joi, 28 decembrie 2017

1 Corinthians 1:2 cãtre Biserica lui Dumnezeu care este în Corint,.........

1 Corinthians 1:2  cãtre Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, ……..

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Corinthians 1:2  cãtre Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, cãtre cei ce au fost sfintiti în Hristos Isus, chemati sã fie sfinti, si cãtre toti cei ce cheamã în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor si al nostru:
         Ap, Pavel numeste Biserica din Corint , Biserica lui Dumnezeu.Cu toate ca acolo se intimplau lucruri grave.Dar si astazi in orcare Biserica, /Adunare ,se intimpla lucruri de neimaginat. Sunt aceste Biserici, Adunari, ale lui Dumnezeu?Este o intrebare legitima pentru cei ce le fregventeaza.Daca ar fi sa dam un raspuns pentru noi insine, ar trebui sa luom de baza ce era Biserica din Corint.In aceasta Biserica nu erau toti nascuti din nou. Dece? Pentruca Ap, Pavel face o mentiune aici in acest verset.In primul rind el nu-si permita sa spuna ca aceasta Biserica nu este a lui Dumnezeu, cu toate neajunsurile care erau in ea. cãtre Biserica lui Dumnezeu care este în Corint,
          Asa se adresa el si altor Biserici, care la rindul lor si acestea aveau lipsuri, S-au lucruri lumesti in interiorul lor.Dece spune el ca este Biserica lui Dumnezeu? Pentruca el stia ca, acolo unde sunt doi s-au trei adunati in numele Domnului Hritos , este si El present.Numai ca deseori se scapa din vedere s-au se neglijaza acest adevar ca, in stringerea la olalta se afla si Mintuitorul acolo.Ap, Pavel era destul de constient ca asa stau lucrurile. Dar el stia si ca in stringerea la olalta nu toti sunt Nascuti din nou. Cu alte cuvinte era acolo ca si in Bisericile de azi o adunatura.Zic adunatura, pentruca sunt toti la olalta.Numai cei nascuti din nou stiu, s-au dau valoarea cuvenita acestei intilniri in jurul Domnului Hristos.
         Dar Ap, face o mentiune asa cum am spus mai sus. Si anume, cei ce au fost sfintiti în Hristos Isus, Iata deci ca nu toti din adunatura aceia laolalta erau sfintiti. Cu alte cuvinte sa fi sfint, trebuie sa fi fost nascut din nou de Dumnezeu. Prin aceasta nastre esti pus deoparte pentru El. Remarcam ca, au fost sfintiti. Deci este o lucrare a lui Dumnezeu care sfinteste. Deseori vedem printre cei ce se aduna la olalta si personae care se sfintesc ei.S-au mai précis au o neprihanire a lor personala.Neprihanire pa care o adduce inainte Ap, Pavel.Cind intilnim in Cuvint expresia “fiti sfinti ca Eu sunt sfint” trebuie sa stim ca. Dumnezeu cere celor nascuti din nou sa traiasca o viata potrivit cu chemarea pe care o au, de oameni sfintiti de Dumnezeu.
         Sfintirea nu se face asa cum cred unii. Cu apa aruncata de cineva peste el, si cu asta este sfint. în Hristos Isus, Este simplu de inteles ca, o astfel de sfintire in Domnul Hristos nu poate fi facuta decit de Dumnezeu.Si ca urmare se vede efectul ei in viata de fiecare zi.Unii se considera destui de morali si o i-au drept ca sunt sfinti.Fara ca Dumnezeu, sa fi intervenit in vietile lor prin acea nastere din nou,care adduce cu ea schimbare de character.Iata dece sunt prin Biserici/ Adunari fel de fel de lucruri care umbresc stringerea la olalta a celor rascumparati. Ap, Pavel nu spune catre intreaga Biserica. Aceasta mentiune pe care el o face ar trebui sa ne atraga si noua atentia.Adica, sa nu avem asteptari mari dela toti cei ce se string la olalta, ci numai dela cei sfintiti de Dumnezeu.
         As face o remarca cu privire la acest titlu,s-au pozitie,pe care l-as numi de sfint.Cel care este nascut din nou si deci este catalogat ca sfint, nu-si permite sa intre in Casa lui Dumnezeu oricum.El este constient ca, acolo este present Domnul Hristos.Iata ce spune Cuvintul mai departe, chemati sã fie sfinti,Citim de anumite trepte  le-as numi pe care le gasim in versetul urmator din ep, catre Romani. Romans 8:30  si pe aceia pe care i-a hotãrât mai dinainte, i-a si chemat; si pe aceia pe care i-a chemat, i-a si socotit neprihãniti; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihãniti, i-a si proslãvit.Este destul de clar cum lucreaza Dumnezeu cu privire la cei pe care El ii cheama si ii sfinteste.
         Cei care pretind ca sunt sfinti, trebuie sa faca dovada prin trairea unei vieti de sfintenie.Cind Dumnezeu cheama se si ocupa de cel chemat sa-l treaca prin aceasta filiera din Romans 8:30.  Acesti sfintii se gasesc, asa cum am spus, in toate stringerile la olalta a celor rascumparati.Deaceia Ap, Pavel spune aceste cuvinte, si cãtre toti cei ce cheamã în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor si al nostru: Locul unde este chemat numele Domnului Hristos, este locul binecuvintat de Dumnezeu. Si Dumnezeu o face din pricina Fiului Sau.
         Matthew 17:5  … “Acesta este Fiul Meu prea iubit în care Îmi gãsesc plãcerea Mea: …. Cred ca , intelegem ce semnificatie are stringerile la olalta a celor rascumparati. Cu toate ca acolo sunt si ne nascuti din nou, care nu au fost sfintiti inca de Dumnezeu.Cata ingaduinta ar trebui sa fie intre cei ce se aduna in vreun loc.Cit respect ar trebui sa fie din pricina persoanei Domnului Hristos. Dumnezeu sa lucreze ca, cei ce au fost sfintiti sa faca dovada ca traiesc ca sfinti.Pe cei lalti, sa-I lasam in seama lui Dumnezeu, care a facut-o cu noi.Sa aiba si ei o chemare din partea Lui, si apoi rezultatul in stringerile noastre la olalta va fi spre slava Lui.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: