marți, 7 noiembrie 2017

Isaia 53;4. Totuş, El suferinţele noastre le-a purtat, ...................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 53;4. Totuş, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.
Am primit un alt verset de data aceasta din Prorocul Isaia.Acest capitol 53, Il descrie pa Domnul Isus anticipat poporului si ce va Intampina Fiul lui Dumnezeu aici pe pamant.Nu este un alt Proroc care sa-L descrie asa de minunat dar si cu precizia evenimentelor care se vor desfasura In scurta viata pe pamant a Mantuitorului.Cand Dumnezeu s-a Indurat de Mama mea a memorat acest capitol.Era patrunsa de suferintele Domnului Isus. Versetul Incepe cu acest cuvant;Totuş, Ce vrea sa ne spuna acest cuvant? I-mi permit sa fac o asemanare care se armonizeaza foarte bine. Anume;Totusi, Sau cu toate ca era Fiul lui Dumnezeu nu a dat Inapoi dela ceia ce avea sa sufere.Cu toate ca era Fiu lui Dumnezeu a suferit, a Indurat dispretul si In final moartea.Se ridica o Intrebare;Ce l-a determinat sa vine aici printre oameni care i-au fost ostili?Si nu am gasit un raspuns mai bun decat acesta dinEfeseni 5;25…... a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,Cu toate ca era Fiul lui Dumnezeu,nu a dat Inapoi, din pricina dragostei pe care o avea si o are pentruMireasa Lui.

Versetul continua;El suferinţele noastre le-a purtat, Cei mai multi ar putea sa Interpeteze ca; Domnul Isus a luat asupra Lui suferintele tuturor oamenilor.Personal din ceia ce am gasit scris In Cuvant, Mantuitorul nu a luat decat suferintele celor pe care Tatal Ii avea In vedere sa-i dea Fiului ca Mireasa a Lui.Cu alte cuvinte, pentru rascumpararea lor, pentru scoaterea lor desupt dominatia celui rau.Acestia sunt cei din;Ioan 6;44.Aceste suferinte sau transformat pentru Mantuitorul In Dureri si In final trecerea prin moarte.Dece trecere? Pentruca mormantul nu a putut sa-L tina. Dece? Pentruca era Domnul vieti.Ioan 1;4.Apoi,şi durerile noastre le-a luat asupra Lui,Prorocul Isaia nu spune ca a luat suferintele si Durerile Intregi lumi.Sau tuturor oamenilor.El spune In mod precis;Ale noastre. Am spus ceva mai sus pentru cine a suferit Mantuitorul Pentru biserica sau Mireasa Lui.Pentru Ea a facut sacrificiu suprem.Poate cei mai multi nu sunt de acord cu afirmatia pe care o fac Intemeiat pe Cuvant. Dar fiecare are dreptul sa spuna ce vrea.Dar daca suntem sinceri, vom vedea ca, dealungul veacurilor Domnul Isus a fost respins si Inca este respins de oameni.Nu vor beneficia decat cei care i-am adus In atentie din Ioan 6;44.Acestia sunt cei rascumparati care erau supt dominatia celui rau.Acum ei sunt liberi si asteapta cu nerabdare ca Mirele sa vina si sa -si ia Mireasa.

Cu alta ocazie Domnul Isus se roaga pentru ai Sai si nu pentru lume asa cum pretind cei mai multi.Ioan 17; 9. Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi: -Cu toate ca Mantuitorul si-a arata In timpul vieti Lui pe pamant dragostea fata de oamenii. La cruce El a spus Tatalui;Luca 23;34. Isus zicea: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!“.......Dar cand a venit vorba sa roage pe Tatal,El s-a rugat pentru ai Lui.
Isaia ca oricare Proroc avea In vedere pe Poporul Israel In mod expres. Dar vom vedea ca,venirea Domnului Isus a fost pentru toate popoarele. Poate parea o contradictie un paradox. Ca adica, nu sa rugat pentru lume dar a venit pentru lumea Intreaga, pentru toate popoarele !!. Iata ce avea sa spuna batranul Simeon la templu;Luca 2; 31. pe care ai pregătit-o să fie, înaintea tuturor popoarelor,Si ca sa vedem ca nu este nici-o contradictie am sa arat ce citim In Ev, Ioan 11;52. Şi nu numai pentru neamul acela,(Israelit) ci şi ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiţi.Acum, Intelegem dece pentru toate popoarele? Pentruca In lume sau In toate popoarele se gasesc Copii lui Dumnezeu cei risipiti.

  Dar poate se vor gasi si unii daca nu chiar cei mai multi care vor spune; Copiii lui Dumnezeu sunt Israelitii carora le scria Isaia. Am spus cu alta ocazie ca;Israelitii sunt numiti de Cuvant fii lui Israel sau ai lui Avraam. Ori In alt loc copii lui Israel.Pe cand cei rascumparati de Domnul Isus, se numesc Intradevar Copiii lui Dumnezeu. Si ca sa nu fie nici-o confuzie am sa dau si Fiii lui Israel, (sau copii lui Israel) si Copiii lui Dumnezeu (sau Fiii lui Dumnezeu) ca dovada ca ceia ce spun se gaseste In Cuvant.Prima data pe Fii lui Israel;Geneza 42; 5. Fiii lui Israel au venit să cumpere şi ei grîu...Si sunt multe alte locuri care ne vorbesc de Fii lui Israel.Acum pe cei care au fost nascti din nou de  Dumnezeu. Acesta este motivul de sunt chemati ei Fiii lui Dumnezeu. Iata locul care este destul de bine cunosut de cei ce citesc Cuvantul;Ioan 1;12. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă ( sa fie numiti) copii ai lui Dumnezeu; Deci, acesti Copii ai lui Dumnezeu sunt Imprastiati printre popoare.Deci, Intelegem a caror dureri le-a purtat Mantuitorul? A acelora care Il cheama Domnul si Mantuitorul lor personal.

Apoi, vedem In Cartea Apocalipsei cine sunt cei care stau In asteptarea Mirelui;Nu lumea sta In asteptarea Mirelui,si nici evreii ci numai Logodnica Lui. Apocalipsa 22; 17. Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!“......Isaia spune;şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.Cand Isaia face aceasta afirmatie ,el o face cu privire la Israeliti.Prin aceste cuvinte;şi noi.Isaia ca si orcare Proroc avea aceasta Intelegere ca lor le v-a da Dumnezeu pe Mesia. Deaceia el spune;Noi,si nu alte popoare. Dar tot ei au fost cei care l-au respins pe Cel care Intradevar a fost zmerit. Nu puteau ei sa Inteleaga planul lui Dumnezeu de mantuire. Mai tarziu peste veacuri Dumnezeu a facut descoperit acest plan de mantuire si cum Il aplica El.Sau In engleza (unfold) Dat pe fata, cunoscut de toti, acest plan de mantuire In Fiul Sau.Zmerit? Da a fost zmerit Mantuitorul. Si Ap, Pavel Il vede smerit dar nu de Dumnezeu,ci El Insusi s-a smerit ca sa placa sau sa fie dupa voia lui Dumnezeu.Filipeni 2;8. La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător pînă la moarte, şi încă moarte de cruce.Isaia a spus ce au crezut Israeliti;noi am crezut.

Era o Intelegere Intre Fiul si Dumnezeu Tatal. Iata cum este vazut Domnul Isus In prorocie Inainte de al vedea Isaia.Evrei 10; 7. Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!“Si In versetul acesta 5 ni se arata pentru cine a suferit Fiul lui Dumnezeu.Inca o dovada ca a suferit pentru Mireasa Lui ca sa o aiba o vesnicie cu El. Am spus cu alta ocazie despre aceste trei etape; Logonda, Mireasa si Sotie In final.Chiar daca sunt unii daca nu cei mai multi care gandesc altfel. Acestia pun pe socoteala Omului planul acesta de mantuire Infaptuit de Domnul Isus. Daca lucrurile ar sta asa cum le propaga acestia,ca omul daca vra sau nu sa fie mantuit, suferintele Mantuitorului ar fi In zadar. Dece? Pentruca nu este unul care sa-l caute pe Dumnezeu. Sau, Isaia spune ca;Nu a fost bagat In seama(dispretuit) sau luat In consideratie.Aceste cuvinte sunt sinonime.Si fara Domnul Isus nu poti ajunge sa-L cunosti pe Dumnezeu.

Am spus cu alta ocazie ca;Ioan 13;1. Înainte de praznicul Paştelor, Isus, ca Cel care ştia că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl şi fiindcă iubea pe ai Săi, cari erau în lume, i-a iubit pînă la capăt. Versetul acesta 5 ne arata pentru ale cui pacate a fost strapuns. Cu alte cuvinte ,pentru cine a fost pus pe cruce? Si versetul din Ioan 13;1. Ne arata pentru cine a fost strapuns, dispretuit, desconsiderat.Putem vedea  In acest verset 5 doua cuvinte cheie pentru a Intelege Intreg planul de maintuire al lui Dumnezeu. 1) păcatele noastre,sau noi care am fost atrasi de Tatal la Fiul Sau;Ioan 6;44.Apoi, un alt cuvant este acesta;sîntem tămăduiţi.Cine sunt tamaduiti sau vindecati? Noi pe care Dumnezeu ne-a ales mai nainte de Intemeierea lumi;Dar care am fost Inbolnaviti de o viata traita In pacat.Efeseni 1; 4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, Ca unora nu le place acest termen al alegeri,sau, al predestinari, este irelevant.

Dumnezeu alege din ce a creiat El personal.Dumnezeu a ales pe Fiul Sau sa vina aici pe pamant.Putea sa aleaga orce altceva dar, Mantuirea este doar prin Fiul Sau.Fapte 4;12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.“Apoi, am spus ca In ciuda suferintelor si durerilor pe care Isaia le descrie, Fiului,Dumnezeu i-a promis o Mireasa. Sau mai familiar pentru cei mai multi este Biserca. Dar nu orce Biserica  ci numai cea vie. Ce Inteleg prin cea vie? Care Isi traieste o viata din Dumnezeu si a carei podoba este Sfintenia. Psalmul 93;5.Si avea sa spuna Insusi Domnul Isus despre aceasta Biserica vie ca;Matei 16;18……...voi zidi Biserica Mea,.........Iata ce l-a determinat pe Scumpul nostru Mantuitor sa vina aici pe pamant.5. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui sîntem tămăduiţi.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: