vineri, 10 noiembrie 2017

Efeseni 5;1. Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ............

f43bd-picture1bibliacutrandafir


Efeseni 5;1. Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ca nişte copii prea iubiţi.


         Daca suntem ai lui Dumnezeu,Cuvantul ne spune  Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu.Nu stiu cati pot Intelege ce vrea sa ne spuna acest verset. Ne putem da fiecare cu parerea ce ar vrea sa spuna.Dar Inainte de a ne exprima trebuie sa facem un control al vieti noaste. Acest control nu poate fi sumar.Ca sa putem patrunde Cuvantul mai adanc trebuie sa fim sinceri cu noi Insine cand facem acest control. In alta Imprejurare Ap, Pavel spune de Incercare sau testare daca suntem In credinta.2 Corinteni 13;55. Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sînteţi în credinţă. Pe voi înşivă cercaţi-vă. Pavel repeta aceste cuvinte de doua ori.Si daca suntem In credinta atunci nu ne va fi greu sa urmam pilda lui Dumnezeu. Dar cum sa o urmam poate va Intreba cineva? Ca copii avem un exemplu In tatal nostru pamantesc. Cu alte cuvinte locuind Inpreuna vom vedea cum actioneaza tatal si Il vom copia si noi.


         Apoi, traind In casa cu tatal nostru, nu ne va fi greu sa-l urmarim In tot ce face ,cum actioneaza. Deci avem un exemplu de urmat. Uite, tot asa este si In starea aceasta de Copil al lui Dumnezu. Suntem partasi ai familiei ceresti.Poate cineva v-a spune; este teorie vrem sa trecem dela teorie la starea practiica. Si este foarte bine sa avem o gandire In felul acesta.Si o dorinta.Dumnezeu, nu a lasat pe Copiii Lui sa bajbaie, sa fie In necunostinta. El In dragostea Lui de Tata,ne-a dat Cuvantul Sau care este un Indreptar,un Indrumator,un Gid al vieti noastre cele noi din Dumnezeu.In Cuvant vom gasi raspuns pentru toate Intrebarile care ne framanta.Dar si felul decum trebuie sa traim. Adica, cum sa se desfasoare viata aceasta noua pe care o avem(daca o avem) Sa fim atenti ca, In mod specific Pavel aduce In atentie aceste cuvinte;ca nişte copii prea iubiţi.


         Parintele care Isi iubeste copilul este interesat sa-l Invete sa-i arat modul de comportament pe care tatal Il asteapta dela el ca copil. Deaceia zic; Ca Dumnezeu Tatal nostru s-a Ingrijit de noi si ne-a dat acest Cuvant sfant ca Indrumator al vieti noastre.Daca Intrun fel sau altul copilul nu asculta de sfatul tatalui,si ajunge rau,nu tatal este vinovat. Copilul ca a ignorat Invatatura primita. Iata la fel este si cu Copilul lui Dumnezeu. Ignora, acest Cuvant va ajunge rau. Au fost cazuri printre Fratii care au alunecat Intrun fel sau altul, s-au abatut dela voia lui Dumnezeu.Daca i-ai Intreba pe acestia, ce ar putea ei sa spuna? Ce scuze ar putea sa-si aduca? Sunt unii care nu pun pret pe Cuvantul lui Dumnezeu. Poate pare ne realistica aceasta afirmare pe care o fac. Dar caderile, alunecarile se datoreaza In viata unora tocmai din aceasta cauza ca au ignorat Invataura din Cuvant.


         Daca ne socotim ca suntem; nişte copii prea iubiţi. Atunci I-mi permit sa spun ca; Nici In mintea noastra si nici In Inima noastra nu ar apare ignoranta Cuvantului. Am pretui si mai mult l-am aplica cu drag In viata noastra. Daca ne stim ca suntem iubiti, atunci, nu ne este greu sa urmam pilda Tatalui nostru. Acum doresc sa trecem si la versetul urmator care ne arata relatia de Fratii de Copii ai aceluiasi Tata. 2. Trăiţi în dragoste, dupăcum şi Hristos ne-a iubit, şi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros“, lui Dumnezeu. Iata un ingredient care este dragostea daca privim la relatia noastra ca Frati vom vedea lipsa acestui ingredient al dragostei.Far de care nu e cu putinta de a avea o relatiie de partasie unul cu altul.dupăcum şi Hristos ne-a iubit,


         Apoi, Pavel Il aduce In atentie pe Domnul Isus,care a spus ca; Noi cei nascuti din nou, suntem Fratii Lui.Am spus cu alta ocazzie ca; Domnul Isus, dupa Inviere a spus femeilor sa spuna ucenicilor Lui pe care i-a numit Fratii mei ca Il vor Intalni In Galileia;Matei 28’ 10. Atunci Isus le-a zis: „Nu vă temeţi; duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei să meargă în Galilea: acolo Mă vor vedea.“Inca odata Domnul Isus a facut dovada ca Isi iubeste ce a rascumparat.Cu alta ocazie am spus ca;Ioan 13;1. Înainte de praznicul Paştelor, Isus, ca Cel care ştia că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl şi fiindcă iubea pe ai Săi, cari erau în lume, i-a iubit pînă la capăt.Spuneam cand am scris ceva din acest verset ca; Domnul Isus nu s-a dezis de nici unul din eceia pe care Tatal i-a dat.Ioan 6;37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară: Afara de unde? Din Trupul lui, ca madular.


         Acest verset este extrem de bogat.Apoi, Ap, Pavel face o precizare ca sa nu fie vre-o confuzie anume;S-a dat pe Sine pentru noi. Ap Pavel mai aduce In atentie si In versetul 25.pentru cine s-a dat Domnul Isus. Sau, cu alte cuvinte, pentru cine s-a jerfit la Golgota. pentru noi.I-mi permit sa Intreb cine sunt acestia noi? Si nu am decat un singur raspuns. Cei care au fost dati de Tatal Fiului. Sau, sa dau un verset care des Il aduc In atentie ca o dovada convingaatoare pentru unii sceptici.Iata acest loc;Ioan 6;44.Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl,......Apostolul aduce In atentie ce a produs Jerfa Domnului Hristos la Golgota.ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros“ Cu alte cuvinte o aroma pe care Tatal a “savurat-o” I-mi permit sa pun acest cuvant de savurat.Atunci cand esti satisfacut pe deplin.Asa a fost Dumnezeu cu jrfa Fiului.


         In engleza spune asa In King James; sweetsmelling savour.Tradus este asa;ca un miros dulce. In vechime arderile de tot de pe altar, scoteau un fum care se ridicau spre cer. Cuvantul ne spune ca era primit acest miros din fumul arderilor, de Dumnezeu.Cand Iti place parfumul unei flor nu te-ai mai desparti de acest parfum. Il savurezi. Acest cuvant de a savura se aplica In toate aspectele unde aduce satisfactie, multumire.Si In acest verset la urma Pavel spune ca; Tot Dumnezeu este acela care a primit jerfa Fiului sau cu un miros  dulce, sau (placut).Iata ce fel de traire ar trebui sa ne preocupe pentru Jerfa Domnului Isus care n-a pus In relatie de Frati ai Lui.Iarasi I-mi permit sa Intreb pe Fratii si Surorile mele; Ce miros se ridica spre Cer la Tatal nostru din vietile noastre? Este El satisfacut?Fiecare sa se analizeze si vom veda ce miros Se Inata spre Cer din vietile noastre.Cate-va ganduri pecare doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni sinceri si care iubesc Cuvantul Intradevar.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: