sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Isaia 61; 10. „Mă bucur în Domnul, şi sufletul Meu este plin de veselie............



f43bd-picture1bibliacutrandafir


Isaia 61; 10. „Mă bucur în Domnul, şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mîntuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească, şi ca o mireasă, împodobită cu sculele ei.


         Cugetasem la alt verst dar l-am postpone. Dar pentruca un Frate a postat acest verset pe un site de studiu biblic intre mai multi Fratii.Am gasit de cuvinta sa-l pun ca prioritate. Si bine a facut Fratele. Mi-a dat un prileji sa ma aplec asupra acestui verset din Isaia pe cat I-mi este cu putinta. Acest verset l-am citit de nenumarate ori In viata mea. De data aceasta mi-a atras atentia cate-va cuvinte care au o semnificatie deosebita pentru cei nascuti din nou ca Copii ai Lui. Imbracamintea.Cu alte cuvinte, cei care au fost adusi la o viata noua Impreuna cu Domnul Hristos.Mai Intai, pana sa ajung la acele cuvinte, voi Incerca sa pun pe rand asa cum procedez mereu trunchiat sau separat din cuvintele scrise In verset.Unii avanseaza ideeia ca e scoatere din context. Asa poate fi cand privim Scriptura fireste nu spiritual.Acesta este si motivul dece cei mai multi care fregventeaza o adunare sau alta Inteleg doar ce este firesc. 2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte,dea înţelepciune în neprihănire,

        Sa fim cu atentie ce spune Cuvantul.Adica, pentru cine Scriptura are aceste calitati.Pentru cei care sunt Imbracati cu Haina Mantuiri sau a neprihaniri pe care Isaia o aduce In atentie. 2 Timotei 3;17. pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. Cu alte cuvinte, nu toti cei care citesc Biblia sunt oameni ai lui Dumnezeu.Isaia era patruns de partasiea pe care o avea cu Dumnezeu.Mă bucur în Domnul, Spuneam cu alta ocazie si nu vreau sa mai repet ca; A te bucura In Domnul trebuie mai Intai sa Il cunosti personal.Isaia era un Proroc al lui Dumnezeu care avea o partasie personala cu Dumnezeu. Deci, el putea sa spuna aceste cuvinte. Daca ar fi spus numai aceste cuvinte fara sa fie urmate de urmatoarele; sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; Am fi putut sa spunem ca, orcine se poate bucura din gura. Dar Ca sa ai un suflet plin de veselie, este necesar de ce am spus mai sus.Sa ai o partsie permanenta cu Dumnezeu. Si la noi cei din aceasta dispensatiune a Harului prin Domnul Hristos,El, care ne-a adus Harul avem o partasie  speciala ca Copii ai Lui Dumnezeu. El  pe care acum Il chemam Dumnezeul nostru ca si Isaia.

         Dar ce, numai Isaia putea sa spuna aceste cuvinte; ca se bucura si se veseleste?Cei rascumparati, au motiv sa se bucure si  sa fie veseli In sufletul lor.Pacatele lor au fost sterse pentru totdeauna.Cuvantul ne arata ca; Au fost aruncate In marea uitari.Cu alte cuvinte, acum , sunt curati imaculat. Dar, Isaia nu spune ca In Dumnezeul lui Israel. Ce vor aceste cuvinte sa ne spuna? Ca adica; conteaza partasie personala,la modul de individual.Nu de adunare sau orcare biserica ar fi. Sau ce sa mai spun ca popor, natiune. Sa nu fiu Inteles gresit. Partasia de adunare este buna si aduce un profit spiritual celor care Intradevar sunt constienti ca; In mijlocul lor este Domnul Isus.  Intelegem din acest verset ca;Dumnezeu mantuieste la modul personal.Care era motivatia lui Isaia de a se bucura In Domnul? Apoi, sa spuna ca sufletul lui e plin de veselie In Dumnezeul Lui.Sa nu fiu Inteles gresit. Dumnezeu e Dumnezeul tuturor rascumparatilor Lui. Dar fiecare In parte traieste aceasta intimitate.

         Dar ca sa te bucuri de o astfel de stare sufleteasca trebuie personal sa ai o relatie stransa de partasie cu Dumnezeul tau.Sa nu uitam ca asa cum am spus ceva mai sus noi, ne bucuram de Dumnezeul nostru prin Domnul Isus care ne-a pus In legatura de al cunoaste pe Dumnezeu ca Tatal nostru. Am adus Inainte deseori cum putem sa-L cunostem pe Dumnezeu;Matei 11;27….. acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.Iata ce-l motiva pe Isaia sa spuna cuvintele de mai sus;Bucurie si Veselia sufletului.căci M-a îmbrăcat cu hainele mîntuirii, Nu stiu cati din noi care spunem ca suntem mantuiti am stat sa gandim ceva mai pe larg la aceste cuvinte;M-a îmbrăcat. La modul literal, nu pune nimeni pe el o hana mai ales sa fie una curata,(sau noua cum este Mantuirea) Daca est murdar,asa cum am fost fiecare dintre noi. Asa ca omul personal se spala, se curata. Nu asteapta ca cineva sa-l spele si mai apoi sa-l Imbrace.

         Mai Intai de a se Imbraca, de a pune ceva pe el, se duce si se spala si apoi se Imbraca cu haina care-l face un om as zice deosebit. Era In romania pe vremea cand eram copil a zicala pe care deseori o auzeam la mama mea;Haina face pe om. Sa vedem cum stau lucrurile la modul spiritual. Ca Intradevar Haina face pe cel Imbracat un om deosebit.Dar nu orce haina.In definitiv, acesta Intelegere spirituala ne preocupa pe noi cei rascumparati.Inainte sa se Indure Dumnezeu de noi eram murdari prin viata pecare o traiam in pacat.A fost necesar cand Dumnezeu a hotarat sa ne mantuiasca, sa ne spele mai Intai. Cum sa ne spele? L-a Implicat pe Fiul sau care a dat snge sa ne curate.Aoi,Dumnezeu ne-a Imbracat. Ce ar fi fost ca sa ne spele si sa ne lase pe noi ca sa ne Imbracam asa cum ne taia pe noi capul.Fiecare ar fi pus o hana pe care o gasea de cuvinta. Vorbesc la modul spiritual. Asa sunt cei mai multi care s-au Imbracat ei Insusi cu o haina a neprihaniri lor personale dar peste murdaria in care traiesc.

         Asa  cum spune Ap, Pavel. Filipeni 3;9. şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, …...Si iata cu ce spune Isaia ca a fost Imbracat de Dumnezeu;cu hainele mîntuirii,Citim aici la plural de;hainele mîntuirii. Ce vrea sa ne spuna acest plural?Indraznesc sa spun ca; Mantuirea este o singura Haina care as aduce-o In atentie In armonizare cu Mantaua Domnului Hristos dintr-o bucata,pentru care soldatii au tras la sorti.  Mantaua la randul ei avea maneci guler poate buzunare pe care le numesc componente a unei manta Intregi.Dar aceasta mantuire este compusa la nivel spiritual din;Sfintenie, Evlavie,traire zi de zi spre slava lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte, are sau cuprinde In ea mai multe componente care o face sa fie un tot. Apoi peste aceste haine ale mantuiri Isaia spune ca;M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, Mantaua este ultima care te face apt pentru a fi un soldat.

         Dar nu gata de lupta cu toate ca ai mantaua pe tine pusa.Dupa ce Dumnezeu a pus Mantaua neprihaniri peste cel nascut din nou, Dar,iata ca  vine randul celui Imbracat de Dumnezeu,de a pune pe el, ce? Cuvantul ne arata ca suntem ca un ostasi de lupta dar nu Inainte de a pune peste aceasta manta scutul de aparare si Coiful Mantuiri Impreuna cu Credinta.;1Tesaloniceni 5;8……. să ne îmbrăcăm cu platoşa credinţei şi a dragostei, şi să avem drept coif nădejdea mîntuirii.Aici Nu mai citim ca In Isaia ca Dumnezeu pune pe noi aceste lucruri care ne face un soldat echipat de lupta.Este de datoria soldatului sa isi ia grija acestor lucruri sa le puna pe el. Acum da, suntem echipati gata de lupta Impotriva pacatului si negresit ale Intentilor celui rau.Imbracati In felul acesta cel rau nu va avea nici-o izbanda In lupta cu noi,prin tentatiile, ispitele pe care le aduce Inaintea firi pamantesti care e aliata celui rau.ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească,I

         Intelegem ca Mirele este Scumpul nostru Mantuitor care este Incoronat de Dumnezeu Tatal pentru sacrificiul facut ca sa izbaveasca, sa scoata desupt puterea celui rau pe Mireasa Lui;şi ca o mireasă, împodobită cu sculele ei.Care vor fi aceste scule pecare mireasa le poarta pentru a fi placuta Mirelui? Indraznesc sa spun ca sunt;Sfintenia ,credinciosia, apoi,evlavia si multe alte scule care o fac demna de a Intampina pe Mirele Si.Sculele acestea, pe care le-am adus In atentie sunt puse la Indemana Miresei de a se Impodobi sa fie gata sa-L Intampine pe Mirele Iubit. Aceste scule tin sa precizez ca trebuiesc sa facem uz de ele fiecare la modul Individual.Spuneam In alt posting ca;Domnul Isus sa dat, jerfit pentru Biserica sau Mireasa Lui;Efesen 5;25.a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,Isaia Il vedea Pe Domnul Isus In prorocie si Mireasa pe care Tatal o dadea Fiului.Cate-va ganduri din versetul pecare Fratele l-a postat pe acel site. Pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie
Los Angeles Califoarnia!


Niciun comentariu: