sâmbătă, 16 iulie 2016

Luca 22;31. Domnul a zis: „Simone, Simone, ...........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 22;31. Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grîul.
Suntem constienti ca satan are acces inaintea lui Dumnezeu.Iov 1; 7. Domnul a zis Satanei: „De unde vii?“ Şi Satana a răspuns Domnului: „Dela cutreerarea pămîntului şi dela plimbarea pe care am făcut-o pe el.Ce cauta satan inaintea lui Dumnezeu acolo?Cuvantul ne arata in alt loc ca sa parasca pe cei ai Domnului Hristos.Apocalipsa 12;10…….. pentrucă pîrîşul fraţilor noştri, care zi şi noaptea îi pîra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. Diavolului nu i-a cazut bine infrangerea pe care a suferit-o in lupta apriga cu Mantuitorul.El da tarcoale ca un leu sa ingita chiar si pe cei alesi ne arata Cuvantul. 1 Petru 5;8. Fiţi treji, şi vegheaţi! Pentrucă protivnicul vostru, diavolul, dă tîrcoale ca un leu care răcneşte, şi caută pe cine să înghită.Dar nu are nici-o sansa sa ingita pe nici un rascumparat al Domnului Hristos.Dece? Ne explica Ap, Ioan;1 Ioan 4;4. Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentrucă Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume.

Am spus ceva mai sus ca a fost infrant. Dar ca, in structura lui este sa atace.Dar fara niciun succes, pentruca cel ce este in noi este mai puternic decat cel ce este in lume. Iata dece Mantuitorul se roaga Tatalui pentru ai Lui asa;Ioan 17;15. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.Nu trebuia ca Tatal sa-i ia din lume pe cei care i-a dat Fiului. Aveau sa continua lucrarea pe care Domnul Isus o incepuse. Deaceia il ruga pe Tatal sa-i ocroteasca.Aceasta se intampla inainte ca Domnul Isus sa mearga la Tatal. Dupa inaltarea Lui, Tatal, a trimis pe Duhul adevarului, duhul sfant, care este mai mare potrivit cu ce spune Ap, Ioan.Ma intorc la ce ii spune Domnul Isus lui Petru. Domnul a zis: „Simone, Simone, Prin aceste cuvinea repetate de doua ori, Mantuitorul ar vrea sa-i spuna lui Petru ca ;”cu satan nu e de jucat” Si vai cati mai sunt azi din cei care zic ei ca pot sa infranga tentatile, provocarile, celui rau prin propiile lor puteri firesti.Cel rau are ca aliat firea noastra veche, carnala.Cel rascumparat nu se joaca cu satan. El este preocupat de partasia cu Mantuitorul.As Indrazni sa spun ca il ignora pe satan.

Domnul Isus parca ar vrea sa-i spuna lui Petru;Simone are sa vina Duhul adevarului si atunci vei avea protectia Lui.Satana v-a cerut să vă cearnă ca grîul.Nu stiu cati dintre noi au apucat sa vada cum se cerne graul si cum se bate pentru a se deslipi pleava de pe bob.Sigur era un procedeu mai vechi. Acum sunt alte metode de a separa graul de negina si pleava de bob.Cei mai invarsta poate au avut ocazia sa vada acest proces.Domnul Isus avea invedere lucrile spirituale cand i-a adus lui Simon acest aspect inainte.Spuneam cu alta ocazie ca separarea graului de negina nu este ultimul lucru pe care il va face Fermierul. Ci va lua din nou graul la batut pentru a separa iarasi pleava.Acea cojita care inveleste boabele de grau.A venit un moment cand Mantuitorul a tinut sa il atentioneze pe Simon.Cuvantul ne arata ca este un proces inevitabil al separari neginei de grau si apoi, pleava de bob. Spiritual este la fel. Cei care sunt in adunari  furisati (negina) ca sa foloseasc un cuvant pe care Ap, Pavel il aduce inaintea noastra,vor fi separati de grau. Galateni 2;4. din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi,.....

Sigur ca, Domnul Isus avea in vedere sa il atentioneze pe Simon ca v-a veni aceasta cernere in decursul Istoriei crestine.Dar ca odata cu venirea Duhului Adevarului cei nascuti din nou vor fi protejati si vor trece aceasta cernere cu bine.Nu vor fi afectati din pricina celui rau.Pentruca,Cel ce este in ei, Duhul sfant al lui Dumnezeu este mai mare, mai puternic..Sa ne uitam putin si asupra versetului 32 care starneste confuzie in mintea multora dintre noi.Acest verset doresc sa spun ceva din el. Cu toate ca, cu alta ocazie am mai spus ceva despre Credinta mai pe larg.32. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi dupăce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.“Ii spune Domnul Isus cuvinte intime pe care le vroia sa le impartaseasca cu Petru. Nu avea de gand Mantuitorul sa-l lase confuz, dezamagit pe Petru inainte de a pleca la Tatal. Cuvantul cheie de a Intelege ceia ce Ii spune Domnul Isus lui Petru de pierderea credintei se gasste in aceste cuvinte; dupăce te vei întoarce la Dumnezeu.Cu alte cuvinte dupa ce vei primi Duhul Adevarului, vei fi altul.

Ca dovada ca vroia sa il intareasca este si faptul ca, dupa Inviere spune (tinerelul) care a stat de vorba cu femeile la mormant,aceste cuvinte;Marcu 16; 7. Dar duceţi-vă de spuneţi ucenicilor Lui, şi lui Petru, că merge înaintea voastră în Galilea: acolo Îl veţi vedea, cum v-a spus.“Il avea in atentie in mod deosebit Mantuitorul pe Petru care la un moment se lepadase de El.Dar Petru, va primi aceasta insarcinrea sa continua lucrarea de vestire a evangeliei Imparatiei lui Dumnezeu.Dar Eu M-am rugat pentru tine, Cu alte cuvinte, nu te ingrijora de aceasta instintare ca satan a cerut sa va cearna.Dumnezeu Tatal are o lucrare de facut prin tine Simone.Dece se rugase Domnul Isus pentru Petru?ca să nu se piardă credinţa ta;As dori sa aduc ptina lumina pe care am capatat-o in decursul anilor in privinta aceasta,a pierderi credintei.Spuneam cu alta ocazie ca sunt doua credinte. 1) cea naturala, fireasca cu care suntem inzestrati de Dumnezeu. Asta, pentru a ne folosi de ea in calatoria noastra vremelnica pe acest pamant. O numesc o credinta care ne ajuta sa ne rezolvam problemele noastre zilnice.

Apoi spuneam, cand vine vorba de Mantuire, este o alta credinta care este darul lui Dumnezeu si se ocupa cu Mantuirea. Iata ce citim despre aceasta credinta ca dar.Efeseni 2;8. Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.Cand Domnul Isus ii vorbea lui Petru, ii vorbea despre credinta naturala.Este mare nevoie sa facem dinstinctie intre aceste doua credinte si cum le aplicam. Dupa primirea Duhului Sfant Petru a fost ne infricat in vestirea evangeliei Imparatiei lui Dumnezeu, cu toate consecintele care urmau. ca să nu se piardă credinţa ta; Aceasta credinta fireasca, este sovaielnica,da inapoi in fata greutatilor,abandoneaza, este infranta. Cu alte cuvinte, ne poate abandona in situatii grele pe care le Intampinam in viata.Spuneam cu alta ocazie despre ce spune Ap, Iuda de credinta data ca dar de Dumnezeu.Iuda 1;3……... credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna.Spuneam atunci mai pe larg despre aceasta credinta data odata pentru totdeauna.  

Dar Cuvantul, mentioneaza in mod expres cui este data aceasta credinta.dată sfinţilor.Asa ca, Petru nu era Intors la Dumnezeu cand Domnul Isus ii spune aceste cuvinte.Cuvantul acesta de Intorrs, l-as armoniza in acest contest cu;Nascut din nou. Cu alte cuvinte,facut sfant de Dumnezeu.Am vazut intrun loc postat de cineva din locul acesta pe care Mantuitorul l-a adus inaintea lui Petru si negresit si Inaintea noastra. Ca adica se poate pierde credinta.As rezuma in cate-va cuvinte in felul urmator;Cand Dumnezeu naste din nou, pune in cel nascut pe Cel care e mai mare.Adica, Duhul sfant.Deci nu este lasat la discretia lui satan.Si nici chiar la discretia firi lui carnale.Apoi, il face sfant prin insasi faptul ca la nascut si e copil al Lui. A pus si acest dar al credintei odata pentru totdeauna.Aceasta credinta duce la slava pe toti cei nascuti din nou.Dumnezu spuneam cu alta ocazie, nu se dezice de copiii Lui pe care ia nascut din nou.A hotarat ca cel nascut din nou sa aiba acest dar dela El, Credinta care sa lucreze Mantuirea vesnica.

Iata dece Mantuirea este vesnica; Pentruca ,Credinta care a fost data ca dar de Dumnezeu, a fost data pentru totdeauna.Inteleg ca aceasta credinta  ca si o corabie duce pe cel rascumparat pana in portul vesniciei.Acolo unde este asteptat de Domnul Isus.Sunt si unii care nu inteleg ca, Dumnezeu la facut pe Fiul Sau garantul unei mantuiri vesnice.Avea sa spuna Mantuitorul aceste cuvinte;Ioan 18; 9. A zis lucrul acesta ca să se împlinească vorba, pe care o spusese: „N-am pierdut pe niciunul din aceia, pe cari Mi i-ai dat.“Si poate sunt si unii care nu stiu sau ignora acest loc pe care Domnul Isus il aduce inainte;Ioan 6;44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; Iata ca, cei care sunt atrasi de Tatal la Domnul Isus,nu vor fi pierduti nici unul.Si ca sa am acoperire cu acest cuvant pecare l-am pus, am sa aduc din Cuvant un loc.Evrei 5;9. Şi după ce a fost făcut desăvîrşit, S-a făcut pentru toţi cei ce-L ascultă,
( sau cei ce au fost nascuti din nou)urzitorul unei mîntuiri vecinice, Credinta e data odata pentru totdeauna. Mantuirea este vesnica.Cata bucurie trebuie sa fie in inima noastra,Ca Dumnezeu Tatal a pus in noi un ocrotitor pe Duhul Adevarului.
 


John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: