duminică, 21 ianuarie 2018

Psalmul 103;13. Cum se indura un tata de copiii lui,..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 103;13. Cum se indura un tata de copiii lui, asa Se indura Domnul de cei ce se tem de El.
         Am primit acest verset si ma bucur cand primesc ca I-mi da prileji sa mai trec prin astfel de versete.Cu toate ca uneori am mai scris din cele primite, dar oridecate ori trecem peste un verset sau altul, vom capata lumina pe care altadata nu am avut-o.Si de data aceasta as dori sa Impartasesc din gandurile pe care le voi primi In urma acestor meditatii la Cuvantul sfant al lui Dumnezeu. Versetul ne aduce Inainte pe un tata dar nu orcare tata si pe Dumnezeu Tatal ceresc.Am spus ca nu oricare tata. Dece am spus asa? Penturuca nu toti tatii au dat dovada ca se ocupa de copiii lor.O spun cu durere si amaraciune, din cazurile pe care le-am Intalnit. Cu toate ca acestia se numesc crestini.Cand ai dat nastere la un copil,nu este usor sa te ocupi de el. Necesita sacrificiu.Apoi, sa investesti In el.
         Unii considera ca daca le asigura Intrun fel mancarea si Imbracamintea este suficient.Au fost unii care nici chiar asa nu au asigurat copiilor lor cele necesare. Dar nu doresc sa ma opresc sa starui la astfel de parinti ci la parintii, tatii, care Intradevar stiu ce responsabilitate au In calitate de Tata.Versetul ne aduce Inainte acest cuvant; De Indurare.Eu am spus de preocupare.Nu te poti Indura de ce ai nascut daca nu te preocupa viata lui si de felul cum v-a creste.Iata cum citim In acest verset.Cum se indura un tata de copiii lui,Personal gandesc ca este ceva natural ca unTata sanatos mintal, si care Isi iubeste copiii,sa aiba acest simtamant de a se Indura, preocupa de copiii lui.Dece va fi cuprins Cuvantul acest cuvant-copiii-?Si dece nu -copilul- Aici, fiecare ramane sa Isi dea singur raspunsul.Dar cum am spus mai sus nu este vorba numai de alimentat si Imbracamintea de zi cu zi care Ii este necesara copilului. Ci, cu mult mai mult de educatia lui In crestere.
         Fie educatie necesara pentru viata In care v-a intra sau, cu mult mai mult edicatia spirituala pe care unii o neglijaza cu desavarsire. Daca esti un tata care Dumnezeu a lucrat la schimbarea vieti tale prin nasterea din nou,vei fi un tata responsabil care vei plati atentie la ceia ce Cuvantul ne aduce Inainte. Cand fac aceasta afirmatie , ca sunt si tati care sunt iresponsabili,o fac In cunostinta de cauza. Si fiecare se poate analiza sa vada daca pe parcursul vieti a avut aceasta preocupare, Indurare de as creste copiii In mod spiritual. Adica, In cunoasterea Domnului Isus si spre slava lui Dumnezeu.Ce Inseamna spiritual? Pun aceasta Intrebare pentruca cineva m-a Intrebat ce Inseamna. Spiritual sau pe romaneste duhovniceste.Cu alte cuvinte, sa-ti pese de sufletul copilului tau.
         Rezultatul si-l vede fiecare la apogeul vieti lor. Cei tineri e bine sa ia seama pana cand copii nu cresc maturi si nici chiar cand ating adolescenta.Va fi prea tarziu sa reglezi ceva In viata lor. Numai Dumnezeu sa se Indure In chip dramatic de cum s-a Indurat de tanarul Saul pe drumul Damascului.Cand dai nastere la un copil trebuie sa fi constient ca Iti cade In obligatie aceasta preocupare de Indurare. Cuvantul ne aduce ca paralela pe Dumnezeu Tatal care naste copii spiritual si pe care Il aseamana cu unul din Tatii care Intradevar se ocupa, se Indura de cel pe care l-a nascut la modul biologic.asa Se indura Domnul de cei ce se tem de El.Cine sunt cei care se tem de Dumnezeu si care Il cheama Tatal lor? Am spus cu alta ocazie ca; Nu poti chema pe Dumnezeu, Dumnezeul tau atat timp cat Iti traiesti viata cum gasesti tu de cuvinata.
         Si mai mult de cat atat,nu poti chema pe Dumnezeu Tatal tau daca nu ai fost nascut de El sau din El.Vedem cele patru nasteri din Ioan 1;13.Este necesar ca sa fi fost nascut din nou de Dumnezeu ca sa te califici sa-L chemi Tatal tau. Cu alte cuvinte, sa fi copilul Lui prin aceasta nastere din nou divina.Daca tatal care este pamantesc ma refer la cei responsabili,are aceasta indurare pentru copiii lui, cu mult mai mlt Dumnezeul nostru care ne-a nascut din nou.Domnul Isus si El a adus In atentie ceva interesant In relatia parintilor cu copiii lor.Matei 7;11. Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru care este in ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! Si In ;Luca 11;13.Sigur, poate cineva va spune; Ce legatura are versetul de mai sus cu cele pe care le dati ? Sau mai sunt si din acestia care sustin acest aspect anume; Dece scoateti din context? Sau, sa privim lucrurile In context.
         Am spus deseori ca armonizarea Cuvantului nu tine cont de contest. Biblia este de folos spune Ap, Pavel.Ea  este de folos pentru toate aspectele vieti celui rascumparat.Si mai mult, aplicata In toate Imprejurarile tuturor care fac din Cuvantul lui Dumnezeu hrana lor zilnica sufleteasca.Acesta este versetul care ne vorbeste cum este Cartea sfanta Biblia;2 Timotei 3;16. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,Am mai spus din acest loc din Timotei. Ca este de folos si necesara pentru ca; Omul lui Dumnezeu sa fie destoinic……Domnul Hristos In aceste versete de mai sus,vrea sa scoata In evidenta ca; Dumnezeu se ocupa de copiii pe care Ii naste.Intelegem deci, cine sunt cei ce se tem de El? Sunt toti aceia care se Incadreaza In a fi copil al Lui.Poate cineva va spune;Dumnezeu se Indura de toti oamenii fara exceptie. Dar Cuvantul este destul de specific In acest verset si In multe alte locuri ca; Dumnezeu este Indurator si plin de bunatate cu cei care Il cunosc. Apoi,Il recunosc ca Tatal lor.
         Pana ce nu ajungi sa  cunosti pe Dumnezeu, nici cum nu poti spune ca e Tatal tau. Dece? Pentruca tu nu esti nascut din nou,adus la viata din moarte spirituala.Niciun parinte nu se va ocupa de un copil al vecinului.Nu are nici interes sa o faca si nici legea juridica nu-i Ingaduie asa ceva.Domnul Isus  are ceva de spus de aceste doua categori de copii.Ioan 8;44.Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru………. Vedem doua feluri de copii care se disting unii de alti din pricina parintilor pe care Ii au.Cei ce sunt ai lui Dumnezeu si cei ai diavolului.Cu atat mai mult Dumneezu nu se ocupa de cei pe care nu i-a nascut din nou.Avem In cuvant un loc care spune asa;Dumnezeu i-a lasat In voia minti lor. Iata ce citim In;Romani 1;28. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.Cu alte cuvinte, nu au fost In necunostinta.Cate-va ganduri din acest verset pe  care le-am putut desprinde.Poate pentru unii din cei tiner le vor fi de folos.
Johnbalarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: