luni, 27 noiembrie 2017

Fapte 13;48. Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta ...........


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 13;48. Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvîntul Domnului. Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut.

         Am sa aduc In atentie un verset unde vom avea cate-va cuvinte care ne pot da o perspectiva mai ampla asupra acestui eveniment l-as numi Mantuirea lui Dumnezeu. Si cum se desfasoara ea In conformitate cu planul divin al lui Dumnezeu din vesnicie. Acest verset se gaseste In;Galateni 1;15. Dar cînd Dumnezeu - care m-a pus deoparte din pîntecele maicii mele, şi m-a chemat prin harul Său, - a găsit cu cale……...

         Cuvintele cheie de a Intelege Mantuirea prin alegere sau, predestinare din vesnicie sunt;Dar cînd. ( cand a decis sa ne aleaga)Si Intrebarea se ridica; In timp unde se gasesc aceste cuvine pe care Ap, Pavel le aduce Inainte? Vom gasi raspunsul In; Efeseni 1; 4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui, Indraznesc sa spun ca nu era Inca timpul stabilit de Dumnezeu cand El a hotarat pe cei care odata adusi la viata prin nasterea biologica sa se Bucure de Mantuire. Mantuire care avea sa apara peste veacuri In Domnul Hristos care Infaptuia planul lui Dumnezeu din vesnicie.

         Pavel, aduce Inainte si felul de cum a randuit Dumnezeu;care m-a pus deoparte din pîntecele maicii mele, Defapt, Pavel a fost pus deoparte din vesnicie. Inainte de a fi  adusa In egzistenta ceva din creiatia lui Dumnezeu.Apoi, Pavel ca orcare din copiii lui Dumnezeu, au fost as zice ;programati  sau, randuiti,cum sa vina pe lume si unde sa vine. Cu alte cuvinte,locul stabilit de El.Avem alte cuvinte care fac lumina In confuzia unora care nu au ajuns sa Intelega planul lui Dumnezeu de mantuire. Iata ce spune Pavel In continuarea versetului;care m-a pus deoparte din pîntecele maicii mele, Indeaznesc sa spun ca;Aceste cuvinte;m-a pus deoparte . reflecta alegerea.De unde a fost Pavel pus deoparte? Din multimea pe care Dumnezeu o avea In vedere sa se nasca In mod biologic pe acest pamant creiat de El.Si Pavel scoate In evidenta si forma de cum va fi adus la viata aceasta biologica.din pîntecele maicii mele,Era destul de constient ca; Venirea lui pe lume este stabilita de Dumnezeu din vesnicie.

         Si acum,ca aceasta a fost ca si o introducere la ceia ce doresc sa spun cate-va ganduri din versetul de mai sus din; Fapte 13;48. Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta Ce auzisera Neamurile de le-a produs o bucurie asa de mare?Versetul 47. Căci aşa ne-a poruncit Domnul: «Te-am pus ca să fii Lumina Neamurilor, ca să duci mîntuirea pînă la marginile pămîntului. “ Deci aveau sa se bucure si neamurile. Pentruca Ii avea printre popoare pe cei care Ii avea In vedere sa-i mantuiasca.Aveau neamurile un prileji de bucurie? Negresit ca da. Ei care nu stiau de Dumnezeul cel viu si adevarat aveau sa afle prin acest Apostol despre acest Dumnezeu, dar si despre Domnul Hristos care a Infaptuit mantuirea stabilita de Dumnezeu Tatal. Dece a extins Dumnezeu mantuirea Lui si la neamuri? Este o Intrebare destul de legitima sa si-o pua oricare nu a ajuns sa Inteleaga planul li Dumnezeu de mantuire.

         Si cum spun des ca, Dumnezeu nu ne lasa sa fim confuzi in citirea Cuvantului care ne da lumina In toate privintele. Si In aceasta Intrebare gasim raspuns dela Dumnezeu. In niciun caz sa nu ne uitam ca omul orcare ar fi el sa ne dea raspuns. Iata ce are Ap, Ioan de spus cu privire la aceasta Intrebare, dece si naeamurile? Ioan 11; 52. Şi nu numai pentru neamul acela, ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi.Cu alta ocazie am spus ceva mai In detaliu din acest verset.Acum vreau sa scot In evidenta doua aspecte care sunt de mare importanta ca cei sinceri sa le realizeze anume;Cei randuiti sa capete viata vesnica sau mantuirea sunt Imprastiati printre popoare. Acesta a si fost motivul de Ioan a scris acest verset din;Ioan 3;16. ………..Orcine crede sunt Incadrati cei ce primesc Darul credintei dat de Dumnezeu.Efeseni 2;8.

         Sintetizez urmatoarele; 1)Cei care sunt randuiti de Dumnezeu din vesnicie capata mantuirea.Fapte 13;48. Si 2) Acestora Dumnezeu la vremea randuita de El le da si darul credintei.Efeseni 2;8. Iata deci, ca neamurile preamăreau Cuvîntul Domnului. Nu ai cum sa preamaresi pe Dumnezeu spuneam cu alta ocazie atat timp cat nu-l cunosti.Pavel le descoperise ceia ce ei nu stiau. Dar Pavel a fost ales de Dumnezeu sa vesteasca evangelia Domnului Isus la neamuri tocmai din acest motiv ca ei sa auda despre acest Dumnezeu pe care nu-l cunosteau; Apoi, si despre acest Mantuitor In care erau cuprinsi si cei dintre neamuri.Şi toţi cei ce erau rînduiţi.Iata ce citim in;Luca 2;29,30,31,32.

          Deci, avem deaface cu un Dumnezeu care randuieste toate lucrurile printre care si acest plan de a mantui pe cei pe care din vesnicie i-a avut In vedere.Sunt multi care nu se Impaca cu acest adevar. Dar asta e treaba lor. Orcare dintre noi care ne numim credinciosi daca ne  debarasam de ideii preconcepute si aprofundam Cuvantul sfant vom putea primi lumina de sus. Nu numai In cazul alegeri dar si In orcare subiect care ne-ar framanta. Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut. Ce au facut acestia de care ne spune versetul?au crezut.Aici este o mare confuzie Printre cei ce se aduna la un loc ca adunare. Cei mai multi aduc In atentie credinta lor personala. Trebuie sa ma repet oridecate ori este cazul ca; Sunt doua credinte una la care apeleaza cei mai multi si pe care o numesc biologica.

         Cu alte cuvinte, ne nastem cu aceasta credinta biologica,In structura aceasta pacatoasa. Si ea nu are nimic deaface cu mantuirea. Apoi, spuneam ca este Credinta data ca dar de Dumnezeu care vine. Romani 10;17.De unde vine aceasta credinta? Dela Dumnezeu care o trimite In Inima schimbata tot de El prin nasterea din nou.Am mai spus despre acesata credinta care vine. Las ca fratii care sunt interesati sa afle, sa mediteze la;Romani 10;17.Cei ce arau atunci dar si In zilele noastre randuiti vor crede fara nicio Indoiala. Dece? Pentruca ei vor primi credinta ca dar dela Dumnezeu.Dar si Harul In fata caruia esti irezistibil. As Indrazni sa spun ca; Acest Har al lui Dumnezeu,pe care sufletul Il primeste,  te copleseste, te dezarmeaza de tot ce ar fi Impotrivitor.Poate nu toti pot Intelege acest plan de mantuire al lui Dumnezeu.Dar lucrurile esentiale sunt aratate In Cuvant.Sunt convins ca le-am atins. Pentru a ne fi de folos la fiecare In parte.

John Balarie
Los Angeles california!

Niciun comentariu: