duminică, 17 decembrie 2017

Romani 5:17 ceice primesc, în toată plinătatea, harul …….


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 5:17 ceice primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel unul singur, care este Isus Hristos!)
         Versetul Incepe cu aceste cuvinte; ceice primesc, Inteleg prin aceste cuvinte, ca sunt unii care primesc.Deci nu toti, sau toata lumea cum sustin cei mai multi. Cu alte cuvinte, nu toti primesc ceia ce vrea sa spuna Cuvantul.As Indrazni sa spun ca; Acestia care primesc sunt priveligiati Inaintea lui Dumnezeu. Dece? Pentruca ;Sa primesti ceva, sau un dar, trebuie ca acel cineva In cazul de fata Dumnezeu, sa decida sa-ti dea tie si nu altuia. Pavel Vorbeste unor credinciosi din Roma sau le scrie acestora .Aici este vorba de a primi din partea lui Dumnezeu; în toată plinătatea, Cu alte cuvinte, cei ce primesc ce da Dumnezeu ca dar, vor primi din belsug sau din abundenta.Adica, fara restrictie spuneam cu alta ocazie.
         Dar In aceasta plinatate sunt cuprinse doua componente le numesc care sunt necesare sa se vada In viata celui rascumparat,pentru a duce o viata spre slava lui Dumnezeu. Acesta este si motivatia lui Dumnezeu de da acestora din abundenta sau din belsug cum spuneam. în toată plinătatea,harul şi darul neprihănirii, Opservam aici In aceste doua cuvinte ca;nu se spune de Har ca ar fi un dar.Ce vreau sa scot In evidenta atat cat pot Intelege In armonie cu restul din ce citim despre Har ca;Harul In primul rand este dat celor rascumparati, dar nu orcum; Harul ca sa poti sa-l opti dela Dumnezeu trebuie neaparat sa te prezinti la tronul Harului. Cu alte cuvinte, Inaintea lui Dumnezeu.
         Avem In privinta aceasta scris.Evrei 4; 16. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har,pentruca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.Asa ca, Harul nu este ca si Duhul sfant care locuieste In cel rascumparat.Ap, Pavel des spune; Domnul sa va dea Harul Lui.El nu spune Domnul sa va dea Duhul Lui.Duhul a fost dat odata pentru totdeauna si ramane In cei rascumparati. Iata ce spune Insusi Domnul Isus;Ioan 14;17. şi anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentrucă nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămîne cu voi, şi va fi în voi  Personal Inteleg ca; Harul este dat In exclusivitate celui rascumparat la momentul cand el se Infatiseaza, se Indreapta spre sursa de Har care e detinuta de Insusi Dumnezeu. Evrei 4;16.
         Apoi, Pavel aduce In atentie un alt cuvant care spune ca este dar.Asa citim, darul neprihănirii, Cand Dumnezeu lucreaza In viata unui suflet si Il naste din nou, acesta se bucura Inaintea lui Dumnezeu ca un om neprihanit, curat cu alte cuvinte. Sau as Indrazni sa spun ca este Indreptatit sa se prezinte Inaintea Celui care l-a Curatit prin sangele Fiului Sau.Dece a spus Ap, Pavel ca; Neprihanirea este dar? Pentruca neprihanirea este legata, In corelare, armonie, cu credinta.Daca credinta este darul lui Dumnezeu,vezi Efeseni 2;8. Atunci si neprihanirea este parte din acest dar al lui Dumnezeu.  Deci,Pavel spune ca;Neprihanirea se capata prin credinta data ca dar.Ce frumos se armonizeaza Cuvantul lui Dumnezeu. Si In acest caz,Neprihanirea cu Credinta. Care as zice vin la pachet Impreuna.
         Vin la pachet? Da vin Impreuna, pentruca citim ca credinta vine spuneam alta data din.Romani 10;17. As Indrazni sa spun ca sunt nelipsite una de alta.Din potriva, Harul ne este dat cand mergem sa apelam la tronul Harului,pentru a capata Indurare.Din nou, Evrei 4;16.Harul este sursa de   sprijin al celui rascumparat care apeleaza.Harul este puterea care Il tine departe de a pacatui. Sau as spune de a fi biruitor In toate Incercarile prin care trec cei rascumparati.Cine sunt acestia care, vor domni în viaţă ? Iata cine pot fi ei; ceice primesc,Ce sa primeasca acestia ca sa poata domni, sa fie biruitori In viata?Tot In acest verset gasim raspunsul.harul şi darul neprihănirii, dat de Dumnezeu  în toată plinătatea,Spuneam cu alta ocazie ca;Dumnezeu nu iroseste aceste ajutoare le numesc. Si care sunt pretioase.
         Dar nici nu se retine cand un Copil al Lui vine Inaintea Lui sa apeleze pentru a fi ajutat In vreme de nevoie.Cum ne sunt date aceste mijloace de ajutorare ca sa putem birui sa nu cadem prada ispitei de tot felul? Este o singura sursa de unde ne vine ajutorul la vremea potrivita;prin acel unul singur,Cu alte cuvinte sa nu apelam la mai stiu eu cine sau cum spun unii ca se descurca ei In lupta vieti cu cel rau sau cu ispita.Iata Cuvantul ne aduce Inainte unul singur care ne poate veni In ajutor.Acesta unul singur;care este Isus Hristos!Mai familiar pentru noi,as Indrazni sa spun ca este Scumpul nostru Mantuitor care simte Impreuna cu cei rascumparati ai Lui.Deaceia Ii aduce El Inaintea Tatalui In rugaciune; Ioan 17;15. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.Tot aici In aceasta rugaciune a Domnului Isus mai vedem ce l-a determinat sa vine Inaintea Tatalui sa ceara;Ioan 17;9. Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi:
         Pe langa faptul ca Tatal i-a dat Domnului Isus, Mantuitorul, se mai roaga  pentru acestia pentruca El Insusi a platit pretul reascumparari lor desupt dominatia celui rau.Apoi, cineva ar putea sa spuna; ca doar pentru Ucenicii care erau cu El la vremea aceia se ruga Tatalui. Dar In versetul 20 citim ca sunt adusi In atentie si ceilalti care vor crede peste veacuri.Ioan 17;20. Şi mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor.Cate-va ganduri cu privire la Harul lui Dumnezeu si Neprihanirea Lui data ca Dar celor pe care i-a adus la viata din morti.Efeseni 2;1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,Negresit, ca Intelegem de viata spirituala care ne-a fost  data la momentul nasteri din nou, In Scumpul nostru Mantuitor.Ioan 1;4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor;pe cari Mi i-ai dat Tu.Intelegem a caror lumina este Domnul Isus? A acelora;cari Mi i-ai dat Tu.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: