duminică, 18 septembrie 2016

Psalmul 71;3. Fii o stîncă de adăpost pentru mine, .............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 71;3. Fii o stîncă de adăpost pentru mine, unde să pot fugi totdeauna!Tu ai hotărît să mă scapi,căci Tu eşti stînca şi cetăţuia mea.


         Acest Psalm ne vine In ajutor cand trecem si noi prin nevoi, sau situatii pe care nu le putem rezolva de unii singuri.dar asta presupune sa avem o stransa partasie cu Dumnezeul nostriu prin Domnul Hristos.Psalmistul se adreseaza in nevoia lui direct lui Dumnezeu. Avea si el Preoti in popor sau chiar si Proroci si totusi nu merge la ei. El se duce singur Inaintea lui Dumnezeu.Si azi sunt unii care spun ei ca se roaga pentru unul sau altul.Sigur, ca asa ceva nu se intampla la Copiii lui Dumnezeu. Cu alta ocazie, mai demult am arata cum copilul se duce direct la Tatal sau.Psalmistul, nu avea ca noi un Mijlocitor care sa mijloceasca pentru el. Oricum, am spune noi, Domnul Isus a fost acolo la Tatal dela Inceput. Cand citim de sfanca trebuie sa Intelegem ca este vorba de Domnul Hristos care spuneam cu alta ocazie este Stanca veacurilor..


         Nu se descoperise Domnul Isus cum s-a descoperit noua cei care suntem din dispensatiunea Harului. Fii o stîncă de adăpost pentru mine,Psalmistul realiza ca are nevoie de aceasta Stanca. Cand ne gandim daca am fi la mare sau ocean cum este pe aici, si ar veni o furtuna mare unde sa te duci sa fi In siguranta”Decat pe o stanca¨ Avem un loc din care am spus cu alta ocazie cate-va ganduri despre Stanca. Psalmul 61;…………..Du-mă pe stînca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! Cu alte cuvinte, am nevoie de Tine sa ma duci.Nu, oricat s-ar stradui omul nu poate sa se duca pe Stanca mantuiri Psalmistul a realizat acest aspect.Deaceia a strigat catre Dumnezeu. Sa-l duca El.


         Deseori incercam sa ne gasim adapostul in ceia ce poate fi de natura omeneasca. Poate si Psalmistul va fi Incercat sa fuga de situatiile prin care trecea sau se abateau asupra lui ca valurile infuriate. Dar nu si-a gasit adopostul,siguranta, decat pe Stanca. As spune ca, Psalmistul il anticipa pe Domnul Hristos in care is gasea adapostul. Unde sa fugim de furia valurilor acestei lumi care lovesc napraznic in jurul vieti noastre? Decat pe Stanca care este Scumpul nostru Mantuitor.Psalmistul,putea sa spuna lui Dumnezeu sa fie orce altceva dar sa nu mentioneze de Stanca? Nu, nu cred. Asa cum am spus; nu este adapost deplin decat in Domnu Hristos.Psalmistul Is aduce situatia lui personala Inaintea lui Dumnezeu. Nu spune el sa fie o Stanca pentru popor sau nici chiar pentru ai lui.Spuneam cu alta ocazie ca sunt In viata noastra trei componente.


         1) Este vorba de nasterea biologica care e Individuala.2)De nasterea spirituala care la randul ei este tot Individuala. 3) Apoi,este si moartea trupeasca care si ea la randul ei,este Individuala. Numai in cazul cand se moare la gramada intrun cataclism sau accident comun.Vorbesc de o moarte naturala.Ce vreau sa spun cu aceasta? Cand vine vorba de salvare, de mantuire, nu merge la gramada. Oricat de dragi ne-ar fi ai nostri din familie, fiecare din ei trebuie sa strige catre Dumnezeu asa cum a facut-o Psalmistul zicand;Fii o stîncă de adăpost pentru mine,Viata aceasta ne aduce si suprize la care nu ne asteptam. Cred ca si Psalmistul a avut unele de a fost fortat as zice sa apeleze la Dumnezeu. Daca suntem sinceri trebuie sa recunostem ca fara astfel de suprize noi Incercam sa ne rezolvam situatiile pe un pamant care este vulnerabil nu este ca Stanca.Poate asa va fi Incercat si Psalmistul. Deaceia am spus ca Psalmistul a fost fortat sa abandoneze ceia ce putea el sa faca. unde să pot fugi totdeauna!


         Spune el acest cuvant totdeauna sau, cand vin peste mine aceste incercari carora nu pot sa le fac fata.;Sa am un loc unde sa,pot fugi totdeauna! Cu alte cuvinte, un refugiu permanent, dar si solid In siguranta. Pentru noi care suntem in Domnul Hristos avem acest refugiu unde sa ne adapostim in El. Orce ar veni peste noi si oridecate ori ar veni, suntem pe Stanca, In Domnul Hristos. Tu ai hotărît să mă scapi,Era constient Psalmistul ca scaparea i-a venit in urma unei hotarari dumnezeiesti. Aceste cuvinte ar trebui sa ne mearga la Inima sa stim ca; Daca suntem mantuiti, este datorita faptului ca;Tu ai hotărît sa ma mantuiesti.Cei mai multi nu pot realiza ca, este o hotarare a lui Dumnezeu pe cine sa scape, sa mantuiasca. As spune ca; Cei mai muti spun despre ei Insusi ca au venit la Hristos.Sau, potrivit cu ce citim aici au ajuns ei singuri pe stanca.Uite asa a hotarat  Dumnezeu,sa-l scape pe Noe din toata multime din vremea lui..


         Psalmistul realiza ca nu este un alt mijloc de scapare pentru el, si spune aceste cuvinte;căci Tu eşti stînca şi cetăţuia mea. Nu stiu cati dintre noi pot spune asa ceva ca si Psalmistul.Am Intalnit si din acestia care se scoteau pe ei insusi in evidenta. Cu alte cuvinte, Is pot rezolva situatiile fara a avea nevoie de Dumnezeu.Chiar daca nu o spun cu cuvinte, dar atitudinea pe care o arata face aceasta dovada.Cand ajungi sa te vezi falimentar in ati rezolva necazurile care vin, atunci alergi intrun fel dupa ajutor. Ma gandesc la atatia care in fata unui cataclizm striga catre Dumnezeu. Ca sa strigi catre El, trebuie mai intai sa ai legatura pusa la punct. Nu sunt multi care realizeaza ca viata traita in pacat aduce dezastru.Cu toate acestea asa cum am spus in situatii dramatice striga si ei catre Dumnezeu.


         Nu tot asa se Intampla cu cei care au o partasie cu Dumnezeu prin Domnul Hristos. Ei pot spune ca si Psalmistul aceste cuvinte;Tu eşti stînca şi cetăţuia mea.Iata cum Infatiseaza Domnul Isus prin pilda aceasta din Luca 6;48. Se aseamănă cu un om care, cînd a zidit o casă, a săpat adînc înainte, şi a aşezat temelia pe stîncă. A venit o vărsare de ape, şi s-a năpustit şivoiul peste casa aceea, dar n-a putut s-o clatine, pentrucă era zidită pe stîncă.
Ce poate fi mai solid decat o stanca care rezista la furtuni-le cele mai mari.Ce poate fi pentru noi care suntem ai Domnului Hristos mai solid, mai rezistent in bataia valurilor acestei vieti.As fi dorit sa spun ceva mai mult din acest verset cu privire la;Tu ai hotărît să mă scapi,Poate cu alta ocazie daca Domnul mi-o mai da o sansa.Sa putem vedea cum se desfasoara planul lui Dumnezeu de mantuire.Numai prin hotararea Lui.Sa fim recunoscatori lui Dumnezeu ca, a hotarat sa ne scape si pe noi.Sa nu fim ca cei care spun cu usuratate ca; ¨ei au venit la Hristos¨.


John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: