joi, 28 iulie 2016

Luca 9;23. Apoi a zis tuturor: „Dacă voeşte cineva să vină după Mine,..........


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 9;23. Apoi a zis tuturor: „Dacă voeşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.

         Putem spune ca, Domnul Hristos, face o Invitatie tuturora care il ascultau. Mai putem noi aplica aceasta Invitatie si azi ca in zilele Domnului Hristos? Inteleg ca Invitatia ramane de actualitate dar cu un raspuns potrivit din Cuvintele Domnului Hristos spus de insusi Mantuitorul.In ev, dupa Ioan citim ca omul orcate ar fi el nu are aceasta vointa, dorinta, sa vina dupa Domnul Hristos.Atunci care era motivul de Domnul Hristos facea aceasta Invitatie tuturor? Domnul Hristos era destul de constient ca nu vor putea sa se desprinda din multimea care-L urmau sau Il ascultau, decat numai daca, Dumnezeu, intervenea sa desprinda pe cate unul sau altul din acea multime.Am mai sctis cu alta ocazie despre aceasta desprindere si cum se poate face, in corelare cu Ioan 6; 44. Aduc cate-va ganduri in atentie acum, pentruca am avut o discutie cu un Frate pe marginea veniri, sau primiri pe Domnului Hristos.

         In discutia noastra pe care am avut-o din cuvant ,Fratele mi-a adus in atentie acest verset. Spunand ca, uite ce scrie; “daca voieste cineva”I-am spus ca asa scrie dar ca trebuie armonizat ceia ce citim cu restul Cuvantului pe acelasi subiect. Fratele a ramas totusi nedumerit cu privire la ce argumente i-am adus din Cuvantul armonizat in atentie.Daomnul Hristos a spus aceste cuvinte; Apoi a zis tuturor: El nu a tras deoparte pe unii pe care stia ca Tatal ii v-a atrage la El. Cu alte cuvinte nu a selectat dintre cei care-L ascultau.Cuvantul ne arata ca a vorbit intregi multimi care se tineau dupa El deseori.La fel cum si azi se vorbeste la modul general prin Adunari.Dece a vorbit Domnul Hristos.tuturor:Pentruca nimeni sa nu aiba motiv ca nu a auzit despre Imparatia lui Dumnezeu.Cuvantul ne arata ca;Matei 22;14. Căci mulţi sînt chemaţi, dar puţini sînt aleşi.“Cei mai multi pun aceasta Intrebare;Atunci dece Dumnezeu cheama si alege doar pe unii?    

         Intrebarea pare a fi destul de legitima din punctul nostru omenesc. Dar nu si din punctul lui Dumnezeu. Am spus cu alta ocazie ca, avem deaface cu un Dumnezeu care alege.Dece face El asa? Pentruca este Suveran sa aleaga din tot ceia ce El a creiat. Cu alte cuvinte, din ce ii apartin Lui.Spuneam atunci ca nu este om care sa-L traga la raspundre pe Dumnezeu dece face asa si nu altfel.Efeseni 1; 5. ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,In fata acestor cuvinte, suntem cu totii obligati sa acceptam ce scrie in Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu.Intelegem care era motivul de Domnul Hristos vorbea tuturora?Ca din multimea mare care se afla in jurul Lui,Dumnezeu sa aleaga pe cei care i-a si randuit mai dinainte.„Dacă voeşte cineva să vină după Mine,Daca suntem sinceri, vom vedea ca nu este nici unul care sa vina dupa Domnul Isus, sau sa-L caute pe Dumnezeu.

         Si in privinta aceasta, Cuvantul, este destul de clar si are ceva sa ne spuna; Romani 3;11.11. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.Am sa dau si cum citim in engleza, ca in romana apare acest cuvnt care aduce confuzie in privinta celor spuse de Domnul Hristos in Ioan 6;44.Iata cum citim in engleza in Khing James care spuneam ca, se crede ca ar fi cea mai buna traducere din cate sunt.Romani 3;11…….there is none that seeketh after God.Asa ca, este o singura intelegere cu privire la Invitatia pe care Mantuitorul a facut-o atunci. Si chiar si in zilele noastre rezultataul va fi acelasi;Spuneam atunci cand mi-am expus cate-va ganduri din acest verset din Romani 3;11. Ca acest cuvant,“dinadinsul” pe care l-am desvoltat mai pe larg.Pe vremea Domnului Hristos, daca vroiai sa-L urmezi pe El trebuia sa fi constient ca aveai sa suferi pentru numele scump al Domnului Hristos.

         Acesta as zice, era un motiv firesc de care oamenii se fereau,Suferinta. Suferinta, care nu este acceptata de nimeni. Ci numai de cei in a caror Inima Dumnezeu a adus lumina beneficiului ca urmare al urma pe Domnul Hristos.Acestia primesc putere si nu is iubesc viata asta pamanteasca.Cartea Apocalipsei ne arata destul de clar pe cei care l-au urmat pe Domnul Hristos. Apocalipsa 12;11. Ei l-au biruit, prin sîngele Mielului şi prin cuvîntul mărturisirii lor, şi nu şi-au iubit viaţa chiar pînăla moarte.Iata deci, ca acestia care il urmeaza pe Domnul Hristos ajung sa inteleaga ca;Valorea mantuiri capatate nu este de comparat cu suferintele de acum.Iata ce citim in ep catre;Romani 3; 18. Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sînt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi.Care noi? De noi de care s-a Indurat Dumnezeu.

         Nici azi, ca si atunci, lumea nu se imbulzesc sa ascule evangelia si sa-L urmeze pe Domnul Hristos.Cineva ar putea sa aduca in atentie acest loc;Matei 11:12. Loc care cu alta ocazie am spus ca este inteles complect gresit.Cand am stat de vorba cu Fratele respectiv,si i-am adus in atentie acest adevar ca cel care sa; “admitem” ca, ar vrea sa-L urmeze pe Domnul Hristos trebuie sa fie gata sa Implineasca aceste cuvinte fara murmur sau sovaire; să se lepede de sine,Sa ajungi la o asa stare Inalta sa te  lepezi de tine , nu este cu putinta numai in cazul cand Dumnezeu a lucrat acest fenomen divin al nasteri din nou.Asta presupune sa te consideri nimic, sa calci pe egoul tau. Lucru care daca suntem sinceri vedem ca pentru unii este Imposibil de aplicat in viata lor.Unii din cei care se cred ca sunt pusi in lucrare, dinpotriva is desvolta acest ego pe care Cuvaintul il arata ca ar trebui sa se debaraseze de el,nici decum sa-l cultive in viata lor.

         In continuare citim;să-şi ia crucea în fiecare zi, Iata o conditie de baza ca sa-L urmezi pe Domnul Hristos. Lucru care nu este convenabil. Dece? Pentruca Crucea este instrumentul pe care Dumnezeu l-a folasit la suferintele Fiului Sau. Asa dar, si cei care zic ei ca il urmeaza dar care evita intrun fel suferintele, evita Crrucea Domnului Hristos.Dar iata Cuvantul, specifica in mod obligatorul ca;A lua crucea nu este o actiune facultataiva ci una imperativa;în fiecare zi,Cu alte cuvinte, nu poti sa abandonezi (sa faci pauza) de a purta crucea,si sa te chemi ca esti unul care il urmezi pe Domnul Hristos.Daca ai fost nascut din nou, bucuria mantuiri depaseste suferintele pe care le poti avea ca consecinte ale urmari Domnului Hristos.Numai In conditia aceasta te vei incadra, califica, ca un urmas al Domnului Hristos.şi să Mă urmeze.Este simplu de Inteles ca nu poti sa-L urmezi pe Domnul Hristos fara Cruce.

         Se tineau dupa Mantuitorul o multime ca si azi. Dar cand este vorba sa suporti consecintele acestei cruci, o abandonezi, sau, chiar renunti de a o purta. Un om oarecare i-a spus intr-o Imprejurare Domnului Hristos aceste cuvinte;Luca 9;57. Pe cînd erau pe drum, un om i-a zis: „Doamne, Te voi urma oriunde vei merge.“Acesta nu stia, nu realiza, ce consecinte urmeaza din faptul ca ar vrea sa “accepte” sa-L u rmeze pe Domnul Hristos.Si astazi sunt ca in toate timpurile multi din acestai care se tin dupa Domnul Isus,(adunari, biserici) care zic ei, il urmeaza pe Isus in expresia lor curenta.Pentru acestia spuneam cu alta ocazie, Domnul Isus nu este Domn al vieti lor.Am avut dorinta sa spun cate-va ganduri din nou din acest verset provocat de Fratele in cauza. Ganduri pe care doresc sa le imparasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni.Sa ne indreptam cu bucurie spre Cuvantullui Dumnezeu de unde primim imbarbatare, in suferinte orcare ar fi ele.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: