duminică, 31 decembrie 2017

Isaia 14;3. Iar cînd îţi va da Domnul odihnă după ostenelele şi frămîntările tale, …….


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 14;3. Iar cînd îţi va da Domnul odihnă după ostenelele şi frămîntările tale, şi după aspra robie care a fost pusă peste tine,
  1. atunci vei cînta cîntarea aceasta asupra împăratului Babilonului, şi vei zice:„Iată, asupritorul nu mai este, asuprirea a încetat,
       Isaia vorbeste de osteneala si framantarile Poporului pamantesc al lui Dumnezeu. Sigur ca cei mai multi dintre noi ne oprim la poporul Israel.Si e normal cand privim Scriptura la modul literal. Dar Intrucat Scriptura este duhovniceasca, spirituala noi sa Incercam sa acomodam aceste verset la noi care nu mai suntem pamanteti, firesti ci duhovnicesti.Si Intrucat avem scris In Scriptura ceia ce spun, vom vedea cum scrie;Romani 7;14. Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească: dar eu sînt pămîntesc, Spuneam cu alta ocazie ca, suntem porniti cei mai multi dintre noi sa analiza cu firea veche  Cuvantul lui Dumnezeu care e Lega lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, cu o minte care la cei mai multi dintre noi nu este acordata cu voia lui Dumnezeu.
        Nu In zadar spune Ap,Petru 1,1;13. De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre, fiţi treji, şi puneţi-vă toată nădejdea în harul, care vă va fi adus, la arătarea lui Isus Hristos. Iata ca, tot Domnul Hristos va aduce din nou acest Har la ce-a de a doua venire a Lui. Dar nu pe pamant ca prima data ci pe norii cerului ca sa-si i-a mireasa care Il asteapta. Acest Har spuneam cu alta ocazie va desfinta legea fizici de a mai tine pe cei rascumparati pe pamant prin forta de gravitatie.Iata dece Ap, Pavel spune ca el este firesc prin structura pacatoasa care locuieste In trupul acesta carnal.Nu poti Intelege ce vrea Duhul lui Dumnezeu sa descopere atat timp cat esti firesc In gandire si In toate aspectele vieti.Avem Inaintea noastra aceste versete din Isaia. Sa Incercam sa vedem ce vom putea sa desprindem prin lumina primita de sus.
        Adica, sa ne debarasam de ce este pamantesc, firesc.Versetul Incepe cu aceste cuvinte;Iar cînd îţi va da Domnul odihnă după ostenelele şi frămîntările tale, Asa cum am spus Prorocul face Intrun fel referire la Poporul Evreu. Dar spuneam cu alta ocazie ca; Isaia Il vedea pe Scumpul nostru Mantuitor peste veacuri Impreuna cu cei pe care avea sa-i rascumpere.Cei care sunt In planul lui Dumnezeu de mantuire, sunt si ei lipsiti de odihna. Dece? Pentruca sunt osteniti din pricina stapanului care Ii munceste spiritual.Apoi, cand un suflet a ajuns sa fie nascut din nou, sa fie scos desupt robia celui rau care il munceste Inseamna ca  a capatat odihna sufleteasca. Ostenelile mai vin si din framantarile sufletesi pe care le poate avea si cel rascumparat In timpul acesta pe pamant.Multe sunt situatiile care conduc la oboseala noastra sufleteasca.
         Inainte de a fi eliberat, nu simteai aceste apasari, osteneli, framantari. Era un mod de viata In care cei mai multi se complac.Dupa ce devi Copil al lui Dumnezeu Incepi sa simti aceste osteneli si framantari.Acestea sunt ale tale propii, pe care numai tu le simti greutatea lor.Dar versetul arata ca va veni o zi de odihna pe care cel rascumparat o asteapta si suspina dupa ea.Asa erau evreii de odinioara si asa sunt si cei rascumparati. Am asociat Poporul Israel pamantesc cu Poporul lui Dumnezeu ceresc. Dar care pana la odihna vesnica ei sunt In aceasta lume care le creiaza si lor ca si Israelitilor osteneala si framantari.şi după aspra robie care a fost pusă peste tine,Spuneam cu alta ocazie ca; Si cei care au fost alesi de Dumnezeu din vesnicie, au trebuit sa Indure la nasterea lor fizica.
      Ce sa Indure? asuprirea celui rau.Fiind robi ai pacatului, a fost necesar ca Dumnezeu sa ne scoata din aceasta aspra robie prin moartea Fiului Sau.Oamenii sunt robi ai celui rau si implicit ai pacatului. Ca orcare Rob nu te poti elibera singur. Este nevoie de cineva care te poate rascumpara.Acest cineva este Domnul Isus pentru cei rascumparati.Israelitii au iesit din Babilon scosi de Dumnezeu cu brat puternic.Si au cantat o cantare de lauda.4. atunci vei cînta cîntarea aceasta asupra împăratului Babilonului,Dumnezeu l-a ridicat pe Cir Imparat al Babilonului. Si prin el au fost eliberati Israelitii si sau Intors In Israel.
         Dar noi care am fost scosi din Babilonul acestei Lumi cu brat puternic nu avem si noi motiv de a-i canta Domnului Isus care este Imparatul nostru? Negresit ca da.Babilonul este Infatisat cu lumea.şi vei zice:„Iată, asupritorul nu mai este, asuprirea a încetat,Daca Israelitii au putut zice, ca au terminat cu asupritorul care-i asuprea si odata cu el si cu asuprirea lui. Si sau Intors In Tara lor, au avut motiv de a canta.Avem si noi motiv dupa terminarea asupriri pe care o aveam cand eram supt stapanirea celui rau ca asupritor,sa zicem;asupritorul nu mai este,In viata noastra.Si odata cu scoaterea desupt stapanirea asupritorului, a celui rau am scapat si noi de asuprire. Avem motive sa-i cantam cantari de lauda In inima noastra, In drum spre patria cereasca. Si sa traim o viata libera de pacat, care alta data ne facea viata asuprita.
             Cu ajutorul Domnului ne apropiem si de ultima zi din acest an. Se cade ca fiecare sa facem o reflectie asupra vieti  personal, de cum am trait In acest an. Apoi, este cazul sa fim mult mai atenti de cum vom trai In anul care vine. Fiecare am avut lipsuri si e necesar ca In anul care vine sa le eliminam din vietile noastre.Noi am scapat de asupritorul acestei lumi. Asa ca avem un Mantuitor care simte cu noi si care i-a parte la bucuriile si durerile noastre.Cata bucurie ar trebui sa fie In inima noastra ca vom ajunge In Casa Tatalui.Dumnezeul si Tatal nostru sa ne dea la fiecare Har sa putem In anul care vine sa-L cinstim mai mult,In felul nostru de traire decat In anul care trece acum.ICate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni acum la sfarsit de an.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: