vineri, 22 decembrie 2017

Ioan 10; 28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, ……..


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 10; 28. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea.
          Cu toate ca am mai scris din acest loc cu ceva timp In urma, voi trece din nou asupra acestor trei versete. Si asta pentruca In dimineata aceasta cineva mi  le-a trimis. Si as dori cu ajutorul pe care Il astept de sus sa pot sa ma fac Inteles In privinta planului de mantuire al lui Dumnezeu In Domnul Hristos.Acest plan asa Il numesc, pentruca este planificat din vesnicie de Insusi Dumnezeu In legatura stransa cu Fiul Sau.Spuneam cu alta ocazie ca; Avem deaface cu un Dumnezeu care planifica totul ca sa se Implineasca potrivit cu Voia Lui care este; buna,placuta si desevarsita.Romani 12;2……….cea bună, plăcută şi desăvîrşită. As dori sa mentionez ca; Nu toti care citesc Cuvantul ajung sa Inteleaga planul de mantuire al lui Dumnezeu cum se desfasoara si cum Dumnezeu Il aplica, si cui Il Plica. Sunt cate-va motive care fac ca sa nu poata acestia sa Inteleaga acest plan al mantuiri.
          Acestia nu realizeaza sau unii chiar nu vor sa dea dreptate Cuvantului sfant ca; Avem deaface cu un Dumnezeu care planifica totul Inainte de a a duce In egzistenta ce a planificat. Apoi, Ca avem de aface cu un Dumnezeu a tot puternic si Suveran. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate sa-i sugereze sau cum sa aplice acest plan al mantuiri si cui sa-l aplice. Insusi denumirea de Suveran lasa sa Intelegem ca; Celui ce Ii apartine face tot ce vrea dupa buna placere a voiei Sale.Domnul Isus as zice ca a fost pus In situatia de a explica acest plan al Lui Dumnezeu celor care venea In contact zilnic cu El.Dar cum poate Intelege omul firesc, carnal, ce este de natura spirituala cereasca? Si ce e trist cei mai multi predica o mantuire fabricata de om.Sa vedem ce are Domnul Isus de spus despre cei pe care Tatal Ii atrage la El. Ioan 6;44.
          El,Fiul, care A participat la planul divin Intocmit din vesnicie,cand Dumnezeu a zis;Geneza 1;26. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;  Intelegem din acest verset dar si din restul Scripturi ca; Domnul Isus a luat parte la planul stabilit de Dumnezeu. Iata ce cuprindea In esenta,acest plan al mantuiri;Coloseni 1;16. Pentrucă prin El au fost făcute toate lucrurile cari sînt în ceruri şi pe pămînt, cele văzute şi cele nevăzute: ….Toate au fost făcute prin El şi pentru El. Iata ce spune Domnul Isus despre cei pe care Dumnezeu Tatal Ii da Fiului; Eu le dau viaţa vecinică, Dece spune Mantuitorul ca El le da viata vesnica? Pentruca In El era aceasta viata vesnica;Ioan 1; 4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.Este un Intreg proces care se deruleaza Intre Dumnezeu Tatal si Fiul Sau.
          Am sa aduc Inainte acest proces cu alta ocazie. Bazat In exclusivitate numai pe ceia ce gasesc In Cuvant.Deci, este simplu de Inteles ca; Odata ce un suflet a fost adus la sursa de viata, In Domnul Isus, acel suflet traieste si v-a trai. Dece spun ca v-a trai? Pentruca Insusi Domnul Isus da aceasta garantie;în veac nu vor pieri, Acum sa-mi fie Ingaduit sa spun; Ale cui cuvinte sa le luam de bune? Ale unora care spun ca mantuirea odata data de Dumnezeu o poti pierde sau cuvintele Domnului Isus care a participat la creiatie si la planul stabilit de Tatal Lui. O si mai profunda garantie o gasim In aceste cuvinte ale Mantuitorului;nimeni nu le va smulge din mîna Mea.Face referire la cei pe care Tatal Ii da ca sunt oile Lui,pentru care si-a dat viata.
           Acum, sa trecem la urmatorul verset care face o precizare anume; Ca acestia care sunt dati Fiului nu au venit ei la sursa de viata, si nu vin nici azi unul macar. Domnul Isus arata in versetul urmator cine Ii da pe acestia Lui,ca sa le dea viata vesnica.29. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, Ce zic cei care nu au nici-o Intelegere de acest plan al mantuiri? Pot veni ei cu argumente?Iata ca Domnul Isus face o precizare la care e bine sa luam seama.Anume; Tatal, este mai mare decît toţi;Care sunt acestia toti? Fie ca sunt oameni rai intentionati care spun ca cei nascuti din nou pot pieri, fie ca puterile Intunericului care dau tarcoale ca un leu. şi nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu. Daca prima data Mantuitorul a specificat ca acestia dati de Tatal sunt tinuti de El de mana,acum,Mantuitorul spune ca, de cealalta mana sunt tinuti de Tatal Lui.
          Cuvantul acesta de a,smulge este un cuvant care ne arata forta sau violenta,pe care ar vrea sa o aplice cei ce i-ar ataca pe cei rascumparati,tinuti de ambele maini.In engleza citim asa;neither shall any man pluck them out of my hand….pluck them out of my Father’s hand. din mîna Tatălui Meu.Apoi, Domnul Isus Incheie cu aceste cuvinte care ne arata ca Dumnezeu si Fiul sunt una. Armonia este adusa ca o evidenta ca; Nici Fiul si nici Tatal nu au facut nimic fara sa fie de comun acord.Cand Intre frati se iau anumite hotarari, tin ei cont ca sunt una Inaintea lui Dumnezeu? Sau unul Isi aduce Inainte ce pregatire are el sau mai stiu eu ce instruire teologica?Au de Invatat din felul Domnului Hristos care Cuvantul ne spune;Filipeni 2;6. El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,Si ca sa-i Incredinteze pe cei ce-L asculta face aceasta marturisire;30. Eu şi Tatăl una sîntem.“; Marturisire pe care cei carora le vorbea, nu au putut sa o suporte, sa o accepte.Dece? Pemtruca erau firesti, carnali. Ca si cei mai multi din zilele noastre.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: