sâmbătă, 4 noiembrie 2017

Luca 9;55. Isus S-a întors spre ei, i-a certat, şi le-a zis: ..................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 9;55. Isus S-a întors spre ei, i-a certat, şi le-a zis: „Nu ştiţi de ce duh sînteţi însufleţiţi!

         Pe un site de discutii din Cuvantul lui Dumnezeu, s-a adus In atentie duhurile si In special Din Vechiul Testament. Si cu ocazia aceasta am un subiect de analiza pe care doresc sa-l Impartasesc cu Fratii si Surorile de pretutindeni.   
Din acest verset am mai scris cate ceva si cu alta ocazie.Personal Inteleg ca noua care suntem credinciosi ne este de mare folos ca sa stim cum sa deosebim aceste duhuri care misuna, se gasesc in lumea In care traim si noi cei rascumparati ai Domnului Hristos. Iata ca, Ucenicii care umblau cu Domnul Isus erau Insufletiti de un duh rau de razbunare.Versetul 54;.......„Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?“De ce
fel de duh erau Insufletiti ei? De un duh de razbunare care nu e din caracterul Domnului Hristos.Ei, la vremea aceia nu aveau Duhul lui Dumnezeu. Si ca atare si-au exprimat dorinta inimi lor Inaintea Invatatorului.

         Dar Cuvantul, ne arata ca;Isus S-a întors spre ei, i-a certat, Nu era un duh de care ei sa fie calauziti In drumul lor cu Mantuitorul.Domnul Isus le aduseste un nou comportament un nou caracter ceresc. Dar asa cum am spus, ei Inca nu aveau Duhul lui Dumnezeu si era normal ca atitudinea lor sa nu difera cu nimic fata de a celora care nu se tineau dupa Domnul Isus.Aveau mai tarziu dupa ce vor primi Duhului Sfant ca Intreg comportamentul lor sa fie schimbat.Chiar si cei care Il urmau oriunde pe Mantuitorul erau straini de un comportament pozitiv.Ce vor fi zis Ucenicii cand Mantuitorul i-a mustrat?Nu stim. Dar asum ca nu le-a venit bine. şi le-a zis:Ce le-a zis ,vedem In continuarea versetului cum Mantuitorul Ii mustra, Ii cearta.Noi cei de azi sa multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat Duhul Sau cel Sfant, care ne da abilitatea de a deosebi duhurile de unde vin.Era normal ca Domnul Isus sa-i mustre. Dece? Pentruca El, Mantuitorul, avea In vedere sa le schimbe acest caracter al lor In unul dupa voia lui Dumnezeu.

         Iata ce le-a zis;Nu ştiţi de ce duh sînteţi însufleţiţi! In lume, bantuia atunci ca si acum tot felul de duhuri rele. Ucenicii aveau un caracter, o structura sufleteasca ca a orcarui om care este firesc,carnal. Lumea In care traim au si ei stapanul lor de care asculta. Nu toti care citesc Cuvantul au ajuns sa cunasca ca lume zace In cel rau;1 Ioan 5;19.19. Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.Cu alta ocazie am adus In atentie si Cuvintele Domnului Hristos In Gradina Gersimani spuse cu ocazia aceia Ucenicilor. Aceste duhuri care sunt subordonate celui rau ataca si pe cei credinciosi.Dar cei nascuti din nou sunt In alerta.Dece? Pentruca nu sunt In necunostinta.Domnul Isus In rugaciunea Lui catre Tatal spune;Ioan 17; 15. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.Domnul Isus care astepta sa plece la Tatal de unde venise stia ca In lume misuna aceste duhuri rele care sunt In subordinea celui rau.

         Nu numai Ucenicii ar putea sa fie afectati care erau In lume.Deci,nu numai pe Ucenicii care erau cu El Ii aduce Inaintea Tatalui. Dar si pe toti cei ce vor crede In El prin ei.Asa citim In versetul Ioan 17; 20. Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor.Ucenicii ca orcare alt om,In firea lor pacatoasa erau Insufletiti,sau motivati de a face rau.Domnul Isus odata cu venirea Lui a adus bunatatea,dragostea nu ura , nu razbunarea .
Acum doresc sa privim lucrurile din perspectiva unor Copii ai lui Dumnezeu care au o viata noua pe care au capatat-o prin acest fenomen divin al nasteri din nou. Iata ce citim In Noul Testament, dispensatiune In care se gasesc cei ce au fost nascuti din nou, si care sunt rascumparati ai Domnului Hristos.1 Corinteni 12;10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, proorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tîlmăcirea limbilor.

         Acest verset trateaza anumite aspecte care creiaza confuzie In mintea si inima multora. De data aceasta m-am oprit la  deosebirea duhurilor; Cu alta ocazie am spus din acest verset ceva mai pe larg.Din gandurile pe care le-am desprins prin lumina primita de sus.Fara aceasta lumina unii au ajuns la aberatii.Acesta este rezultatal atator confesiuni.Spuneam cu alta ocazie ca; Scriptura si ceia ce citim trebuie sa fie armonizata pentru a Intelege ce vrea Dumnezeu Tatal nostru sa ne Invete.Dumnezeu stia ce fel de duhuri misuna In lume. Si a gasit cu cale sa puna In cei rascumparati abilitatea, Intelepciunea, de a deosebi aceste duhuri care nu vin dela Dumnezeu.Sunt foarte multi daca nu chiar cei mai multi care se numesc crestini si vezi In viata lor Intrun fel sau altul calauzirea acestor duhuri rele.

         Cu toate ca acestia spun ca nu mai sunt robi ai celui rau, ai pacatului. Dar In anumite siituatii, circumstante ei actioneaza ca si ucenicii de alta data. Condusi de aceste duhuri care isi au locul In firea veche, carnala.Cel nascut din nou, este calauzit de alte duhuri care sunt subordonate lui Dumnezeu.Duh de bunatate, duh de pace, duh de Ingaduinta, duh de iertare, duh de pocainta,duh de multumire si mai presus de toate de un duh de dragoste; Romani 5;5. Si sunt multe altele care au ca sursa Duhul Sfant al lui Dumnezeu. Dece? Pentruca ele actioneaza prin firea cea noua din Dumnezeu.Ap, Pavel aduce In atentie un duh de Intelepciune.Asa citim In;Efeseni 1;17. Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui,

         Si vai cati dintre cei care se numesc crestini duc lipsa de aceasta Intele[ciune care vine de sus, sau, din Duhul Sfant.Nu stiu cati din noi ne-am oprit asupta unor atitudini care uneori apar involuntare dar care fac prapad sau raneste pe un frate sau altul. Dar ele sunt animate, coordonate de aceste Duhuri rele. La modul  negativ din sursa celui rau. Apoi, In mod pozitiv sunt actiunile generate de duhurile care vin din sursa Duhului Sfant.Iata dece este necesar sa putem deosebi duhurile.Ele au patruns In Biserica, Adunare si fac prapad.Uneori se manifesa printre Fratii ca si In lume.Pentru cel nascut din nou nu este greu sa sesizeze din ce parte vine un duh sau altul.Cand sunt certuri sau conflite Intre frati,as Indrazni sa spun ca nu sunt preocupati sa vada dece duh sunt Insufletiti.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: