miercuri, 1 noiembrie 2017

Numeri 19;13. Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort, ..........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Numeri 19;13. Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort, şi nu se va curăţi, pîngăreşte cortul Domnului; acela să fie nimicit din Israel. Fiindcă nu s-a stropit peste el apa de curăţire, este necurat, şi necurăţia lui este încă peste el.


         Deseori aduc In atentie ca; Sriptura este Cuvantul lui Dumnezeu din Geneza pana In Apocalipsa. Si ca atare este deamna de luat In seama.Fie de cei credinciosi (nascuti din nou) pentru acestia Cuvantul acesta al lui Dumnezeu este hrana sufletului lor.Dar chiar si de cei care Intrun fel sau altul o detesta, o resping. Este cartea care te educa, care da Intelepciune,Care din neom te face om.Scriptura, as zice,este unica sursa de unde poti avea un castig fizic, literal dar cu atat mai mult spiritual. Am facut aceasta scurta introducere pentuca ne este necesar sa stim ca are o valoare pentru sufletul nostru. Am sa aduc din nou acest verset pe care Duhul lui Dumnezeu la descoperit Ap, Pavel anume; 2 Timotei 3;16. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,Am scris cu alta ocazie ceva mai pe larg din acest verset din Timotei.


         As dori ca cei care sunt ai Domnului Isus sa aibe Incredere ca; Aceste cuvinte din versetul de mai sus din;Numeri 19;13.Se aplica si noua. Am Intalnit si persoana care spuneau ca,Vechiul este o istorie. Si asa poate fi cand privim firesce.Dar Intrucat noi suntem duhovnicesti Romani 8;9.vom privi Cuvantul lui Dumnezeu ca Hrana spirituala.Asa ca; vom trata ce citim In Vechiul Testament cu mare atentie si Il vom armoniza la viata noastra noua din dispensatiunea Harului. Cine se va atinge de un mort, Mortul poate fi de doua feluri.1) mort fizic si 2) mort spiritual. Pe acestea doua le gasim In Cuvantul lui Dumnezeu.Sigur ca; Daca privim versetul la modul literal vom Intelege pe buna dreptate ca relateaza moartea fizica.Si ca se aplica  Israelitilor la vremea aceia.Moartea a patruns In om stim cu totii prin pacat.


         Cuvantul ne arata ca, moartea a trecut asupra tuturor oamenilor. Dece? Din pricina ca toti au pacatuit.Romani 5;12. De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit… Ce m-a determinat sa spun cate-va ganduri din locul acesta sunt urmatoarele; Am primit un e-mail dela un site ortodox cu privire la moaste. Si atunci m-am Intrebat daca Biblia este si pentru ei un Indreptar. Personal sunt convins ca nu. Atat timp cat ei ignora Cuvantul lui Dumnezeu.I-am dat acest verset pe care l-am adus Inainte din Numeri. Si asta,ca sa Il provoc sa Il citeascaca; Nu sunt convins ca l-a citit. Dar mi-am facut o datorie pe care o am Inaintea lui Dumnezeu.Atingerea In vechime de un mort te facea pe cel ce se atingea necurat. Apoi, am treminat cu ortodoxul. Si imediat  m-am gandit daca se aplica si la noi cei din dispensatiunea Harului? Negresit ca nu numai acest verset se aplica ci Intreaga Scriptura.


         Cum am putea noi sa-l armonizam si la  noi ca sa Intelegem sensul acestui verset? Este simplu daca Intelegem Cuvantul spiritual, duhovniceste. Este vorba de cei morti spiritual de care sunt aratati si citim In;Efeseni 21.Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre, Cuvantul ne arata ca, noi, care acum suntem adusi la viata cu Domnul Hristos suntem Indemnati ca si Israeliti sa nu ne atingem de un mort. Negresit, Israelitilor le era interzis contactul fizic orcare ar fi fost el.Dar noi care acum suntem vi, cum am putea Intelege,aplica aceste cuvinte?Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort,Personal Intelega asa; Cand un copil al lui Dumnezeu care are viata In el,nu trebuie sa se lase angrenat In felul de a se manifesta ce  cel mort spiritual. Sau cel care nu este Inca copil al lui Dumnezeu. Te atingi de el, (nu fizic) asa cum am spus sa traiesti ca si el,sa te complaci In aceiasi mod de viata, esti una cu el ca si mort.


         Cuvantul ne arata ca cel ce se atingea nu era curat. Apoi,versetul continua pentru Israeliti de atunci si pentru noi cei de azi din Har. şi nu se va curăţi, Israelitii trebuiau sa faca baie si mai mult chiar si Imbracamintea sa fie spalata. Dar cei credinciosi cum sa se curateasca dupa un timp de atingere, de traire ca si cel mort? Personal nu vad decat sa te prezinti Inaintea lui Dumnezeu sa ceri iertare si sa parasesti acel mod de viata pe care l-ai Imprumutat sau l-ai aplicat In viata ta.Vorbesc pentru cel ce a fost nascut din nou si din nevegiere sau din ignoranta,s-a abatut dela felul de a trai ca un om viu.Sa nu fiu Inteles gresit. Nu este neaparat sa traiesti In pacat.Dar Intreaga viata a unuia cre nu este mantuit este o viata contrara voiei lui Dumnezeu.Dar faci obiceiul de a repeta un astfel de mod de viata. Atunci, faci dovada ca In tine nu este viata si esti Intradevar si tu mort ca si cel de care te-ai atins sau, ai Imprumutat felul lui de viata.


         Intelegem ca totul este pe fond spiritual.Aceasta este diferenta Intre Poporul pamantesc al lui Dumnezeu carora le spunea , le poruncea In vechime. Si Poporul lui Dumnezeu care a fost rascumparat cu sangele Fiului Sau.pîngăreşte cortul Domnului; Cortul In vechime era locul unde Dumnezeu se Intalnea cu poporul israelit.Exod 25;8. Să-Mi facă un locaş sfînt, şi Eu voi locui în mijlocul lor.Si un alt loc care dovedeste ca Dumnezeu era In mijlocul lor.Exod 29;45.Asa era In vechime si sa vedem cum este azi In timpul celor rascumparati. Sa vedem daca este diferit sau nu. Daca este diferit Inseamna ca nu putem  sa aplicam si In zilele noastre ceia ce citim In acest verset.Iata ce citim In Noul Testament dispensatiune din care fac parte cei rascumparati.1 Petru 2; 5. Şi voi, ca nişte pietre vii, sînteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfîntă, şi să aduceţi jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.


         Ei bine, In aceasta Casa duhovniceasca care are corespondenta Cortului Intalniri din vechime, se strang cei rascumparati ai Domnului Hristos.Insusi Domnul Isus care este Dumnezeu binecuvantat In veci este In mijlocul lor.Matei 18; 20. Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în1 (1. Greceşte: Pentru Numele Meu) Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.“  Iata consecinta ca urmare a trairi unei  vieti ca si cei morti,sau, de a te atinge de un mort ca In vechime.pîngăreşte cortul Domnului;Daca un astfel de om In Israel intra In cort si negresit Il pangarea,cum este azi printre cei ce se strang laolalta In Casa lui Dumnezeu?Cel ce vine printre cei rascumparati cu mirosul acesta de mort a pangarit Casa lui Dumnezeu.


         Iata dece trebuia sa stea afara din tabara, sau din Adunare In cazul nostru.Pana cand? Pana cand se curata de atingerae de mort. Intelegem ca vorbesc ca asemanarea e spirituala.Pana ce abandoneaza acel mod de viata.acela să fie nimicit din Israel. In aceasta dispensatiune Harul ne ocroteste. Numai ca trebuie sa apelam la El.Harul nu Incuvinteaza orce fel de a trai.Cel mult este asa cum am spus dat afara din tabara sau din adunare.Cu alte cuvinte, Sangele Domnului Isus nu a ajuns pana la el sa-l curate daca modul lui de viata este In continuare ca a unui mort spiritual..Fiindcă nu s-a stropit peste el apa de curăţire, Daca In vechime, era apa care curata, In Noul testament este Sangele Domnului Hristos. este necurat, şi necurăţia lui este încă peste el.Deci, necuratit de acest Sange scump al Domnului Hristos, omul orcare ar fi el este necurat si pacatele lui sunt Inca asupra lui consecinta  vinovatiei si impicit pedeapsa vesnica.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: