miercuri, 21 septembrie 2016

2 Petru 3;13. Dar noi, după făgăduinţa Lui,.........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Petru 3;13. Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, în care va locui neprihănirea.

Cineva a pus pe o pagina pe internet aceste cuvinte ca titlul la ce avea sa spuna.Continutul este in engleza dar este abatut dela Cuvantul lui Dumnezeu.Acestea sunt cuvintele din titlul postat;-Viitorul se grăbește – Implant pentru controlul populației-. Pun o Intrebare la care cei ce sunt copii ai lui Dumnezeu sa-si raspunda personal lor Insusi.Sigur ca trebuie apelat la sinceritate si la o aprofunzime a Cuvantului sa putem desprinde din ceia ce citim adevarul de care avem mare nevoie.Aduc deseori In atentie Armonizarea Cuvantului si debarasarea de ce spun unii sau altii.Am auzit pe unii care se considera ca sunt chemati de Dumnezeu In lucrare facand fel de fel de speculatii pe marginea a ceia ce citesc in Biblie si mai ales cu privire la viitor. Si asta, pentru a atrage audienta printre cei ce sunt naivi. Sa-mi fie Ingaduit sa spun naivii, pentru faptul ca nu sunt interesati personal daca in ceia ce citesc ajung ei personal la astfel de concluzii.


Acestia care aduc in fata Tratilor asa ceva, sunt speculanti ai Cuvantului.Iata Intrebarea pe care o adressez: Si aceasta este cum am spus mai sus pusa pentru Copiii lui Dumnezeu In exclusivitate.Sunt Interesati Copiii lui Dumnezeu de viitorul lor sau chiar al omeniri? Pentru noi care ne consideram ca suntem ai Domnului Hristos Intrebarea nu face sens.Ca copii ai lui Dumnezeu avem in Cuvant scris care este viitorul celor rascumparati. Cei mai multi le plac sa auda sau sa citeasca lucruri ”senzationale¨Dece sunt ei interesati as zice de astfel de lucruri? Pentruca nu au un stabiliment spiritual in Cuvant. Astfel de suflete sunt luate de fel de fel de Invataturi care nu au nimic spiritual in continutul lor.Este usor de Inteles ca, firi vechi Ii plac astfel de lucruri. Ea nu suporta ce e spiritual.


Acum, sa ne uitam sa vedem ce spune Ap, Petru credinciosilor carora le vorbea la vremea aceia.Si sunt scrise si pentru noi sa luom seama si sa ne tinem departe de speculatile care sunt aduse prin unele adunari, biserici de unul sau altul.Petru spune aceste cuvinte;Dar noi, Care noi? Sigur ca Petru vorbea unora care se adunau Impreuna si erau considerati Copii ai lui Dumnezeu.Iata ca si pe vremea aceia circulau fel de fel de Invataturi care creiau tulbutare printre Frati. Daca ne uitam la ce scrie autorul acesta,fiind vorba de implementarea unui cips zice el, de a controla populatia. Nu stiu cat sunt de interesante aceste speculatii pentru cei care is au radacinile Infipte adanc In Cuvantul sfant.Deci Petru, se adreseaza unora care erau tulburati cu privire la o Invatatura sau alta.


In vremurile noastre a aparut aceasta Invatatura ca, la un moment dat se va implanta acest cips.Cei rascumparati stiu un singur lucru ca ei, sunt Pecetluiti cu Duhul Sfant al lui Dumnezeu.Aceasta fiind o arvuna pe care Dumnezeu o pune peste toti pe care i-a mantuit. Ce Inseamna asta ca sunt pecetluiti? Ca sunt ai Lui si sunt pusi deoparte pentru El.Efeseni 4;30. Să nu întristaţi pe Duhul Sfînt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Intelegem ca Ap, Pavel se refera la ziua cand vom fi Impreuna cu Domnul Hristos. Cu alte cuvinte, cand Dumnezeu Tatal il va trimite pe Scumpul nostru Mantuitor sa ne ia acasa.Apoi, Petru aduce In atentie pentru acestia;Noi,o Instintare pe care Dumnezeu  a dat-o sa o dezvaluie Copiilor Lui.după făgăduinţa Lui, Nu cei religiosi au aceasta fagaduinta,si nici multe altele pe care Cuvantul ni-le arata. Ci numai Copiilor lui Dumnezeu le sunt descoperite.


Dece asa? Pentruca ei sunt In asteptarea Intalniri cu Domnul Hristos sa-i duca In Casa Tatalui.Iata deci, ca cei rascumparati is cunosc viitorul lor si nu numai al lor ci a Integi creiati din Cuvant.Despre ce fagaduinta vrea Petru sa le spuna?aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, Daca suntem mai atenti, vom sesiza ca, aceasta fagaduinta nu este pentru lume si nici chiar pentru cei care se considrea intrun fel sau altul dintr-o denominatiune. Ci asa cum am spus sunt facute pentru cei rascumparati care sunt In asteptare.Sunt ei interesati de acest cips? Fiecare sa ne dam raspunsul in ce masura intelegem ceia ce citim din Cuvant.Deci, sunt Copii lui Dumnezeu interesati de a sti mai mult decat ceia ce Scriptura ne dezvaluie? Ce asteapta ei?aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, daca suntem nu numai sinceri cu noi Insine dar si un grad de seriozitate pe care orce Copil al lui Dumnezeu ar trebui sa dea dovada ca-l are In noua structura sufleteasca.


Noi deja stim ,cunoastem, viitorul. Nu este necesar sa il aduca In atentie prin speculatii unul sau altul. Am sa spun pe scurt o Imprejurare cand ma aflam in tara intr-o vizita. Am fost invitat in casa unui Frate unde au venit si altii.Mi-e greu sa spun ca era o seara de rugaciune sau un studiu biblic. Dar oricum, la terminare, unul a adus In atentie acest aspect cu cipsul. Spunea el ca nu va accepta sa i se planteze pe mana lui.Era tare agitat.M-am uita lung la el si i-am spus sa stea linistit ca nu va apuca ¨timpul acela¨ Apoi, cei rascumparati sunt deja pecetluiti cu Duhul Sfant. A tacut si nu a mai spus nimic. Dupa aceia, ne-am despartit.Nu stiu cat va fi meditat la ce i-am spus din Cuvant.Ap, Petru dezvaluia acestor credinciosi, acest secret pentru restul lumi. Acolo vom fi noi cei rascumparati. în care va locui neprihănirea.


Nu va fi creiat acesta pamant nou si un cer nou decat pentru cei ce sunt socotiti neprihaniti prin credinta.Oameni cu o natura noua.Am spus cu alta ocazie ca a fost unul care a Incercat sa creieze el un ¨öm nou¨ se numea Pavlov.Nu era dat lui sa creieze un astfel de om.Era Domnul Hristos carui Dumnezeu i-a Incredintat asa ceva.Romani 5;1. Deci, fiindcă sîntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.si Galateni 3;24.pace, liniste launtrica trebuie sa aiba cei rascumparati cu privire la viitorul lor si la ëvenimentele¨ care vor urma.Am sa dau si acest verset care arata si ce obligatie au cei rascumparati ai Domnului Hristos, in asteptarea Intalniri cu El.14. De aceea, prea iubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină, şi în pace.Acest verset arata cine se poate bucura de venirea Domnului Hristos.


Suntem si noi dintre cei carora Cuvantul le descopere acest adevar care ne mangaie? Atunci ferice de noi si nu avem decat sa dam slava lui Dumnezeu pentru Indurarea Lui cea foarte mare.Noi toti care ne Incadram in acest verset suntem complect dezinteresati de  speculatiile unora.Dar versetul acesta,cara cu el  si o mare responsabilitate.Dumnezeu, sa dea Har tuturor care recunosc, vad in viata lor transformarea nasteri din nou facuta de Dumnezeu sa ramana In pace si liniste . Traim vremuri grele din punct de vedere spiritual, cand cel rau nu lucreaza prin cei deafara, ne credinciosi. Ci se foloseste de cei care sunt religiosi.Acestia,deseori tulburand chiar si pe cei care sunt ai Domnului Hristos.Ne ramane ca sa fim ancorati adanc in Cuvantul lui Dumnezeu in armonie.Domnul sa ne dea Harul Lui.


John Balarie
Los Angeles California!




Ps; Ceva s-a Intamplat cu Blogarul care afiseaza. Coloana din deapta cu arhiva a disparut. Orcum, continutul este la ce am scris este acolo actual. Regret asta dar depinde de Blogar.

Niciun comentariu: