi Domnul Isus era obosit de calatori din loc in loc pentru a vesti evangelia Imparatiei lui Dumnezeu.Ioan 4; 6…..Isus, ostenit de călătorie,...... Asa cum am spus, Pavel avea mult de lucrat si in Macedonia.Căci şi după venirea noastră în Macedonia Inteleg ca si prin alte localitati el nu avea odihna. Odihna pe care cei de azi si-o au cu prisosinta. Nu numai odihna Is iau acesti ”slujitori”dar se si relaxeaza se duc pe vase care ii duc in tinuturi exotice.Acestia nu sunt in lucrare pusi de Dumnezeu. Acestia, is permit sa spuna ca lucreaza pentru Dumnezeu. Am mai spus de unii care azi is pregatesc zic  ei, temele,cu privire la ce vor predica duminica.Ei si-le pregatesc din fotoliul confortabil si cu ceasca de cafe langa ei.Poate cineva va zice, “Ei, erau alte vremuri atunci”.Evangelia nu este lasata pentru vremuri in schimbare.


         Pot acestia sa spuna ca nu au odihna? Insusi confortul de care dispun ii descalifica in a fi in lucrare.Domnul Hristos nu avea unde sa-si plece capul.Ap, Pavel era si el mai mereu pe drumuri in lucrare.Din nou zic;Poate cineva va zice, Erau alte vremuri atunci si traim altfel acum. Asa poate fi, dar sa nu uitam ca Evangelia Domnului Hristos este aceiasi in toate vremurile. Nu vreau sa apar ca un critic. Dar sa analizam fiecare in lumina a ceia ce citim din Cuvant.Sa se fi asteptat Pavel ca odata ajuns in Macedonia sa aiba odihna? Nu stim dar lasa Cuvantu de Inteles prin aceste cuvinte;şi după venirea noastră.Nu aveau odihna in niciun loc . Pentruca Numele Domnului Hristos starneste Impotrivire. Asa Luca 2; 34……...şi să fie un semn, care va stîrni împotrivire.Apostolul vestea Cuvantul in piete si in public, nu cum sunt azi cei care spun ca au chemare sa predice. Ei in adunari biserici o fac dar nu si in public. Putini sunt cei care se expun oprobiului populatiei din pricina Domnului Isus.


         Sunt unii care totusi se expun la astfel de Impotriviri din partea celor rai. Acestia is maerita cu prisosinta numele de lucrator.Ca orcare dintre noi si Pavel cu ai lui simtea nevoia sa se odihneasca. Dar vedem ca nu era cu putinta. Fie ca erau hartuiti de oamenii rau intentionati fie ca programul le era asa de Incarcat incat nu-si permiteau sa is ia odihna pentru trupul lor.Il vedem pe Domnul Isus ca era in miez de noapte cand Nicodim a venit la El, sa stea de vorba.Nu l-a indepartat pe Nicodim sa-i spuna ca este tarziu si ca are nevoie de odihna. Si Inteleg ca da, Intradevar, avea si El nevoie ca trupul lui sa se odihneasca. Ioan 19;39.39. Nicodim, care la început se dusese la Isus, noaptea,....Am spus cu alta ocazie despre convorbirea pe care Domnul Isus a avut-o cu Nicodim in miez de noapte. Ar fi putut spune Mantuitorul lui Nicodim, ca va aranja un alt timp sa stea la dispozitie pentru el.Avea sa spuna Domnul Isus aceste cuvinte;Ioan 9;4. Cît este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celuice M-a trimes;vine noaptea cînd nimeni nu mai poate să lucreze.


        Avea tot dreptul sa-i spuna; Nicodime este timpul sa ma odihnesc si eu.Nu venise sa se odihneasca in lumea noastra Mantuitorul. Intr-o Imprejurare spune aceste cuvinte;Ioan 5;17…...„Tatăl Meu lucrează pînă acum; şi Eu de asemenea lucrez.“In aceiasi situatie se gasea si Ap, Pavel de lipsa de odihna.Nu avea timp de odihna.Timpul Domnului Isus si al lui Pavel era pentru a lucra.Am avut ocazie sa ascult pe unul care se crede “mare pastor, sau mare predicator” care spunea aceste cuvinte; Vreau sa calc pe urmele Ap, Pavel.Dar mai tarziu am vazut pe net un numar impresionant de Pastori milionari printre care era si acesta. Sa-mi fie Ingaduit sa spun, cu toata temerea, Dumnezeu nu are nevoie de asa lucratori milionari.Azi sunt asa zisi lucratori care au vacante si program bine stabilit ca la orcare angajat din orce companie.Pavel nu avea asa ceva . Din noapte facea zi,Fiind neobosit in as indeplini lucrarea data de Dumnezeu.Nu a luat el aceasta lucrare. I-a fost data de Dumnezeu.Fapte 13;2. Pe cînd slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfînt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.“Unde era Pavel si barnaba chemati?In lucrare de a vesti Evangelia Imparatiei lui Dumnezeu.


       Am mai adus in atentie demagogia multora care se dau drept lucratori ai lui Dumnezeu, dar care nu sunt chemati.A fi chemat de Dumnezeu in lucrare, presupune o viata traita in modestie.Dumnezeu nu risipeste resursele pe unii care is vad interesele lor personale.Iata ce viata ducea Ap,Pavel, care depindea numai de Harul lui Dumnezeu. Pavel spune aceste cuvinte;Filipeni 4;14. Dar bine aţi făcut că aţi luat parte la strîmtorarea mea.Am intrebat odata pe unul din acestia ce spune despre el Insusi. Si mi-a raspuns ca el este lucrataor.Poti fi lucrator la locul unde te aseaza Dumnezeu in serviciul pe care il ai.Acolo poti da o marturie despre Domnul Hristos.In adunare toti aparem credinciosi.In vietile particulare spuneam cu alta ocazie ne tinem gura.Nu il aratam pe Domnul Isus prin vrbire si nici chiar prin comportare.Ap, Pavel era atent cu el insusi la felul de cum se comporta printre Frati dar si printre cei de afara cum ii numeste el.


         Dece era el asa de atent la felul lui de a trai? Era preocupat sa nu compromita numele scump al Domnului Hristos.Ca sa fi ca Pavel, trebuie sa duci o viata ca a lui Pavel. Altminteri sa fim siguri ca Dumnezeu nu binecuvinteaza “lucararea” care ti se pare ca o faci pentru El, sau in numele Lui.Apoi, Pavel nu era numai lipsit de odihna a truplui. Era si necajiti, hartuiti; Am fost necăjiţi în toate chipurile: Cu alte cuvinte, as spune;hartuiti din pricina Domnului Hristos.Cati din cei care pretind ca sunt in slujba lui Dumnezeu sunt hartuiti din pricina numelui Domnului Hristos?Personal nu am avut ocazie sa vad. Dece? Pentruca acestia spuneam cu alta ocazie, au garda de corp sau Body guard.Dar sunt si alti Frati prin alte tari care calca pe urmele Ap, Pavel.Spuneam mai sus ca,Acestia is maerita cu prisosinta numele de lucrator Dumnezu are martori Lui prin alte tari unde Intradevar cei ce sunt chemati in lucrare sufar, sunt hartuiti pentru numele scump al Domnului Hristos.Sa tragem singuri concluziile cuvenite intre felul de cum lucra Domnul Isus si Ap, Pavel si felul de cum “lucreaza” unii din cei de azi.


         Spunea Ap, Pavel intr-o Imprejurare de lucrarea pe care i-o Incredintase Dumnezeu, ca o face suspinand.Apoi, aduce doua locuri unde pot fi atacati cei rascumparati precum Pavel.de afară lupte, Afara inteleg printre cei carora le vestea evangelia.Afara mai Inteleg ca sunt si cei care nu fac parte din trupul Domnului Hristos chiar daca sunt in biserica. Biserica vie, sau biserica celor Intai nascuti cum citim;Evrei 12;23. Din aceasta biserica vie fac parte cei nascuti din nou. dinlăuntru temeri.Acest launtru poate fi interiorul lui Pavel sau al orcarui credincios. Dar si din launtru adunari, a celor ce se strang.Nu de putine ori am asistat la lupte intre cei ce se aduna la un loc.Il macina as zice pe Ap, Pavel astfel de lupte.Asa a fost in decursul Istoriei crestine si asa va fi pana la sfarsitul tuturor lucrurilor.Cand Dumnezeu va separa Graul de Negina.Dar am convingerea ca cei rascumparati se tin departe de astfel de provocari.Ca sa nu spun ca, ei insusi nu fac parte din cei ce provoaca, Initiaza, astfel de stari in adunare. Sunt unii care Intretin acesta stare incordata in adunare sa se provoace lupte.Daca am lua seama si in mod deosebit cei care vor sa se ocupe de turma,la felul de cum traia Ap, Pavel, atunci am vedea nimicinicia in care se gasesc acestia prin felul lor de trai, de comportament printre Frati.


          Ce sa mai spui, sunt ei afectati precum era Ap, Pavel?Nu face Pavel referire la luptele fizice, cu toate ca pot fi si astfel de lupte in lucrarea evangeliei.El era framantat de luptele dintre Frati, care prin aceste lupte aduceau tulburari in adunare si necinsteau numele Domnului Hristos.Apoi, aduce In atentie si anumite temeri care se furisau in Interiorul lui. Nu era vorba in sensul de frica. Ci temerile acestea sunt normale intrun suflet care are pe inima lucrarea lui Dumnezeu si este sensitiv la aceasta lucrare.Ca sa facem o diferenta intre temeri si frica ,o putem face prin ceia ce Apostolul aduce in atentie in alt loc.Romani 8:15. Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava! adică: Tată! Intelegem ca este diferenta in a te teme in interiorul tau ca copil al lui Dumnezeu de lucrarea care se desfasoara in vestirea evangeliei.Cu alte cuvinte sa nu gresesti cum-va.Pavel era si el om si intr-o Imprejurare spune aceste cuvinte;Fapte 20;29. Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vîrî între voi lupi răpitori, cari nu vor cruţa turma; Aceasta era temerea lui de care vorbeste.


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: