duminică, 4 septembrie 2016

Galateni 6;2. Purtaţi-vă sarcinile unii altora,....................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Galateni 6;2. Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos.


         Avem in Cuvantul lui Dumnezeu indemnuri pentru toate aspectele si situatiile vieti in care ne aflam cum sa ne purtam.Stia Dumnezeul nostru ca din fire suntem egoisti.Acesta a fost scopul de nu ne-a lasat sa ducem lipsa de niciun indemn.In general, noi toti, cautam interesul nostru personal. Sa nu spuna nimeni ca nu e asa. Pentruca aceasta este structura noastra fireasca pacatoasa. Dar nu asa ar trebui sa mai fie in structura noua din Dumnezeu prin nasterea din nou.Daca o avem. Poate unii se plictisesc cand aud prea des de aceasta nastere din nou. Dar fara ea, nu este scimbare sufleteasca noua care sa poata sa aplice indemnul de mai sus. Aceasta schimbare are efect si asupra unei noi vieti traite.Si cate alte Indemnuri ne-a mai lasat Dumnezeul nostru pentru a avea o viata de armonie intre Frati si Surori.


         Ne punand la Inima aceste Indemnuri, nu vom Implini Lega Domnului Hristos.Iata-l pe Ap, Pavel ce spune;Purtaţi-vă sarcinile unii altora,sau In engleza,
( burdens) greutatile.Despre ce sarcini vrea sa aduca inainte Ap, Pavel credinciosilor din Galatia? Si negresit tuturor celor care vor veni dealungul veacurilor.Pentruca, Cuvantul este de actualitate si plin de viata, pentru cei ce sunt ai Domnului Hristos.Nu e vorba de a cara ceva ce este prea greu pentru o Sora sau un Frate la modul fizic. Poate fi si asa. Dar intentia Apostolului cred ca era vorba de sarcinile acestei vieti care nu rareori sunt greu de dus de unii singuri.Sunt familii de rascumparati care au copii si nu pot face fata la nevoile pe care le au aceste familii.Si asta, cu tot efortul pe care-l fac ei ca parintii.Acesta este un aspect la care trebuie sa luam seama la acest Indemn.


         Cuvantul acesta de;Sarcini l-asi intelege mai clar ca ar fi vorba de Nevoi, sau stramtorare cum o numeste Pavel.Aici se poate aplica ceia ce spune Ap, Pavel intr-o Imprejurare cu privire la Nevoile lui personale, la stramtorarea lui;Filipeni 4;14. Dar bine aţi făcut că aţi luat parte la strîmtorarea mea.Sunt si unii care vor sa profite de bunatatea Fratilor si a Surorilor in aceasta privinta.Am avut ocazia sa stau de vorba cu unul sau cu altul care se vaicareau, se plangeau, de nevoile lor sau de stramtorarea prin care trec.Deseori nu aplicam Cuvantul in toate aspectele vieti noastre.Unii, care nu au Intelepciune cum sa se planifice, sau nici nu vor, ajung sa duca lipsa.Sau spuneam cu alta ocazie de cheltuielile pe care le facem si nu ne sunt necesare de moment.Era vorba de a fi cumpatat.


         Pavel avea si el nevoi, cu toate ca nu avea o familie. Am Intalnit pe unii care se pripasisera pe langa o adunare,biserica doar sa profite as zice de naivitatea celor  credinciosi. Zic naivitate, pentruca cei mai multi nu analizeaza cazurile unde intradevar sunt nevoi.Pentru cei rascumparati care se aduna laolalta aceste indemnuri sunt ca si o lege. veţi împlini astfel Legea lui Hristos.Domnul Isus ne-a lasat in toate privintele un model de viata pe care sa-l urmam in relatia noastra unul cu altul. Dar nu numai, ci si intre semenii nostri trebuie sa facem dovada ca; Implinim legea Domnului nostru Isus Hristos.Legea, orcare ar fi ea, trebuie sa o Implinesti cum spune Pavel sau, sa o respecti sa nu o calci.As spune si nu cred ca gresesc ca;A Implini aceasta lege a Domnului Hristos, trebuie sa fi mai Intai stapanit de Dragostea lui Dumnezeu.Romani 5;5.


         Si atunci toate vor fi dupa voia Lui.Acest verset ne vorbeste de; Purtaţi-vă sarcinile unii altora,Sau cum am spus mai sus,A simti unii cu alti.Dar sa privim putin  tot in acest capitol sa vedem cum schimba Pavel acest indemn intr-o obligatie personala.Cu alte cuvinte, sa nu folosim aceasta dragoste a Fratilor si a surorilor in mod nejustificat sau, as zice abuziv. Adica, sa nu profitam de dragostea lor.Iata ce citim in continuare in acest verset;Galateni 6:5. căci fiecare îşi va purta sarcina lui însuş.Nu cred ca Pavel se contrazice pe el Insusi cand aduce acum in atentie acest verset dupa ce l-a adus pe cel de mai sus.Nu cred ca gresesc daca spun ca;Sunt unii care s-au  pripasit, pe langa biserici, adunari, cu acest gand de a profita de cei credinciosi.Sau, sunt altii, care considera ca Adunarea este obligata sa suporte lipsa lor de Intelepciune, In as administra atat cat au.


         Am auzit pe unii spunand de credinciosi ca e bine sa te dai pe langa ei.Dece? Pentruca in lume nu poti avea acest “beneficiu” de a profita.Oricum, Inteleg ca ati lua grija ta si a familiei tale personale este un act de maturitate in responsabilitate. Apoi, sa nu fim lipsiti de a face dovada unei demnitati pe care orce om integru ar trebui sa o aba.Am cunoscut pe unii care si-au lasat serviciul, avand totusi familie  ca sa profite de ceia ce Adunarea le va da.Insusi Domnul Isus spune aceste cuvinte; pe care Ap, Pavel le aduce Inaintea Galatenilor dar si a noastra.Fapte 20;35. În toate privinţele v-am dat o pildă, şi v-am arătat că, lucrînd astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi, şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuş a zis: «Este mai ferice să dai decît să primeşti.“Acestia, care si-au lasat serviciul, nu au dat peste aceste cuvinte ale Domnului Isus, sau le ignora pur si simplu.


         Sa nu fiu Inteles gresit. Sunt familii cu copii care parintii s-au Imbolnavit si nu mai pot face fata nevoilor.Am cunoscut pe unul care avea o familie destul de mare si care vorbind dela amvon a spus;Mai bine ma salutati cu un chilogram de undelemn sau orez.Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca; astfel de cuvinte nu se gasesc in Cuvant sau in vocabularul uni copil al lui Dumnezeu.Ca Copil al lui Dumnezeu, suntem Indemnati sa ne prezentam inaintea Tatalui la Tronul Harului cu toate nevoile noastre.Dumnezeu nu se lasa dator fata de copiii Lui nici-o data.El are ochiul indreptat necurmat asupra copiilor Lui.Printre acestia care si-au facut singuri aceasta situatie de nevoi,se gsesc si unii care pretind ca dau si invatatura in Adunare.Acestia nu au nici-o credibilitate prin ceia ce spun.


         Este trist ca nu acestia ar trebui sa dea Invatatura in adunare.Ci cei care sunt integri si au demnitate de Copil al lui Dumnezeu.Iata dece as zice ca ,Ap, Pavel a venit Imediat in acest verset spunand, sau clarificand, sa fie Inteles ceia ce a avut de gand sa spuna in versetul 2. Cu alte cuvinte, fi responsabil de familia pe care o ai. Pe care ti-a dat-o Dumnezeu.Nu sta la mila Adunari,Atunci nu vei fi o povara pentru adunare, bisrica. Am avut o discutie in privinta aceasta cu o persoana.Sigur, fiecare are libertatea sa aplice cum gaseste de cuvinta. Dar sa fim atenti sa ne Incadram in Cuvantul lui Dumnezeu. Atunci hotararile pe care le vom lua ne vor fi de folos.Nu numai noua ci si celor cu care venim in contact sau ne strangem laolalta.Din toate locurile din Scriptura avem cate ceva de invatat fiecare dintre noi.Asta, numai daca punem pret pe Cuvantul lui Dumnezeu.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: