duminică, 3 decembrie 2017

Evrei 2; 17. Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraţilor Săi ................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 2; 17. Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraţilor Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ce priveşte legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos şi vrednic de încredere, ca să facă ispăşire pentru păcatele norodului.
Am primit In dimineata aceasta un verset din ep, catre Evrei pe care Il pun mai sus; Evrei 2; 17.Iata ce fel de Mantuitor ne-a dat Tatal nostru.Psalmul 68;69. Şi-a zidit sfîntul locaş ca cerurile de înalt,şi tare ca pămîntul, pe care l-a întemeiat pe veci. Inteleg ca este vorba de Domnul Isus care este Mire pentru Mireasa Lui. Si a facut acest locasi sa aiba unde sa Isi aduca Mireasa.Pentru cine nu este familiar cum se casatoreau tinerii In cultura evreiasca, am sa aduc pe scurt o istorisire care ni-a prins bine In Intelegerea acestui verset din psalmul acesta. Psamistul anticipa casatoria Mirelui cu Mireasa pe care Tatal i-a pregatit-o.Tanarul evreu cand vroia sa se casatoreasca Ii aducea la cunostinta Tatalui Sau. Si Tatal mergea cu el la fata pe care vroia sa o ia de sotie. Dupa ce aranjau, tanarul spunea fetei; La anul pe vremea aceasta vin sa te iau.

Pleca acasa cu tatal si Incepea sa-si construiasca casa pentru el si sotia lui. Tatal tanarului era cel care dupa terminarea locasului, lua hotararea sa mearga cu Fiul sa ia pe fata.Iata dece avea sa spuna Domnul Isus Mirele nostru ca; Despre ziua si ceasul aceia nu stie nimenea, din cei ce fac parte din Mireasa si nici chiar Fiul, Mirele,ci numai Tatal singur.Marcu 13;32. Cît despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Iata deci ca asa a procedat Domnul Isus. Tatal la trimis pe Fiul sa-si cunoasca viitoarea Sotie.Asa ca Fiul, a plecat acasa dupa ce si-a cunoscut Sotia care acum Ii este Mireasa In asteptare.Dece a plecat acasa la Tatal?Sa construiasca acel locasi unde sa Isi aduca Sotia.Am spus ca o introducere la ceia ce Incerc sa desprind cu ajutorul primit de sus din versetul primit din Evrei.

Ce frumos se armonizeaza aceste cuvinte din acest verset cu altele care vorbesc de Fratii Domnului Isus.Iata doua locuri unde vedem ca Domnul Isus numeste fratii Lui pe cei pe care Tatal i-a dat;Matei 28;10…..duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei să meargă în Galilea: …..Un alt loc;Evrei 2;11 Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“,Domnul Isus s-a Indentificat ce cei rascumparati ai Lui ca Fratii. Sus, acestia, vor fi Sotie asa citim In ;Apocalipsa 19;7…….Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit,Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraţilor Săi în toate lucrurile, Autorul acestei epistole dupa evrei Ii numeste pe cei rascumparati ai Domnului Isus ;Fratii Lui. As Indrazni sa spun ca; Mantuitorul s-a indentificat cu cei pe care Dumnezeu Tatal Ii directa catre Fiul.Ioan 6;44.Dece s-a Indentificat, s-a asemanat cu cei rascumparati? Cu ei vor fi o vesnicie Intreaga.

Acestia sunt cei care fac parte din Mireasa data de Dumnezeu Tatal Fiului, care avea sa se dea pentru ea.Care, odata ajunsi acasa se va numi Sotia Mielului cum am vazut scris In Apocalipsa ceva mai sus. Adica sa se sacrifice pentru aceasta mireasa, Sotie.Efeseni 5;25 ultima parte a versetului.(cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea),Mantuitorul, fiind aici pe pamant In trup ca al nostru dar fara pacat, i-a fost foame, i-a fost sete, a suferit ca si noi, obosit;Ioan 4;6……...Isus, ostenit de călătorie, şedea lîngă fîntînă….. A suferit nu numai ocara lumi ci si suferinte fizice.Toate acestea sa poata sa ne Intelega cand va pleca In casa Tatalui. Si ca sa zoreasca acea zi de Intalnire cu Mireasa Lui.Apoi,Cuvantul continua cu aceste cuvinte;ca să poată fi, Ce sa poata fi? Citim,un mare Preot;Evrei 10;21. şi fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu.

Si casa lui Dumnezeu sunteti voi; 1 Petru 2;5.Apoi, Cuvantul ne arta cum mijloceste Mirele pentru Mireasa Lui la Tatal Sau.1 Ioan 2; ………...avem la Tatăl un Mijlocitor……………….Iata ce face deci scumpul nostru Mantuitor la Tatal sus acum;El mijloceste sau, as Indrazni sa spun ca; Isi apara Mireasa de parasul nostru diavolul.Apocalipsa 12;10…………………...pentrucă pîrîşul fraţilor noştri, care zi şi noaptea îi pîra……….. El, Mantuitorul este Mare Preot ca sa poata sa Intervina la Dumnezeu pentru cei alesi ai Lui. Iata calitatile pe care Domnul Isus,Mirele le are ca Mare Preot; un mare preot milos şi  un mare preot milos şi vrednic de încredere,Cum sa nu aiba mila scumpul nostru Mantuitor atat timp cat El a platit pretul rascumpararai noastre.Apoi, este vrednic de încredere.De ce Incredere? Pentruca cuvantul Lui cade cu greutate Inaintea Tatalui Sau.

Asa ca, suntem la adapost de orce atac al celui rau, din pricina Interventiei a Mantuitorului.ca să facă ispăşire pentru păcatele norodului. Indraznesc sa spun ca acest cuvant pus In romana,norodului.nu este unul care sa fie In armonie cu Intreg Cuvantul lui Dumnezeu. Iata cum citim si In engleza pentru a avea o Intelegere mai clara; he is able to help those who are being tempted.Tradus este acest cuvant;those asemanator cu; acei sau cei care sunt ispititi.Inteleg ca, nu norodul sau lumea este ispitita. Dece? Pentruca lumea  apartine celui rau. Ci asa cum citim In engleza arata ca  acei sunt cei care apartin Domnului Isus.Nu are nimic deaface satan cu cei care sunt ai lui. Este interesat de cei care nu mai apartin lui.Iata o dovada ca lumea, norodul, noroadele, apartin celui rau.Ioan 14;30. căci vine stăpînitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;

Deci, Intelegem ca nu pentru norod mijloceste Domnul Isus la Tatal.Iata cum citim aceste cuvinte si cum este inerpetat norodul din romana. atonement sau (ispasire) for the sins of the people. Aici citim oameni care si cei rascumparati sunt oameni.Daca ar fi norod, ar Insemna sa fie o natiune, sau popor.Preocuparea Mantuitorului este pentru cei pe care Tatal i-a dat Fiului.Acum, doresc sa spun si din acest verset ca amandoua sunt legate unul de altul si se complecteaza.18. Şi prin faptul că El însuş a fost ispitit în ceeace a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sînt ispitiţi. Deci, nu norodul este ispitit.Iata ca, scumpul nostru mantuitor a tint neaparat sa treaca prin situatiile prin care trec cei rascumparati. Spuneam mai sus ca,s-a indentificat cu Fratii Lui.Stia El dela Inceput ce avea sa Intampine Intr-o lume care avea sa-i fie ostila. Evrei 10; 9. apoi zice: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule.“ …..Era constient Mantuitorul de ce avea sa sufere.

Dar era necesar sa poata sa-i Inteleaga pe cei pe care avea sa-i rascumpere. Prin ce situatii vor trece acestia  din pricina ca vor fi ai Lui. Nu la voia Intamplari Dumnezeu Tatal a Ingaduit satanei sa Ispiteasca pe Fiul Sau. Ca sa-i dovedeasca ca Fiul v-a Indura totul din pricina preaiubitilor Lui. Dar ca v-a iesi biruitor In toate ispitele. Matuitorul a stat Inpotriva satanei. Cuvantul ne arata  ca si noi putem sa ne Impotrivim celui rau si ca pana la urma el va fugi dele noi. Cu alte cuvinte, se va da batut. Iacov 4;7….. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi dela voi. Si In Incheiere as aduce In atentie motivatia Domnului Hristos de a se ruga Tatalui pentru cei rascumparati ai Lui;Ioan 17;15.Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. Nu vedem ca Domnul Isus ar aduce Inaintea Tatalui pe Norod.Din locul acesta am scris cu alta ocazie mai pe larg. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: