luni, 13 noiembrie 2017

Naum 1;6. Cine poate sta înaintea urgiei Lui?...............

Naum 1;6. Cine poate sta înaintea urgiei Lui? Şi cine poate ţinea piept mîniei Lui aprinse? Urgia Lui se varsă ca focul, şi se prăbuşesc stîncile înaintea Lui.

f43bd-picture1bibliacutrandafir


         Au fost si Inca sunt oameni care nu se tem de Dumnezeu. Dece nu se tem? Pentruca nu-L cunosc. Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu este facut cunoscut omului de Domnul Isus care este Fiul Sau.Iata un loc care ne dovedeste ca asa stau lucrurile cand vine vorba sa Il cunosti pe Dumnezeu;Matei 11;27…….. căruia vrea Fiul să i-L descopere. Deci, din lipsa de cunostinta unii oameni ca si Faraon spun;Exod 5;2. Faraon a răspuns: „Cine este Domnul, ca să ascult de glasul Lui, Acestia se cred ca poate sta înaintea urgiei Lui Iata ce are de spus
Prorocul Naum Care aduce In atentie aceste cuvinte;Cine poate sta înaintea urgiei Lui? Dece Intreaba Prorocul Naum?. Nu este unul sa poate sta cand Dumnezeu decide sa pedepseasca.

         Sunt unii care spun ca Dumnezeu este dragoste. Si asa este. Dar Dumnezeu iata ca are si alte atribute pe care Ie aplica atunci cand gasete  El de cuvinta.Toate fenomenile acestea naturale sunt o dovada ca Dumnezeu Isi arata urgiei Lui. Poate se vor gasi si unii care spun; Asa a fost din totdeauna. Da, Dar Dumnezeu este din totdeauna.Cuvantul ni-L arata ca nu are  Inceput si nici sfarsit.Iata ce citim despre Dumnezeul nostru;Psalmul90;2.Înainte ca să se fi născut munţii,şi înainte ca să se fi făcut pămîntul şi lumea,din vecinicie în vecinicie, Tu eşti Dumnezeu!Spuneam unei persoane care traia In pacat dar care se amagea pe el Insusi ca Dumnezeu este dragoste. Dar Dumnezeu, are multe atribute pe care In suveranitatea lui le administreaza dupa cum gaseste de cuvinta.Persoana vroia sa-mi spuna cu un tupeu iesit din comun ca Dumnezeu e tolerant la pacat.Cel putin asa lasa el sa se Inteleaga din atitudinea lui.

         Pe langa urgia Lui, care este unul din multele atribute ale lui Dumnezeu, Naum aduce un alt atribut din care deriva urgia anume;Şi cine poate ţinea piept mîniei Lui aprinse?Este vorba de mania Lui Dumnezeu care se  aprinde Inpotriva fiintei umane. Naum spune prin aceasta Intrebare ca, nu ar fi unul care sa poata sta In fata acestei mani a lui Dumnezeu. Deseori ma gandesc la noi cei care ne numim crestini ca uneori Il provocam pe Dumnezeu la manie.In vechime Dumnezeu si-a aratat deseori aceasta manie si urgie. Am facut o deosebire Intre urgie care se poate deslantui In natura. Iar pe dealta parte, mania se arata Impotriva acelor oameni care provoaca prin rebeliunea lor fata de Dumnezeu.Daca pentru noi cei rascumparati nu ar fi Domnul Hristos care sa fie un Mislocitor ce s-ar intampla? Pentruca citim ca Dumnezeu este acelasi neschimbatoar. Urgia Lui se varsă ca focul,

         Pe aici prin California se Intampla deseori focuri care mistuie tot In calea lui.Iata dece am adus In atentie urgia ca ceva ce se Intampla, sau o aplica Dumnezeu In natura creiata de El, dar Imbacsita de pacat de fiinta umana.Iata ca Prorocul Naum aduce In atentie stancile care la un cutremur provocat de urgia Lui Dumnezeu se prabusesc; şi se prăbuşesc stîncile înaintea Lui.Toti am fost martori intrun fel sau altul la un cutremur. Nu sunt convins ca a fost unul care sa nu-i fie teama de ce se Intampla In urma unui astfel de cataclism.Apoi, Naum scoate In evidenta si bunatatea lui Dumnezeu ca un alt atribut al Lui.7. Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului; şi cunoaşte pe cei ce se încred în El. Cu cine este Dumnezeu bun? Vedem In acest Psalm; Psalmul 103;17. Dar bunătatea Domnului ţine în veci pentru ceice se tem de El,....

         Iata fata de cine Dumnezeu Isi arata bunatatea Lui.As Indrazni sa spun; ca bunatatea Lui este; pentru cei pe care i-a nascut din nou.Pentrua acestia sunt cei nascuti din nou si care sunt chemati Copii ai lui Dumnezeu.Ioan 1;12.Dumnezeu Isi revarsa bunatatea Lui.Dece? Pentruca sunt Copii ai lui si ei Isi gasesc adapostul La El. El este un loc de scăpare în ziua necazului; Traim si noi In aceasta lume unde din cand In cand Dumnezeu Isi arata urgia, mania si sunt afectati si Copiii lui Dumnezeu. Dar acestia Cand vin necazurile acestea, gasesc un loc de scapare In Dumnezeul lor.Orcare ar fi situatiile prin care trec Copiii lui Dumnezeu ei sunt Incurajati sa “se ascunda In Dumnezeu” Psalmistul are si el ceva de spus cu privire la el Insusi de as gasi un adapost in Dumnezeu.Psalmul 57;1...la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare,pînă vor trece nenorocirile.

         Daca este sa aplicam la noi care suntem copii ai lui Dumnezeu,cat vom sta noi la umbra aripilor Lui? Pana va trece necazurile? Inteleg ca noi vom sta acolo tot timpul daca vrem sa fim In siguranta.Uneori, un necaz trece dar vine altul. Asa ca; Este necesar sa Intelegem ca ,acolo ne este locul nostru.Dar iata ca nu se potriveste ce spune Naum cu ce spune Psalmistul. Iata ce spune Psalmistul In alt loc;Psalmul 36;7.......La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost.Psalmistul vorbea ca unul care vedea poporul lui israel ca un popor pamantesc al lui Dumnezeu.Israeliti care In vremuri grele,Il cunosteau pe Dumnezeu ca un adapost al lor. Zic;In vremuri grele.Pentruca Cuvantul ne arata ca des se Indepartau de acest Dumnezeu viu si adevart. Si ce faceau ei? Se alipeau de dumnezeu straini.El aduce In atentie pe fiii oamenilor.Intrebarea este;Isi gasesc fiii oamenilor adapost la umbra aripilor lui Dumnezeu?

         Spuneam cu alta ocazie ca, mai Intai trebuie sa Il cunosti pe Dumnezeu. Apoi,sa fi primit credinta ca dar dela Dumnezeu.Efeseni 2;8.Iata ce citim In;Evrei 11;6……….cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.Asa dar, fiii oamenilor nu-L cunosc pe Dumnezeu. Am mentionat ca Psalmistul se referea la Israeliti.Care si ei fac parte din fii oamenilor.Ramane sa Intelegem ca numai cei care Il cunosc Isi pot gasi adapost la umbra aripilor Lui.Naum era proroc si avea sa vada In profetie, anticipat pe cei pe care Dumnezeu avea sa-i mantuiasca si ei vor fi cei pe care Dumnezeu ii cunoste.Dece Ii cunoaste? Psalmul 65;4.4. Ferice de cel pe care-l alegi Tu, şi pe care-l primeşti înaintea Ta,cunoaşte pe cei ce se încred în El.Nu sunt convins ca cei care se numesc crestini Isi gasesc adapostul In Dumnezeu. Mai Intai trebuie sa fim convinsi ca Dumnezeu ne cunoaste. Nu ca crestinii ci ca Copii ai Lui pe care i-a nascut din nou.


John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: