vineri, 12 ianuarie 2018

Apocalipsa 20;12. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, .........

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Apocalipsa 20;12. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stînd în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
         Cuvantul ne arata In acest verset ca nu vor putea scapa de judecata lui Dumnezeu. Cine?  Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, Cand esti In fata judecatorului cel drept nu mai esti nici mare si nici mic. Acolo ai ajuns ca inculpat si Iti astepti sentinta pe care o v-a pronunta Judecatorul cel drept.Pavel recunoaste ca; Dumnezeu este Judecatorul cel drept care, da sentinta care are  urmare vesnica; 2 Timotei 4;8……. Domnul, Judecătorul cel drept………Inaintea Judecatorului nu stai jos pe un scaun sau un fotoliu confortabil. Esti In pozitia de Inculpat. Cum stateau acestia”mici si mari”? stînd în picioare Unde stateau ei?înaintea scaunului de domnie. Daca privim putin lucrurile la modul literal vom vedea cum se desfasoara acest proces de judecata aici pe pamant.
         Apoi, Il vom Intelege cat de cat pe cel ceresc In toata desfasurarea lui.Daca sentintele care se dau aici pe pamant de oameni care sunt pusi ca judecatori sunt unele mai aspre altele mai blande,si temporare.Nu tot asa va fi acolo In fata scaunului de judeacata al Judectorului cel drept.Cine sunt acestia mari si mici? Pot fi cei bogati sau saraci, sau as Intelege ca; Cei care la vremea lor au fost pusi mari In dregatori oricare ar fi fost ele si mici cei nevoiasi.Dar care toti au asupra lor aceasta vinovatie a pacatului.Nu am In vedere sa starui mai mult la aceasta prima parte a versetului, ca am mai spus cate ceva cu alta ocazie. Dorinta si intentia mea este sa vedem ce putem desprinde din restul versetului care ne relateaza despreNişte cărţi au fost deschise.
         Apoi, citim de o alta carte. Şi a fost deschisă o altă carte, Ce fel de carte este asta? Este numita Cartea vieti;care este cartea vieţii. Sa vedem ce pot fi aceste carti care apar primele descrise Inaintea Judecatorului cel drept. Personal Inteleg ca; Fiecare om are cartea lui personala care la randul ei este compusa din file care sunt anii fiecaruia (anii vieti fiecaruia In parte). Una are mai multe file iar altele mai putine file.Ce vor fi Insemnand ,ce semnificatie vor avea aceste file? Inteleg ca sunt ani pe care fiecare i-a trait cand era in viata pe pamant.Si ca, Pe aceste file sau Inregistrat Intreaga viata a fiecaruie. Cu vorbire, cu traire si cum au actionat fiecare la timpul lui.L-as numi rechizitoriu personal.Ce cuprinde acest rechizitoriu? Toata vina pentru care esti inculpat Inaintea Judecatorului.
         Am mentionat ceva mai sus ce spune Pavel despre acest Judecator. Ca anume, El este drept. Cu alte cuvinte, verdictul pe care Il va pronunta este bazat pe ceia ce este scris In cartea fiecaruia. Iata dece este numit Judecatorul cel drept.Nu va mai fi mila sau sensibilitate pentru nici unul care se gaseste In fata tronului de judecata.Cu alte cuvinte, va fi aplicata judecata fara drept de apel.Nu stiu cati dintre noi ne-am gandit la aceasta carte personala pe care si-o scrie fiecare. Vorbesc la modul general. Dece? Pentruca celor rascumparati nu i se mai ia In considerare trecutul lor. Ei au murit si acum sunt Inviati la o noua viata din Dumnezeu.Cu alte cuvinte rechizitorul este sters.Ei au fost deja achitati de Dumnezeu cand au fost nascuti din nou, adusi la o viata noua care se gaseste In Fiul Sau.
         Dupa aceste carti citim ca a fost o alta carte unica;Şi a fost deschisă o altă carte, ce fel de carte este asta care se numeste cartea vieti?care este cartea vieţii.sa ma Intorc putin la acele carti care au fost Inainte si au fost deschise.Cartile celor  rascumparati nu s-au gasit printre cele deschise. Dece? Pentruca acolo s-au adus doar cartile celor care erau In picioare Inaintea tronului de judecata pentru as auzi condamnarea. As Indrazni sa spun In termeni literali ca; Cazierul celor nascuti din nou, al Copiilor lui Dumnezeu a fost deja Inchis cu trecerea la o noua viata din Dumnezeu, cum am mentionat mai sus. Pentru ei  Dumnezeu nu este Judecator ci este Tatal lor.Dar iata ca si ei se gasesc scrisi .Cu alte cuvinte se tine un record al lor de Dumnezeu. Unde se gasesc ei scrisi;Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii.
         Cand citim de cartea vieti stim ca este vorba de viata cea noua pe care au primit-o cei mantuiti prin nasterea din nou.Cei ce sunt scrisi acolo sunt scrisi Inainte de Intemeierea lumi. Efeseni 1; 4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii,….Dumnezeu i-a ales si i-a si scris In aceasta carte a vieti. Mentionez ca este adusa In atentie; Viata vesnica.In aceasta Carte, Dumnezeu a tinut recordul tuturor pe cei pe care i-a scris. Si cand ultimul va fi adus la viata aceasta noua din Dumnezeu,sfarsitul tuturor lucrurilor se vor Incheia.Cu alte cuvinte, Dumnezeu va trimite pe Domnul Isus sa Isi ia pe cei alesi ai Lui prin slujitori Lui Ingeri.De unde sa-i culeaga?Din cele patru colturi.Matei 24;31. El va trimete pe îngerii Săi cu trîmbiţa răsunătoare, şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vînturi, dela o margine a cerurilor pînă la cealaltă.La sfarsitul acestui verset citim despre cei care vor fi judecati de care am amintit mai sus;
          Intelegem ca cei ce erau Inaintea tronului de judecata erau morti.Fie ei mari sau mici cum citim la Inceputul versetului.Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. Din nou, doresc sa amintesc ca; Dumnezeu Judecatorul cel drept cum Il numeste Pavel, nu v-a judeca fara sa aiba un temei bine stabilit. Adica, v-a aduce Inaintea fiecaruia cartea personala. Si  ce scrie In cartea fiecaruia va fi acuzatorul lor.Apoi,citim; Şi morţii au fost judecaţi.Ce fel de morti vor fi acestia? Personal, Inteleg morti spirituali care nu au fost Inviati la o viata noua din Dumnezeu pe cand erau In trup pe pamant. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasezc al Inceput de an cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu ,
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: