miercuri, 3 ianuarie 2018

2 Timotei 2;12. Dacă răbdăm, vom şi împărţi împreună cu El. …

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Timotei 2;12. Dacă răbdăm, vom şi împăraţi împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi.
          Am avut o discutie cu unul care vrea sa se ocupe de Adunare care este Casa lui Dumnezeu. Dar care nu Intelege planul lui Dumnezeu de mantuire. Spuneam cu alta ocazie;De cum Il aplica Dumnezeu acest plan de a mantui si cui sau cine se poate bucura de aceasta mantuire a  lui Dumnezeu facuta de Fiul Sau. Acesta dupa un schimb de emailuri mi-a dat acest verset 2 Timotei 2;12. spunand asa;Frate va trimit la Cuvant.Este foarte Intelept sa trimiti pe cineva la Cuvantul scris al lui Dumnezeu.Dar, trebuie sa vedem daca mai Intai noi Intelegem ceia ce citim.Adica, noi care trimitem pe o alta persoana la Cuvant. Putem spune ca da Intelegem. Dealungul veacurilor toti au spus ca Inteleg. Dar uite unde s-a ajuns. Destule confesiuni care unele din ele nu au nimic de aface cu acest plan divin al lui Dumnezeu de mantuire.Iata ce-i spune Ap, Pavel tanarului Timotei; Dacă răbdăm,Ce vrea Pavel sa spuna prin aceste cuvinte? Ce sa rabzi tu care te crezi crestin?
          Sigur ca Pavel face referire si nu gresesc cand spun la suferintele care veneau asupra celor credinciosi din pricina credintei lor In Domnul Isus. Dar  si asupra tuturor din toate timpurile care cred, Dar,si a celor care cred si azi.Ce sa mai spun cum am spus si alta data; Suferinta este parte din pachetul as zice al lui Dumnezeu pentru cel pe care Il mantuieste.Ne Impacam noi cu acest gand? Dar cei care zic ca  vestesc evangelia? Am mentionat cu alta ocazie de unii care au Bodyguard sau paza de corp.Se Incadreaza acestia, se Indentifica ei cu aceste cuvinte? Cei mai multi nu sunt realisti In a Intelege ce este mantuirea.Cand Domnul Isus a spus cuvinte ca acestea; Daca voieste cineva sa ma urmeze sa-si ia crucea si sa vina dupa mine.Avea In vedere suferintele care urmau. Am stat de vorba cu un frate destul de In varsta si mi-a spusl Da frate dar nu vezi ca Domnul Isus spune; Daca voieste cineva? Ce presupunea aceste cuvinte pe care le-a adresat Mantuitorul multimi? Ca cel care Il urma pe Domnul Isus avea sa se confunte cu suferinte la fel ca si Domnul Isus.
          Iata la ce Il atentiona Pavel pe Timotei cand Ii spune aceste cuvinte; Dacă răbdăm, Majoritatea vor sa fie mantuiti dar sa-si aleaga ei felul de cum sa fie mantuiti.Ei bine, Iata ca Dumnezeu, da celui mantuit si circumstante, situatii care nu sunt placute firi vechi, carnale. Dar cel care iubeste pe Domnul Isus se Impaca cu ceia ce Ingaduie Dumnezeu In viata lui.Spuneam cu alta ocazie ca; A primi din partea lui Dumnezeu tot ceia ce El Ingaduie fara sovaire, faci dovada ca esti un om evlavios.Timotei trebuia sa stie ca, de dragul Domnului Isus, avea sa Indure si pentru asta trebuia sa rabde. Apoi, Pavel nu-l lasa confuz pe tanarul Timotei.Dar nici pe cei nascuti din nou care au Inteles sa rabde sa Indure de dragul Domnului Isus.Iata ce Ii spune Pavel;vom şi împăraţi împreună cu El.
          Pavel vroia sa-l Incredinteze pe Timotei,ca dupa acest fel de a rabda vine si recompensa data de Dumnezeu.vom şi împăraţi împreună cu El. Si In continuare Ii aduce In atentie si aceste cuvinte.Dacă ne lepădăm de El, Persoana respectiva,care mi-a scris, presa pe aceste cuvinte dela urma pe care le aducea Inainte fregvent.Dacă ne lepădăm de El. Nu numai cu mine ci si In adunare face un caz din ele. Si mai facea si discordie Intre frati.Nu stia saracul ca; Legamantul facut de Domnul Hristos prin sange cu cei pe care Tatal ia dat Fiului nu se poate rupe. Aceasta persoana este cu totul straina de Cuvantul lui Dumnezeu.Orce legamant ca sa se rupa trebuie ca amandoua partile sa fie deacord,cum defapt au agreiat la Incheierea lui.Versetul continua;Dacă ne lepădăm de El,  Am mai spus cu alta ocazie cate ceva din acest verset si ce Inseamna acest cuvant de a te lepada.In engleza este asa; (if we deny him, he also will deny us:)
          Acest cuvant,deny, are traducerea asa; De a nega sau de a nu recunoaste. Fiecare sa analizeze aceste cuvinte si sa-si dea singur un raspuns.Personal, nu este cu putinta ca unul care a fost nascut din nou sa nu recunoasca pe Cel care l-a salvad dela moarte vesnica.Pavel Il atentioneaza spuneam atunci ca Intre evrei. Stim ca;Timotei era evreu-grec.Fapte 16;1. În urmă, Pavel s-a dus la Derbe şi la Listra. Şi iată că acolo era un ucenic, numit Timotei, fiul unei iudeice credincioase şi al unui tată Grec.Inteleg ca influenta asupra lui Timotei o avea Mama care era evreica. Pavel vroia sa-l Incredinteze pe Timotei ca ai lor, cei de pe vremea Domnului Hristos, s-au lepadat de Mesia care era acum Mantuitorul lor. Apoi, Pavel vroia sa Il scoata desupt aceasta influenta iudaica. Cu alta ocazie Pavel Ii spune lui Tit aceste cuvinte;Tit 14. şi să nu se ţină de basme evreeşti, şi de porunci date de oameni, cari se întorc dela adevăr.
          Din nou spun ca; Persoana In cauza era straina de a Intelege Cuvantul.Si pretinde sa dea Invatatura In adunare.Si ca sa ma fac mai Inteles voi aduce In atentie ceia ce Pavel spune despre el insusi ca e In relatia lui cu Domnul Isus;Romani 1;1. Pavel, rob al lui Isus Hristos,……..Cand am mai scris ceva din acest verset, am spus ca;Robul nu are niciun drept de asi arata nemultumirea fata de stapanul lui. Timotei, trebuia sa Intelega ca nu poate sa se lepede sa folosesc termenul In romana de Domnul Isus.El era chemat de Dumnezeu si ca atare robul este In deplina ascultare de stapan. şi El Se va lepăda de noi.Aceste cuvinte sunt explicate tot de Pavel supt influenta Duhului Sfant In versetul urmator 13. Verset pe care Persoana de care am amintit Il evita. Iata dece spun des ca; Pentru Intelegerea a ceia ce citim este necesar armonizarea cu Intreg Cuvantul.13. Dacă sîntem necredincioşi, totuş El rămîne credincios, căci nu Se poate tăgădui singur. Cat de strain poti fi atunci cand cauti sa Iti aduci versete care la prima vedere le iei ca argument de sustinere a ta. Dacă sîntem necredincioşi,
          Erau prin adunari atunci,cum sunt si azi, la fel fel de fel de adunaturi. Care sunt ca si Persoana de care am amimtit.Acestia da, pot sa Isi schimbea atitudinea lor emotionala de un hristos imaginar, sau sa fie necredinciosi.Pavel, Il Incredinteaza pe Timotei ca; La Domnul Isus cel care a platit pretul rascumparari nu este umbra de mutare, de schimbare. El rămîne credincios,Cu alte cuvinte, El nu e un om sa-i para rau de darul si fagaduinta facuta. Iata ce fagaduinta face Domnul Isus celor pe care Tatal i-a dat lui spre mantuire, spre ai aduce la viata;Ioan 14;19.pentrucă Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.Asta e o garantie vesnica pentru cei alesi ai Lui. Adica; Ca vor trai cu Mantuitorul lor vesnic.Iata un cuvant tradus  tăgădui. Adica; Domnul Isus si negresit si cei rascumparati nu pot sa se Incadreza In cuvantul de mai sus de a se lepada.A tăgădui are echivalentul de a te dezice.Cate-va ganduri pecare le-am adus Inainte In urma acelei ciscutii cu persoana In cauza. Ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri si iubitori ai Cuvantului Intradevar.Acum In acest Inceput de nou an.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: