luni, 4 iulie 2016

Psalmul 68;6. Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi,.................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 68;6. Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi,El izbăveşte pe prinşii de război şi-i face fericiţi;numai cei răsvrătiţi locuiesc în locuri uscate.

         Cat de adevarat este acest verset,defapt ,toate versetele pe care le avem In Cuvantul lui Dumnezeu ne arata Adevarul. Numai ca nu Intotdeauna platim atentie la ce citim si cum citim.Cand prin lumina pe care o primim de sus dela Dumnezeul nostru, ajingem sa intelegem un loc sau altul din Cuvant,realizam cat de valoroasa este acesta scrisoare de dragoste Biblia,trimisa de Tatal nostru copiilor  Lui. Asa numesc Cuvantul lui Dumnezeu o scrisoare de dragoste dela un Tata catre copiii  Lui pe care-i iubeste.Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi, Cine sunt acesti parasiti?Negresit ca cei care au lasat totul pentru Domnul Isus.Insusi Mantuitorul spune intr-o Imprejurare aceste cuvinte;Psalmul 27;10. Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc,dar Domnul mă primeşte. Si acest loc este o prorocie despre Domnul Isus. Dar ea se aplica tuturor copiilor lui Dumnezeu de pretutindeni si din toate timpurile.

         Au fost cazuri in decursul Istoriei crestine cand Copii lui Dumnezeu au fost parasiti de parinti de cei dragi ai lor din pricina ca viata lor s-a schimbat odata cu transformarea lor pe care a facut-o Dumnezeu cand i-a nascut din nou.Si cand Domnului Hristos le-a devenit Mantuitor personal.Dar nu au ramas pe drumuri nici la modul literal si nici spiritual. Dumnezeu care naste suflete din nou se ocupa de aceste suflete si le dă o familie.Asa a gasit Dumnezeu cu cale sa nu-i lase pe drumuri, ci sa-i introduca in Familia Cereasaca.Au fost unii de care Dumnezeu s-a Indurat la Inceput cand ei se simteau  părăsiţi. Dar mai peurma cand au realizat ca aceasta familie cereasca este cu mult mai mult interesata in a avea o partasie cu ei, au multumit lui Dumnezeu.Este greu si dureros ca un copil sa nu simta dragostea de familie. Dar asa stau lucrurile atat timp cat nu il ai pe Domnul Isus ca Mantuitor personal.Oamenii acestei lumi nu-L cunosc pe Dumnezeu si nici pe Domnul Isus.

         Si vai, cate familii mai sunt care is neglijaza propii lor copii. Dar Dumnezeu nu is neglijaza nici-o data pe cei pe care i-a nascut si Ii numeste copii ai Lui. Cei care au o expierenta de felul acesta cu acest Tata Ceresc o poate spune.Cand viata iti rezerva unele situatii care pentru cei ne mantuiti par ca sunt parasiti, atunci cel care are familia aceasta cereasca gaseste confort. Apoi Putem gasi confort in Scrisoarea Tatalui Ceresc de dragoste care este acest Cuvant minunat al lui Dumnezeu. Din nou, cati nu sunt cei care au fost confortati prin acest Cuvant al lui Dumnezeu. Daca esti unul care nu gasesti confort  in vremuri delicate, Cuvantul nu ti-a fost de ajutor in a te conforta, mangia, este un semn de intrebare daca faci parte din familia Cereasca a lui Dumnezeu.Iata expierenta pe care Ap, Pavel o avea in relatia lui cu Dumnezeu, care il chemase in lucrarea Lui. 2 Corinteni 4;9. prigoniţi, dar nu părăsiţi; trîntiţi jos, dar nu omorîţi.In astfel de situatii Pavel gasea confort la Dumnezeu.Spune el intr-o Imprejurare aceste cuvinte;2 Corinteni 1;3. Binecuvîntat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mîngîieri,Sau al orcarei confortare.

        Apostolul trecea prin situatii pe care nici unul din noi nu le-am avut in viata noastra.Dar nu dispera pentruca stia ca Dumnezeu care este Tatal lui cunoaste toate situatiile prin care el trece.Era convins, plin de Incredere ca nu il paraseste, nu il abandoneaza.Apoi, Psalmistul trece la un alt adevar pe care il sesizases in viata celor care erau tinuti ostatici.El izbăveşte pe prinşii de război Poate Psalmistul sa faca referire la cei care fusesrea luati prizioneri in campul de lupta. Dar cred si sunt convins ca durerea cea mai mare nu sta in faptul ca ai cazut in mana vrasmasului la modul literal. Cea mai mare durere sa fi prizioner al pacatului al celui rau. Sunt credinciosi care spun ca nu pot sa se lase de un pacat sau altul.Cred ca nu sunt seriosi cu ei Inusi cand spun asa ceva. Daca esti nascut din nou, Cuvantul aduce o garantie pentr acestia anume;Coloseni 2; 10. Voi aveţi totul deplin în El,.....Versetul ne arata ca nu ducem lippsa de putere de a parasi orce pacat ar fi. Dumnezeu are invedere sa izbaveasca pe acestia care se simt prizioneri ai pacatului. Daca nu te simti prizioner, si te simti bine in starea in care te gasesti, atunci nu ai fost eliberat.Vorbesc pentru cei care zic ca sunt crestini, dar nu copil al lui Dumnezeu. Acestia din urma nu au dubiu ca Tatal lor este cu ei in orce Imprejurare.

         Si ca sa vedem ca ceia ce spun se incadreaza in Cuvantul lui Dumnezeu am sa aduc in atentie cuvintele Domnului Hristos cu privire la eliberarea desupt puterea celui rau.Luca 4;18, 19,....să propovăduiesc robilor de război slobozirea, şi orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi,19. şi să vestesc anul de îndurare al Domnului.“Nu sunt multi care se simt ca sunt robi ai celui rau, ai pacatului. Cu alte cuvinte prizioneri de razboi.Poate cineva va spune; “ nu are nici-o legatura” cu cei care sunt  prizioneri ai pacatului.Psalmistul vorbeste de razboi la modul literal.Daca privim lucrurile la suprafata asa par ca ar fi. Deseori am adus in atentia acest adevara ca, Scriptura este o carete spirituala si ca ne este de folos noua care spunem ca suntem copii ai lui Dumnezeu 2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Orcum, a fost o batalie intre Scumpul nostru Mantuitor si foartele Intunericului, pe care Domnul Isus le-a biruit.Deaceia El poate elibera pe cei pe care Tatal ii atrage la El.Ioan 6;44.

         Asa ca, vom privi razboiul din prizma celor care au fost eliberati de Dumnezeu de supt putere celui rau.Iata ce citim in cartea Apocalipsa despre acest razboi spiritual care a fost dus in cer.;Apocalipsa 12;7. Şi în cer (s-a făcut) un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, Apoi, in viata celui rascumparat este o lupta continua(razboi) cu firea veche si cu apucaturile ei.Dar cei rascumparati sunt biruitori prin Domnul Hristos. Romani 8; 37. Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.Sa-mi fie ingaduit sa spun ;daca nu esti biruitor asupra pacatului nu esti a Celui care iubeste pe cei pe care i-a rascumparat si le da biruinta.Poate se vor gasi si unii care nu vor fi de acord cu ceia ce spun din Cuvant.Versetul pentru cei care l-au expiermentat este putere.Cei rascumparati nu sunt parasiti pe campul de lupta de Dumnezeul lor.Spuneam cu alta ocazie unde este campul nostru de lupta.Dar iata ca,cei eliberati au fost facuti fericiti şi-i face fericiti Esti unul care nu te simti fericit?Asta inseamna ca nu ai gustat dulceata eliberari desupt puterea celui rau si a pacatului. Si este normal sa nu te simti fericit, esti inca prizioner de razboi.

         Dar cei rascumparati au aceasta fericire ca nu mai sunt prizioneri.Este o fericire pe care Dumnezeu o da tuturor copiilor Lui.Am ajuns la sfarsitul acestui verset care se Incheie cu aceste cuvinte. Cuvinte care ne arata diferenta intre cel eliberat si cel care este prizioner.numai cei răsvrătiţi locuiesc în locuri uscate Daca este sa armonizam ceia ce citim cu privire la locurile uscate, vom putea citi Aici in acest verset ca nu se Incadreaza cei rascumparati. Ei  sunt saditi.De cine sunt ei saditi de Dumnezeu. Unde sunt saditi? Langa un Izvor de apa.Domnul Isus spune ceva la care bine facem daca luam aminte despre rasad;Matei 15;  13…..„Orice răsad, pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină. Sunt multi care sunt saditi prin adunari, dar ei nu au sursa de Izvor care sa le Intretina viata.Psalmul 1;3. El este ca un pom sădit lîngă un izvor de apă,care îşi dă rodul la vremea lui,Unde se afla un Izvor, va fi si vegetatie.Cu alte cuvinte viata.Literal dar mai ales spiritual. Cine este Izvorul? Este Domnul Isus sursa de apa vie.Deci, cu alte cuvinte, acestia saditi, sunt nascuri din nou,unde sunt ei nu vor fi locuri uscate.Cand vine vorba de uscaciune, sa o tratam cu uscaciunea spirituala. Daca ne uitam printre cei ce se strang laolalta, vom vedea zic eu, destui care traiesc in uscaciuni. Dece? Pentruca nu au fost plantati, saditi( sădit Tatăl Meu cel ceresc) in Izvorul apelor vi care este Domnul Isus.

         Dece locuiesc acestia in locuri uscate? Acesta este mediul unde pacatul i-a plantat si se simt bine. Un Copil al lui Dumnezeu spuneam cu alta ocazie are o noua structura sufleteasca.Cu alte cuvinte, se simte bine, in largul lui in umezeala data de Izvor.Care este Scumpul nostru Mantuitor,prin Cuvantul care este viata.Aceasta structura noua sufleteasca,este udata , alimentata de acel Izvor langa care au fost palntati de Dumnezeu. Il ai pe Domnul Isus vei fi ca un pom plin de viata si care da si roade.Pustia, ca In definitiv, ce este uscaciune daca nu pustie? Zic, pustia nu este prielnica unui copil al lui Dumnezeu.As asocia pustia cu legaturile pe care nu trebuie sa le mai aiba un copil al lui Dumnezeu.Sa nu fiu inteles gresit.Cand spun  ca nu trebuie sa le mai aiba,ma refer la felul de viata pe care cei ne mantuiti si-l duc., si cand-va ne-au fost apropiati.Cei ne mantuiti se simt bine in pustiea acestei lumi.Cand te  uiti la unul care pretinde ca e credincis, imediat Iti dai seama unde traieste.Este uscat spiritual? Este o evidenta ca e om al pustiei, al lumi.Poti sta de vorba din Cuvant cu el? Sti ca este sadit langa izvor.Iata dece,cel rascumparat a fost sadit langa un Izvor cu apa sa produca roade.Am dorit sa spun cate-va ganduri din acest verset pe care l-a trimis un frate. Si negresit, sa le impartasesc cu Fratii si Surorile mele care iubesc Cuvantul, pe Domnul Isus, intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!




Niciun comentariu: