duminică, 31 iulie 2016

Galateni 1;6. Mă mir că treceţi aşa de repede dela Cel ce v-a chemat..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Galateni 1;6. Mă mir că treceţi aşa de repede dela Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie.
Apostolul Pavel era ingrijorat ca erau unii din biserica din Galatia care erau ne statornici in “credinta”. Zic in credinta, ca se vede cum ei alternau dela “o  evangelie la alta”Cuvantul nu ne arata decat o singura evangelie a Domnului Hristos.In decursul vremii au intervenit unii teologi care prin abilitatea lor de a manipula pe cei ce se aduna laolalta, au reusit sa-i abata dela adevatata evangelie a Domnului Hristos care aduce mantuirea.Dar Cuvantul ne arata ce spune Domnul Hristos caruia ii apartine aceasta evangelie slavita.Domnul Isus spune despre cei care sunt ai Lui dati de Tatal Sau aceste cuvinte; Ioan 10; 27. Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine.28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.

Deci, Intelegem ca cei nascuti din nou care sunt infatisati ca oile Bunului Pastor nu se plinba as zice dela un loc la altul.Dela o evangelie la alta.Deci, ce vrea sa spuna Mantuitorul? Ca oile Lui sunt statornice si stau langa Pastorul care le da viata.Versetul 28 ne spune acest adevar; Eu le dau viaţa vecinică.Apostolul le aduce aminte ca au fost chemati. Si aici, Cuvantul, are ceva de spus cu privire la cei chemati.Matei 22;14. Căci mulţi sînt chemaţi, dar puţini sînt aleşi.“Sa nu fi stiut Ap, Pavel acest amanunt? Nu, nu cred ci mai degraba inteleg ca el vorbea unei adunari pe care el insusi o cheama “O casa mare”. Si aduce si o explicatie in privinta acestei case mari. Ca adica, in ea sunt vase de cinste si de ocara. 2 Timotei 2;20.Cu alte cuvinte, nascuti din nou, vase de cinste si ne nascuti vase de ocara.Iata cine trecaeau la o alta evangelie de natura omeneasca.

Cei in a caror viata Dumnezeu nu intervenise sa produca acest fenomen il numesc al nasteri din nou.dela Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos,Putem asocia acest loc cu cel din Evrei 6 Unde citim de unii care au gustat din darul ceresc si alte binecuvantari pe care Dumnezeu le revarsa peste cei rascumparati.Am scris cu alta ocazie mai pe larg din acest verset 6 din Evrei.Negresit, ca se lasa impresia ca esti chemat de oare ce participi la aceasta adunare unde Dumnezeu is revarsa prin Harul Lui binecuvantarile sfinte.Dar daca platim atentie la cuvintele Domnului Hristos, vom vedea neaparat o diferenta intre a fi chemat si s fi ales, Ales inseamna; pus deoparte pentru Dumnezeu.Sunt unii care au fost chemati sa asculte Cuvantul, dar asta nu inseamna ca au fost si pusi deoparte pentru Dumnezeu.Aceasta lucrare de a pune deoparte un suflet, Ii apartine in exclusivitate lui Dumnezeu.

Sunt multi si azi, ca si atunci, care fregventeaza o adunare sau alta dar care nu au nimic comun cu Domnul Hristos. Sa aruncam o privire la felul lor de a se manifesta printre Frati, de a se comporta si in afara nu numai in adunare.In versetul acesta citim;7. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos.Pavel le spune destul de clar ca, nu e o alta evangelie.Dar ca unii o pot chema “Evangelie” Se vorbeste in ultimul timp tot mai des de o evangelie a prosperitati.Adica, sa te ocupi cu ce este pamantesc cat poti mai mult ca sa prosperi in cele materiale.Iata pana unde au putut ajunge asa numiti teologi sau pastori.Sigur ca, stim si noi ca este numai evangelia Domnului Hristos. Dar si atunci ca si in zilele noastre, sunt unii care aduc diferite evangelii care nu au nimic de aface cu cea a Domnului Hristos care aduce mantuirea.

Si Ap, Pavel bine spune ca nu este o alta evangelie. In toate timpurile sau gasit si din acestia care faceau din evangelie sursa lor de egzistenta pamanteasca.Si nu numai atat, dar o acomodau dupa cum le convine lor.Aceste evangelii sunt derivate din interese pamantesi. Si nu rare ori din interese meschine.Acestia cu evangelii diferite, spune Pavel ca au intentia doar sa tulbure.Sigur, tulburarea unei strangeri laolalta afecteaza si pe copiii lui Dumnezeu.Acestia vor sa;răstoarne Evanghelia lui Hristos. Cand vorbeste Scriptura de evangelia Domnului Hristos face referire la Biserica celo intai nascuti.Evrei 12; 23. de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Acestia au primit odata cu Evangelia Domnului Hristos si o viata noua.Viata pe care o pot avea numai cei nascuti din nou.

Pe acestia, Scriptura ii numeste Copii ai lui Dumnezeu, ei stiu sa deosebeasca care este evangelia Domnului Hritsos.Aceasta evangelie aduce in vietile celor care o au un nou fel de a trai, de a gandi si de a se manifesta.Poate toti dintre noi am avut ocazia sa dam peste astfel de oameni care cautau sa produca tulburare printre Fratii.Si asta dintrun motiv sau altul.Oricum, Inteleg ca strangerea laolalta este facuta in jurul Domnului Hristos. Sau, cel putin asa ar trbui sa fie ca sa se cheme Casa lui Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca, in casa ta faci ce vrei. Nu tot asa poti face in Casa lui Dumnezeu printre Frati.cari vă tulbură,Cine poate provoca tulburare? Negresit, cei care vin pentru un astfel de scop.Si am vazut evenimente recente prin Biserici, Adunari care au produs astfel de situatii.Este trist ca cei care ar trebui sa fie treji dorm.

Celor  mai multi le convin “evangelia prosperitati”. Acesta este si motivul de nu le pasa ce se intampla in Casa lui Dumnezeu.Despre ei Cuvantul spune ca dorm.
Da, dorm pentruca nu sunt numai ei cei care dorm. Si pe vremea Ap, Pavel se dormea in Biserici, Adunari.Nu la modul literal fizic. Ci spiritual.Am spus cu alta ocazie din acest loc pe care Pavel il aduce inaintea credinciosilor din Corint dar si inaintea noastra.1 Corinteni 11;30. Din pricina aceasta sînt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi, şi nu puţini dorm.Iata unde se infiltreaza cei care vor sa tulbure, sa aduca o alta “evangelie” printre cei ce dorm.Acestia care dorm spiritual, da is pot alege o evangelie dintre cele aduse, promovate de oameni.Sau si le pot schimba dupa bunul lor plac.Evangelia Domnului Hristos, te tine treaz pentruca esti constient ca ai venit la adunre si esti in prezenta Domnului Hristos.

    Au fost cazuri cand a fost intrebat unul sau altul din cei care au dormit si la modul fizic dar si spiritual care nu puteau sa spuna ce s-a vorbit la acel timp, cand ei au ocupat scaunul.Nu stiu cati is analizeaza viata in mod serios. Ca nu se poate vorbi de o partasie cu Domnul Hristos, din moment ce ai o alta evangelie. Chiar daca nu o spui cu cuvinte,se poate vedea In viata de toate zilele ce fel de evangelie ai primit. Este una de natura dumnezeiasca a Domnului Hristos, vei avea viata din El. Dar daca este una omeneasca,sigur ca nu se poate vedea viata noua din Domnul Hristos.Un prileji de cercetare sincera sa vedem unde ne gasim si ce fel de evangelie lucreaza in viata noastra.Stateam de vorba cu o persoana credincioasa si i-mi spunea ca, Evangelia Domnului Hristos iti da si educatie, in care este inclus si bunul simt.Dar si cum sa te comporti. Si asa este, trebuie sa acceptam acest adevar.Am avut ocazia sa vad si Fratii si Surori ne invatati dar care erau lucrati de Evangelia Domnului Hristos.


John Balarie
Los Angeles California!



Niciun comentariu: