joi, 30 noiembrie 2017

Efeseni 6;18. Faceţi în toată vremea, prin Duhul,................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Efeseni 6;18. Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii,

         Apostolul Pavel, Indeamna pe cei ce se strangeau Impreuna In Efes spunandu-le aceste cuvinte;. Faceţi în toată vremea, Ce sa faca ei In toata vremea? Negresit ca avem In urmatoarele cuvinte ce le cerea sau Ii Indemna Apostolul sa faca acesti credinciosi. Si numai ei? Nu, si cei dealungul veacurilor care se vor bucura de Mantuirea lui Dumnezeu.Toti sunt chemeti sa Isi ocupe timpul cu legatura personala cu Domnul Hristos care mijloceste pentru  ai Lui.Tot timpul? Poate sunt si unii care spun; Cum tot timpul? Dar mai avem si alte lucruri de facut.Pavel nu se refera la lucrurile de natura fizica ci la cele de natura spirituala  Cu alte cuvinte, tineti-va mintea preocupata cu lucrurile de sus nu cu cele de pe pamant.Iata ca, si celor din Colose la Indreapta Apostolul  privre la cele de sus.Cum defapt si noua prin aceste versete.Coloseni 3;1.

         Sunt unii dintre noi care daca Is pun In balanta vieti preocuparile lor va atarna mai mult pamantul decat cerul.toată vremea, Cum adica toata vremea? Dar avem familie si familia creiaza deseori situatii In care trebuie sa te preocupe de ea cum sa rezolvi aceste situatii.Cei care au o partasie stransa cu Domnul Isus stiu personal ce Inseamna pentru ei aceste cuvinte;toată vremea,sau tot timpul as spune.Avem un alt loc care creiaza deasemenea ce va confuzie pentru unii dintre noi. Iata ce citim tot de Ap, Pavel scrise;1 Tesaloniceni 5;17. Rugaţi-vă neîncetat.Personal Inteleg ca aceste doua Indemnuri sunt la fel.Toata vremea este tot una cu ne Incetat, sau tot timpul. Dece va fi Indemnat Pavel pe acesti credinciosi si pe cei de azi sa procedeze In felul acesta? Pentru mine am un singur raspuns anume; Cel rau sta Necurmat si In tot timpul gata de ai ataca pe cei rascumparati ai Domnului Hristos.1 Petru 5;8.Cu ai lui nu are probleme ci cu cei care pun In practica ceia ce citesc din Cuvantul lui Dumnezeu.

         Si pentruca tot timpul cei rascumparati sunt supt asediul celui rau,Intrun fel sau altul, Pavel a gasit de cuvinta prin Duhul sa-i Indemne, sa le spuna ca ; Este necesar sa Isi petreaca timpul minti lor cu ce este ceresc. Dece asa? Tocmai ca cel rau sa nu aiba prileji de a lovi pe unul sau pe altul.I-mi Ingadui sa spun cum as Intelege sa petreci tot timpul.Mintea sa fie dominata de partasia prin relatia pe care o avem de copii cu Dumnezeu.Cu alte cuvinte, asta sa fie prioritatea vieti noastre.Pare incredibil? Poate pentru unii da.Dar iata cum spune Pavel sa se faca aceste rugaciuni la care sunt Indemnati;prin Duhul,Indraznesc sa spun ca; Cei din vechime nu aveau duhul care sa-i calauzeasca In tot Adevarul. Am spus cu alta ocazie cum era Duhul la cei din vechime dar nu la toti.Numai la Proroci si acolo unde gasea Dumnezeu de cuvinta. Si apoi, Duhul era ridicat.

         Pe cand la cei rascumparati carora le vorbea Pavel aveau Duhul In ei.1 Corinteni 6;18.Apoi, Ioan a cuprins cuvintele Domnului Isus care avea sa trimita acest Duh Sfant. Ioan 16;13. Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, ( sau Duhul sfant),are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare. Acest Duh Sfant sau al Adevarului nu v-a vorbi dela El. Atunci, dece va veni daca nu v-a vorbi dela el cum citim? Este simplu sa Intelegem daca citim si versetul urmator;Dece? Pentruca;14. El Mă va proslăvi, pentrucă va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi.Spuneam cu alta ocazie ca; Tatal s-a lipsit de Fiul doar pentru o vreme. Dar iata ca,Biserica,Mireasa este Inca pe pamant. Deci, avea nevoie sa fie calauzita,  hranita,ocrotita,Invatata pana la rapirea ei. Rugaciunea celor din Vechiul Testament era una fara a fi calauziti de Duhul sfant.

         Cum si azi cei mai multi spun, sustin ca ei se roaga lui Dumnezeu.O poti face dar nu prin Duhul, Sunt convins ca vor fi si unii care nu vor fi de acord cu aceasta afirmatie pe care o fac.Scriptura ne arata ca In vechime; Duhul venea si pleca.Asa ca , odata cu trimiterea Duhului sfant In cei rascumparati. Ce  le spune Ap, Pavel sa aduca cei din Efes si toti rascumparatii din toate timpurile Inaintea lui Dumnezeu? tot felul de rugăciuni şi cereri.Cum adica, tot felul? Da, nu e restrictie pusa de Dumnezeu Tatal copiilor Lui. Poti veni Inaintea Lui sa te rogi pentru asa zisele lucruri marunte de nimic. Dar si pentru altele de importanta majora In viata noastra. Tatalui, Ii face placere sa vada cum Copiii Lui i se adreseaza cu toate nevoile lor, dar si cu Incredere.Dar In aceste rugaciuni se include sau sunt cuprinse si cererile .Indraznesc sa spun urmatoarele; Daca rugaciunile sunt pe deplin ascul;tate de Dumnezeu Tatal nostru, Cu alte cuvinte, ia aminte la el.Nu tot asa v-a fi cu Implinirea cererilor adresate.

         Din nou, Indraznesc sa spun ca; Aceste cereri sunt selectate de Dumnezeul nostru.Poate se gasesc si unii care nu vor fi de acord cu ceia ce afirm. Dar este irelevant atat timp cat avem In Cuvant rspuns si pentru asa ceva;Orce rugaciune sa se Incheie cu;Faca-se voia Ta.Spuneam cu alta ocazie ca; Insusi Domnului Isus care este Fiul lui Dumnezeu nu i-a fost Implinita cerera cu privire; de ai lua paharul pe care urma sa-l bea si Inca pana la fund. Spuneam cu alta ocazie ca; Daca Dumnezeu Tatal i-ar fi Implinit aceasta cerere ar fi fost dezastru.Dar ca a fost ascultata rugaciunea din pricina evlaviei Lui. Asa citim In ep, catre Evrei 5;7.Apoi, Pave;l Ii Indeamna sa vegieze pe ei si pe noi Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii,
Dar nu oricum cum au unii dintre noi obiceiul de a aduce Inaintea lui Dumnezeu ceva care Ii framanta si apoi nici nu sunt atenti daca Dumnezeu ia seama la ceia ce el a cerut. Adica, a Implinit sau nu ceia ce i-am cerut.

         Apoi,cu toată stăruinţa, Inteleg aceste cuvinte sa fi atent cum v-a Implini sau nu va Implini Dumnezeu ce ai cerut. Si daca nu a Implinit sa vedem care a fost motivul de nu a Implinit cererea adusa Inaintea Lui.Ce l-a Impiedicat sa o Implineasca.rugăciune pentru toţi sfinţii,Prin aceste cuvinte Inteleg ca nu suntem Indemnati ca rugaciunile si cererile sa fie Intrun mod egoist l-asi numi. Adica sa ma Invartesc numai In jurul meu si al familiei mele.pentru toţi sfinţii,Aici, trebuie sa fim atenti cine sunt acesti sfinti.Si care sunt nevoile lor. Adica sa se stie unul de altul cu care Impartasim aceiasi credinta. Ap, Petru spune de ; 2 Petru 1;1.Negresit ca cei nascuti din nou a caror viata face  dovada unei transformari fac parte dintre Sfintii pe care Pavel Ii aduce In atentie.Cu alte cuvinte, viata sa fie traita ca Sfinti. O viata noua schimbata din temelie.Nu Inseamna ca toti cei ce vin la adunare sunt si nascuti din nou. Ii veti cunoaste spune Mantuitorul dupa roadele lor. Deci, nu toti care vin la strangerea celor rascumparati sunt si sfinti.Ap, Pavel exclude selectarea Sfintilor. El spune; pentru toţi sfinţii,Un verset primit si ca Intotdeauna am dorit sa vad ce putem Intelege sumar din cuprinsul lui.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: