duminică, 28 ianuarie 2018

Isaia 25;1. „Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; ..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 25;1. „Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău,căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie
        Prorocul  Isaia care l-a vazut pe Domnul Hristos peste veacuri anticipat spune aceste cuvinte;Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu;  Cei mai multi dintre cei religiosi dar si dintre cei ce se numesc Pocaiti, adica au “abandonat” religia spun ei. Dar daca nu se vede In viata lor nici-o schimbare asta face dovada ca; transformarea pe care ei o pretind poate fi cel mult la nivel mintal.Daca privim cu atentie In vietile noastre, sa nu zic In a altora, vom vedea care ne este dumnezeul nostru.Este foarte greu sa apelam la sinceritate din moment ce avem nu un dumnezeu ci mai multi dumnezei care ne conduc viata.Sa ma explic; Ca sa nu creiez confuzie sau sa nu las ca cineva sa poata spune;Cati dumnezei sunt de faceti o astfel de afirmatie?
       Definitia acestor dumnezei este asta;La ce ti mai mult si ce Iti coordoneaza viata cu actiunile ei sunt dumnezeii tai. Ca vrem sa recunoastem sau nu, este irelevant.Scriptura este destul de clara In privinta aceasta;Sa nu ai alti dumnezeii In afara de Mine.Le spunea Dumnezeu In vechime Israelitilor.Pentru unu care spune ca e pocait dar tine la te miri ce are el mai de valoare pamanteasca sunt dumnezeii lui.Sa nu te atingi de asta sau de asta ca ia foc.Am Intalnit din acestia si deaceia vorbesc.Atunci ai ocazia sa vezi ce fel de viata are aceasta persoana si care se numeste totusi pocaita.Isaia spune cu  reverenta pe care personal nu am vazut-o printre cei pe care i-am Intalnit ca Pocaiti.Vorbesc In cunostinta de cauza si cu toata temerea.Sunt unii care ei Insusi  sunt dumnezeul lor.Vor fi multi care au astfel de dumnezei care sa nu fie deacord cu ceia ce afirm aici. Fiecare are tot dreptul sa Isi exprime pozitia pe care o are fata de Dumnezeul Cel adevarat de care ne vorbeste Prorocul Isaia In acest vesret.
         Inteleg ca;Isaia nu-L avea decat pe Dumnezeul cel adevarat. Acesta este motivul de el spune aceste cuvinte;pe Tine Te voi înălţa! Parca ar vrea sa spuna; In viata mea nu am alti dumnezei si nici cei al popoarelor care ne Inconjoara nu sunt interesat de ei.Cand te Inali pe tine sau pozitia pe care o ai In socetate ai un dumnezeu personal, care te satisface fireste, carnal. In niciun caz nu pe Dumnezeul cel adevarat care i se cuvine toata cinstea.Te Inalti In ochii Fratilor? Este evident ce dumnezeu ai.Te Inalti In ochii tai? La fel faci dovada ca tu Iti esti dumnezul de care spuneam ceva mai sus.Faci dintre unul care predica un idol? El Iti va fi dumnezeul pe care Il Inalti.Ce vreau sa spun este;Daca unul dintre noi ne aflam Intr-o astfel de situatie sa stim ca nu suntempocaiti.
         Dealungul istoriei Cuvantul lui Dumnezeu ne arat sfinti care s-au considerat nimic si au Inaltat numele lui Dumnezeu, al Domnului Hristos la loc de cinste precum spune Isaia.Laud Numele Tău, Ca oameni suntem tentati sa laudam pe altii care ni se pare noua ca merita sa fie laudati.Am Intalnit si din acestia care se linguseau pe langa pastor si In termen populari Il peria.Din diferite motive personale.Altii se lauda pe ei Isusi Inainte Fratilor.Era prin Romania o zicala care circula; Laudama gura ca mi-a murit laudatori. Se aplica destul de bine celor care se vad mari In ochii lor.Si daca In randul Fratilor nu prea sunt multi care sa-l laude, atunci se lauda singur cu cate diplome are sau cum am auzit de unul care spunea; Azi, fiind duminica am predicate de sase  ori.Un astfel de om Isi este singur dumnezul lui.
         Un Copil al lui Dumnezu are o singura lauda si o Intrebuinteaza doar pentru Dumnezeu, asa cum facea Isaia.Oamenii religiosi cum am spus ceva mai sus sunt porniti sa laude orce,pe orcine, dar numai pe Dumnezeu, pe Domnul Hristos nu. Dece? Pentru simplu motiv ca; Nu are pe Dumnezeu ca Dumnezeul lor sau pe Domnul Isus ca Mantuitor. Am mai adus In atentie aspectul acesta; Circula prin biserici adresarea catre Domnul Isus cu; Isus sau Hristos. Adica dela egal la egal.Iata ce ma determia sa spun ca acestia au alti dumnezei.Iata deci ,ce Il motiva pe Isaia sa Inalte , sa laude pe Dumnezeul lui;căci ai făcut lucruri minunate; Era atent la lucrarile minunate ale lui Dumnezeu facute printre ei ca Popor pamantesc al lui Dumnezeu.Si ajunsese sa Inteleaga ca;Nu e alt Dumnezeu ca El.
         Acum, doresc sa mut atentia la una din lucrarile Lui Dumnezeu pe care Isaia o numeste,minunata. Si care se Incadreaza In planurile lui Dumnezeu.  planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie. Cand este acest termen In timp ;Mai dinainte? Indraznesc sa spun din vesnicie, Inainte de a fi lumea.Multe au fost planurile li Dumnezeu cu acest popor Israelit. Dar din vesnicie Inainte de a fi lumea, Dumnezeu a avut un plan bine stabilit.Anume; Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui,Iata unul din planurile lui Dumnezeu,pe care l-a facut In dragostea Lui din vesnicie;ne-a ales. Pe cine i-a ales? Pe cei pe care i-a avut In vedere sa-i mantuiasca aici pe pamant prin jerfa Fiului Sau.
         Dumnezeu a facut planuri minunate pentru acest popor pamanrsec. Dar, a avut In vedere un alt popor ceresc, pe cei care aveau sa-l alcatuiasca i-a ales din vesnicie. Deci, In planurile Lui Dumnezeu, făcute mai dinainte si care sau Implinit au fost facute   cu credincioşie.Ce vrea sa ne spuna aceste cuvinte? Ca Dumnezeu nu face rabat dela ce a planuit din vesnicie.Cu alte cuvinte;In el nu e umbra de schimbare dela ce a planuit.Vezi Cartea Hoseia ce popor si-a ales El. Am spus cu alta ocazie ceva mei pe larg din Hoseia.Iata deci, ca azi Inca lucreaza la acest plan din vesnicie de a mantui pe toti pe care Ii are In vedere.Un loc care l-am mai dat este acesta si care e destul de semnificariv, convingator;Fapte 13;48…….Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut.Decand au fost ei randuiti? Din vesnicie.Dece au crezut? Pentruca In randuiala Lui din vesnicie, a avut In plan sa le dea acestora credinta ca un dar. Asa citim In;Efeseni 2;8.Am spus cu alta ocazie ca;Dumnezeu este un Dumnezeu al oranduiri. Asa a randuit El sa ia fiinta toate lucrurile si asa au luat.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: