marți, 9 ianuarie 2018

Evrei 11;6. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!….



f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 11;6. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.
         Iata ca este necesara credinta ca sa poti Intra In partasie cu Dumnezeu.Am mai scris despre credinta si cu alta ocazie. Dar pentruca cineva mi-a trimis acest verset am zis ca sa vedem ce vom mai putea Intelege ceva mai mult din acest loc.Spuneam atunci ca sunt doua sau chiar trei credinte. Care din ele poate apropia pe om de Dumnezeu? Mai Intai sa aduc pe rand aceste credinte. 1) Este credinta naturala pe care o avem datorita nasteri biologice. Ce face aceasta credinta? Dece o avem? Pentru a ne motiva In viata de fiecare zi de a ne desfasura activitatea zilnica. Fara aceasta credinta nu am putea sa rezolvam nimic din ceia ce ne este necesaar si de folos.Dar cei mai multi implica aceasta credinta In acest proces de mantuire.E un proces? Da este un proces care ia nastere In fiinta umana , dar care aceasta credinta biologica nu are nimic de aface cu mantuirea.Apoi,In treacat aduc In atentie ce ne arata Cuvantul ca adica, este o alta credinta.2) si O gasim scrisa In Cuvant ca e chemata; credinta dracilor.Iacov 2;19. Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci; dar şi dracii cred … şi se înfioară!
         Iata deci, ca aceste doua credinte nu au nimic deaface cu Mantuirea omului. A carui om? A celor pe care Dumnezeu Ii are In planul lui de mantuire din venicie.Acum, spuneam cu alta ocazie ca; Aceasta credinta care produce mantuirea este una care vine In urma celor auzite.Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos.Sesizam atunci ca aceasta credinta este necesar sa vina cum citim. Nu este prin nasterea biologica. Bine, daca e vorba ca sa vina, cineva spuneam trebuie sa o trimita. Si acest cineva este nimeni altul decat Insusi Dumnezeu. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!Asa dar, daca la apsurd sa presupunem, ar Incerca unul sau altul sa se apropie de Dumnezeu trebuie mai Intai sa aiba aceasta credinta care vine,care e trimisa.Am spus la apsurd, din pricina ca, Cuvantul are ceva de spus cu privire la a te apropia de Dumnezeu sau de al cauta.
         Iata cum citim In;Romani 3;11. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.Am adus In atentie cu alta ocazie ca aceste cuvinte;cu tot dinadinsul lasa sa se Inteleaga ca ar fi unii care Il cauta dar nu cu tot dinadinsul.Asa ca, am sa pun si cum citim In engleza;there is none that seeketh after God.Tradus e asa;nu e nici unul care sa caute pe Dumnezeu. Vedem ca e scos ;cu tot dinadinsul Iata deci ca oricat ar Incerca oamenii sa demostreze sa explice ca ei Il cauta pe Dumnezeu Intra In conflict cu Cuvantul sfant al lui Dumnezeu de care ar vrea ei sa se apropie. Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Apoi, credinta care te apropie de Dumnezeu si care e trimisa de El In inima celui pe care Il are Invedere sa Il mantuiasca Il face placut. Dece? Este simplu de a Intelege. Pentruca Insusi Dumnezeu l-a pus in legatura pe acest suflet cu Dumnezeu Insusi.
        Ca sa nu mai aduc In atentie ca;Prima data Il aduce la viata spirituala. Adica, Il Inviaza din morti.Iata deci, singura modalitate de al gasi pe Dumnezeu si de ai fi placut Lui, prin Credinta data de El ca dar;Efeseni 2;8.Apoi, ca sa te apropi de Dumnezeu trebuie sa fi In partasie cu El.Căci cine se apropie de Dumnezeu, Am Inteles ca odata ce ne-a dat credinta si ne-a adus la viata ne apropiem de Dumnezeu. Este aceastta forta de atractie pe care Dumnezeu o detine dar numai prin acest proces al nasteri din nou si cu acest dar al credintei data de El. Spuneam atunci,cu alta ocazie ca; Aceasta credinta primita apartine celui caruia i-a fost data de Dumnezeu. Avem In cuvant cate-va locuri care ne vorbeste de asa ceva;Numai un loc dau. Matei 9; 22. Isus S-a întors, a văzut-o, şi i-a zis: „Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit.
          Poate ca cineva va spune; Nu vedeti ca i-a spus ca e credinta ei? Asa este. Dar ca orce dar primit Iti apartine din momentul primiri acestui dar.. Cu alte cuvinte devi posesorul lui.Despre aceasta credinta si Ap, Iuda are ceva de spus. Ca anume; ea a fost data odata pentru totdeauna.Cui? Iuda 1;3… credinţa, care a fost dată sfinţilorodată pentru totdeauna.Iuda ne face destul de clara aceasta afirmatie pe care cei mai multi le este greu de a o Intelege anume;odată pentru totdeauna. Dar planul lui Dumnezeu de mantuire nu e la discretia nimanui. Dumnezeu Il Infeptuieste asa cum deja l-a stabilit din vesnicie. Apoi, celui ce i s-a permis sa se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, Este simplu de Inteles aceste cuvinte. Dece? Pentruca odata primita credinta dela Dumnezeu prin natura unei vieti noi nu este nici-o Indoiala ca ar fi altul decat Dumnezeu care a Initiat acest proces.
         Iata cum se desfasoara acest proces; 1) Inviat spiritual 2) Primit darul credintei. 3) Acum esti placuti Lui.4) Te poti apropia de El.Acum, avem aceste cuvinte si ultimile din acest verset;Ca El este,şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.Poate se vor gasi unii si sunt convins ca se gasesc care vor spune;Nu vedeti ca sunt si uniii care il cauta pe Dumnezeu si ca El Ii rasplateste?. Indraznesc sa spun cate ceva cu privire la aceste cuvinte dela urma;Cine sunt cei ce Il cauta? Am pus ceva mai sus cele patru puncte sau etape.Apoi,din restul cuvantului lui Dumnezeu In armonie reiese ca;Sunt cei care au fost adusi la viata. Acestia sunt cei care cauta pe Dumnezeu.Dece cauta acestia? Pentruca sunt Copiii Lui si ca orice copil Il cauta pe Tatal lui pentru al sprijini In nevoile lui zilnice.Iata ce spune un om al lui Dumnezeu In relatia lui de partasie.Psalmul 27;8. Inima îmi zice din partea Ta: „Caută Faţa Mea!“Şi Faţa Ta, Doamne, o caut!
         Iata ca o inima care apartine lui Dumnezeu este sensitiva la ce Ii spune Dumnezeu. Psalmistul stia ca numai Dumnezeu Ii da Indemnuri, deaceia spune; Inima îmi zice din partea Ta: Personal asa Inteleg ca; Nu e om care sa-L caute pe Dumnezeu din asa zisa propie initiativa. Dece? Din cauza ca este mort spiritual. Spuneam cu alta ocazie ca;Adam a pacatuit si ca urmare a murit. Si Cuvantul ne arata ca;Moartea a trecut asupra tuturor oamenilor. Dece? Din pricina ca toti au pacatuit.Intelegem ca este vorba pe fondul spiritual.Cu alte cuvinte, Omul mort nu are cum sa se apropie de Dumnezeu.Ce vreau sa scot In evidenta este;Initiativa mantuiri apartine In exclusivitate lui Dumnezeu. Din start este respinsa vre-o actiune din partea omului firesc, carnal,orcare ar fi el. Cate-va ganduri care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!


Niciun comentariu: