sâmbătă, 14 octombrie 2017

Isaia 40;29. El dă tărie celui obosit, ................

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Isaia 40;29. El dă tărie celui obosit, şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.
Din cand In cand, primesc cate un verset si I-mi face bine ca I-mi da sansa sa mai vad care a fost Intentia Fratelui sau a Surorei de mi-a trimis acest verset si ce a Inteles din acest verset.Acum este randul meu sa vad ce vrea Dumnezeu sa-mi vorbeasca prin aceste versete care sunt legete unul de altul In a putea sa Intelegem ceva mai profund.Noi toti ,spuneam cu alta ocazie stim ca Intreaga Scriptura ne este de folos daca suntem copii ai lui Dumnezeu. Tatal nostru ne-a dat ca aliment, ca hrana spirituala acest Cuvant minunat si plin de viata. Cu alta ocazie spuneam ca este plin de proteine si vitamine necesare sufletului nostru.Deci, sa Intelegem ca Scriptura este Legea lui Dumnezeu. Fie din Vechiul Testament su Noul Testament.Asa citim In;Romani 7;14. Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească: dar eu sînt pămîntesc,

Apoi ca, Intreaga Scriptura este de folos;2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, Si am pus si versetul 17 ca sa vedem pentru cine e de folos Intreaga Scriptura.Asta ca sa nu fie confuzie.17. pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.Cine este acest om al lui Dumnezeu? Este cel care a fost nascut din nou.Am facut ca Introducere putin dar intentia si dorinta mea este sa ne oprim la aceste versete din Isaia.Pe care le putem asocia cu cel nascut din nou.Aduc din nou In atentie ca; A fi credincios de adunare nu Inseamna ca esti si nascut din nou.Cu alte cuvinte, Om al lui Dumnezeu. Versetul Incepe cu aceste cuvinte;El dă tărie celui obosit,

Oboseala este de doua feluri; Una fizica pe care o expiermentam oricare din noi. Dar este o oboseala spirituala de care cei nascuti din nou nu sunt scutiti.Isaia avea In vedere pe cel obosit fizic. Dar privind mai departe vedem In ceia ce Isaia spune si motivatia spirituala.Cand esti obosit simti nevoia sa te odihnesti la modul literal. Dar pentru cel nascut din nou nu e cu nimic mai putin oboseala spirituala de care simte nevoia sa se odihneasca.Unde poate gasi un copil al lui Dumnezeu odihna spirituala de care are nevoie? Toti cei rascumparati au locul lor de odihna In Domnul Hristos.Nu e un alt loc unde putem gasi odihna decat In Domnul Hristos. Dece nu avem un alt loc lasat In Scriptura? Pentruca In El, ne-a asezat Dumnezeul si Tatal nostru. Dece ne-a asezat In Fiul Sau? Pentruca;El dă tărie celui obosit.

Iata cum se ocupa Scumpul nostru Mantuitor de cei rascumparati ai Lui.Nu numai ca putem avea pe parcursul vieti momente de oboseala spirituala, dar vin si clipe la unii din noi care pot cadea In lesin;Dar si pentru acestia care cad In lesin le mareste Dumnezu puterea.Cum ?As Indrazni sa spun prin Insusi ca Ii lasa sa cada In lesin.Abia atunci ei realizeaza ca nu s-au hranit suficient din Cuvantul Sfant.Lesinul poate fi cauzat de anemie din pricina slabei alimentatii.Nu te hranesti suficient din Cuvant,sa sti ca esti predispus la anemie si In final la a cade In acest lesin spiritual decare ne vorbeste Cuvantul.Dar Dumnezeu care l-a nascut din nou nu Il lasa In starea In care a cazut de lesin.Ce face Dumnezeul nostru unui astfel de suflet?şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.

Nu suntem lasati singuri In drumul nostru spre Casa Tatalui.Si daca In pustia acestei lumi se Intampla sa lesine vreun rascumparat al Lui, El, Scumpul nostru Mantuitor.măreşte puterea celui obosit.Ce pot spune cei care propaga ideeia ca cel nascut din nou poate fi abandonat In pustia acestei lumi?Numai unul iresponsabil care nu cunoaste dragostea Domnului Hristos pentru cel rascumparat al Lui poate vantura astfel de ideeie.Domnul Hristos are ceva minunat de spus cu privire la “abandonarea”spre Casa Tatalui, pe care o tot vantura unul sau altul printre Fratii si Surori.Ioan 18;9. A zis lucrul acesta ca să se împlinească vorba, pe care o spusese: „N-am pierdut pe niciunul din aceia, pe cari Mi i-ai dat.“ Vedem In Ioan 6;44.Uite unde trebuie sa se uite cei care vantura o astfel de ideeie de pierdere a mantuiri.La aceste cuvinte ale Domnului Hristos care aduc o garantie de netagaduit pentru cei nascuti din nou;„N-am pierdut pe niciunul din aceia, pe cari Mi i-ai dat.“

Seriozitatea cu care trebuie abordat Cuvantul sfant al lui Dumnezeu se arata In;Ioan 6; 44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimes; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.Sunt multi pe care i-am Intalnit care pun la Indoila Cuvantul scump al lui Dumnezeu.Si nu e de mirare . Dece? Acestia nu fac parte din cei atrasi de Tatal.Sa folosesc cuvintele Ap, Pavel care spun asa;Galateni 2;4 4. din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi,..sau Iuda 1;4.Versetul urmator 30. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; Apoi, Isaia aduce In atentie pe cei tineri ai lui Israel pe care Ii numeste; Flăcăii.La modul literal iata ca si Flacaii sau cei Tineri ajung la un moment dat sa oboaseasca.Si nu numai atat dar se si clatina. I-mi permit sa asociezi spiritual acesti Flacai cu cei nascuti din nou decurand. Cu alte cuvinte, nu au o perioada mai Indelungata de expierenta cu Scumpul nostru Mantuitor.Si la ei vine osteneala, sau oboseala si chiar si clatineala.Dar si la ei se aplica aceiasi dragoste a Domnului Hristos si măreşte puterea celui obosit. Orcare vor fi acesti Tineri sunt supt supravegierea Domnului Hristos tot timpul.

Sunt doua varste aici aduse In atentie. Una Flacai sau adolescenti si o alta Tinerii care au ajuns la un grad de maturitate.Dumnezeu se ocupa de toti care au fost nascuti din nou. Fie Flacai pe cale sau Tineri pe cale si In final se ocupa si de cei In varsta mai neputinciosi unde oboaseala se vede mai accentuata.Toate acestea le aduc In atentie la modul spiritual.31. dar ceice se încred în Domnul îşi înoiesc puterea, ei sboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.“Si ultimul verset scoate In evidenta si preocuparea, dorinta celor rascumparati;ceice se încred în Domnul. Ce fac acestia care se Incred In Domnul?Se tin de nimicuri de lucruri care le slabesc puterea? O, nu.Acestia îşi înoiesc puterea, Cum? Ocupandu-se cu Cuvantul lui Dumnezeu care este Duh si Viata. Asa citim In;Romani 8;2. În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus, m-a izbăvit de Legea păcatului şi a morţii.Nu stiu cati dintre noi cand am fost obositi sufleteste am alergat la Cuvantul lui Dumnezeu care Improspateaza Inima si Sufletul.Este singura sursa care ne aduce Inviorare din oboseala care vine uneori peste noi.

Cei care iubesc Cuvantullui Dumnezeu si vor Inviorare, Improspatare, alearga la Cuvantul lui Dumnezeu.sboară ca vulturii; Ce vrea Isaia sa spuna;Ca cei nascuti din nou se ridica In sus nu stau sa caute In gunoaiele acestei lumi care se gasesc pe pamant.Spuneam cu alta ocazie ca; Un aer proaspat care Invioreaza se gaseste sus pe munte nu jos pe pamant.Copii lui Dumnezeu zboara spre Inaltimi. Si iata ca versetul spune ca;aleargă şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.“Isaia a coborat din nou pe pamant si descrie ca aici Isi traiesc si cei rascumparati viata aceasta fizica.Dar daca se Inalta si se Improspateaza ajung sa poata alerga si sa nu oboseasca. Dece? Pentruca deja ei si-au luat as zice provizia de aer sanatos din Cuvant.Acestia sunt cei nascuti din nou care se numesc Copii ai lui Dumnezeu. Acestia au garantia pe care Domnul Isus o da ca vor fi cu El.Dece? Pentruca In ei pulseaza viata din Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie ca; Prin adunari, biserici sunt multe cadavre spirituale. In acestia sa nu se astepte cineva sa vada viata din Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: