joi, 18 ianuarie 2018

Evrei 7;25. De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit .............


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 7;25. De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururi ca sa mijloceasca pentru ei.
         Cineva mai mi-a trimis acest verset pe care Il consider crucial In a Intelege despre mantuirea noastra.Cu toate ca am Intalnit pe unii care  sustin Invataturi abatute dela Cuvantul lui Dumnezeu cu privire la planul de mantuire al lui Dumnezeu. Acestia, sunt dintre cei care Isi fauresc mantuirea lor propie si In niciun caz nu se bazeaza pe Mantuirea lui Dumnezeu facauta prin Domnul Isus Fiul Sau. Dar, In fine, fiecare care se crede religios,sau, chiar si pocait. Isi poate fauri o asa zisa”mantuire personala” Dece spun personala? Pentruca, ceia ce ei sustin nu are nimic deaface cu Domnul Hristos si cu cei ce sunt nascuti din nou, din Dumnezeu..Iata ce citim In acest verset; De aceea si poate sa mantuiasca. Daca Cuvantul s-ar fi oprit numai la aceste cuvinte ne-am permite de a avea libertatea sa Intelegem ca; putem sa o pierdem aceasta mantuire. Dar negresit, nu pe cea facuta de Domnul Isus, care e vesnica.
         Daca nu ar fi continuat ce fel de mantuire a facut Domnul Hristos la cruce la Golgota, ne-am permite orce. Pentruca aici, de Mantuitorul nostru este vorba.Iata ce fel de mantuire a facut El;in chip desavarsit. Cu alte cuvinte, Intelegem ca este complecta si ca nimic nu mai trebuie sa fie adaogat la ceia ce a facut Scumpul nostru Mantuitor.Sunt unii care sustin ca si omul are partea lui de contributie la mantuire. O poate avea In cazul ca este facuta de el ca om. Dar la ce a facut Domnul Isus nu mai este nimic de adaogat. Poate unora nu le place sa auda asa ceva. Dar este irelevant daca place cui-va sau nu. Cuvantul Sfant scris al lui Dumnezeu nu suporta amendament spuneam cu alta ocazie facut de om orcare ar fi el.Daca privim mai atenti In acest Cuvant Sfant al lui Dumnezeu, vom vedea ca; Insusi Domnul Isus a luat parte la conceptul acestei  creiatiei Impreuna cu Tatal Sau.
         In privinta aceasta citim asa;Coloseni 1;16. Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute: Apoi, avem scris tot In Cuvant si citim ca;Dumnezeu s-a uitat la tot ce a creiat si ca nu mai trebuia nimic de adaogat.Dece?;Pentruca toate erau bune. Geneza 1;31. Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune…….Cand toate sunt bune, Inteleg ca nu mai e nimic de adaogat. Sau cu alte cuvinte; Toate sunt desavarsite. Ei bine, asa a fost si cu mantuirea savarsita de Scumpul nostru Mantuitor la cruce la Golgota. Zic Scumpul nostru Mantuitor pentruca Inteleg ca cei mai multi care citesc acest blog sunt Frati si Surori ai mei In Domnul Isus.In chip desavarsit.Ce poate face omul ca sa fie desavarsit? Daca suntem sinceri cu noi Insine, si vom analiza la modul literal ceia ce facem noi In orce domieniu, vom vedea ca nimic nu este desavarsit.
         Si ca Intrun fel sau altul trebuie sa mai rectificam cate ceva la ceia ce am facut. Asta o spun ca o parte din ceia ce Inseamna desavarsit.De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit. Ce vrea sa spuna Cuvantul aici? Personal Inteleg ca; Nu poate sta nimeni Inpotriva sau In calea celui pe care Dumnezeu Il are In vedere sa-l atraga la Fiul Sau si sa Il mantuiasca prin acest dar al credintei.Care ne este aratat In;Efeseni 2;8.Cu alte cuvinte; Indraznesc sa spun ca; Cel pe care Il atrage Dumnezeu la Domnul Isus a fost programat, ales sa capete viata vesnica.Asa citim In;Fapte 13;48.Am mai spus deseori ca, In Domnul Isus este viata vesnica sau viata noua din Dumnezeu;Ioan 1;4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.A caror oameni spuneam atunci? A celor din Ioan 6;44.Domnul Isus avea sa spuna aceste cuvinte cu privire la puterea de a mantui si Inca In mod desavarsit.
          Iata ce spune Domnul Isus;Matei 28;18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: “Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Doresc sa ma fac mai Inteles In ceia ce priveste mantuirea. Cand Dumnezeu are In vedere sa mantuiasca un suflet, nu poate fi forta care sa-l poata opri pe acest suflet de a primi acest dar al lui Dumnezeu. Credinta si implicit mantuirea;Din nou,Efesni 2;8.Dece? Pentruca, odata primit acest dar, al credintei, primeste si Harul dela Dumnezeu.Harul In fata caruia omul orcare ar fi el este irezistibil. Acest Har care Ingenunchiaza pe orcine este adus In coantact cu Fiul Sau.Asa dar, nu este dupa voia acelei persoane. Cum zic unii ca; Omul are alegere libera sau freewill. Am mai spus cu alta ocazie ca; Domnul Isus nu sta sa se roagede un suflet. Sau,sa folosesc un cuvant care circula printre oamenii din popor; Sa se milogeasca In felul acesta;Hai mai Ioane sau Mario te rog eu sa vi la mine.Domnul Isus stie ca omul orcare ar fi el este mort spiritual.
         Cand si-a ales Ucenicii doar i-a chemat si ei au lasat totul fara Impotrivire.Am scris cu alta ocazie din locul acesta minunat de alegere a Ucenicilor Lui.Odata omul ajuns la Domnul Isus ca sursa de viata, va ramane acolo pentru totdeauna. Cu alte cuvinte, Intra In propietatea Stapanului. Se ridica aceasta Intrebare; Pe cine sa mantuiasca? Am mentionat In treacat pe cei alesi Inainte de vesnicie. Efeseni 1;4.Dar vreau sa aduc In atentie ceia ce continua versetul.pe cei ce se apropie de Dumnezeu.Aici este greu de Inteles pentru cei mai multi care spun ca sunt credinciosi. Anume, ei nu Inteleg cine sunt acestia care se pot apropia de Dumnezeu.Privind In Cuvant vom vedea ca; Omul este mort spiritual si ca necesita Interventia lui Dumnezeu de al aduce la viata spirituala. Atunci da, se va putea apropia de Dumnezeu care la Inviat din morti.
         Apoi, citim;prin El, Dece prin El si numai prin El?Si In privinta aceasta Cuvantul nu ne lasa confuji sa ne dam fiecare cu parerea.Iata dece Prin El;Fapte 4;12. In nimeni altul nu este mantuire caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.”Subiectul e mult mai vast si pentru cei mai multi chiar complicat de abordat pentru a putea fi Inteles. Fara armonizarea Cuvantului nu vom putea Intelege planul lui Dumnezeu al mantuiri.Am ajuns la ultima parte a versetului care aduce lumina In ceia ce priveste pe cei care au fost adusi la viata de Dumnezeu prin Fiul Sau.Iata ce citim In continuare;pentru ca traieste pururi ca sa mijloceasca pentru ei. Domnul Hristos a Inviat odata pentru totdeauna. Nu cum sarbatoresc socetatea religioasa In fiecare an. Pentru ei ar fi asa; Fiul lui Dumnezeu moare In fiecare an.Sau,  Indraznesc sa spun ca;Pentru acestia religiosi, Fiul lui Dumnezeu este mort tot timpul anului, si ca Inviaza oridecate ori un an  a adus In atentie Invierea Lui.Citim ca; traieste pururi.
         Iata explicatia pe care insusi Cuvantul ne-o aduce Inainte;Fara nici-o umbra de Indoiala dece El traieste pururi.ca sa mijloceasca pentru ei. Cine sunt acestia ei? Intelegem din Ioan 6;44.Cei care au fost dusi de Dumnezeu la Fiul Sau sa le dea viata vesnica.Cum adica, nu pentru toata lumea sau pentru cei religiosi? Vom Intelega cand citim In Ioan 17 In rugciunea Domnului Isus catre Tatal Lui.Ioan 17;9. Pentru ei Ma rog. Nu Ma rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai: –Spuneam alta data ca sa nu fie confuzie ca, s-ar putea sa se gasesca si din acesti grabiti sa spuna;Nu vedeti ca se roga pentru Ucenicii Lui.Mai jos In versetul 20 citim si pentu cine se mai ruga Mantuitorul. 20. Si Ma rog nu numai pentru ei, ci si pentru cei ce vor crede in Mine prin cuvantul lor.Iata deci,Intelegem pentru cine mijloceste Domnul Isus.Scepticiii sau, cei care au o Invatatura abatuta dela Cuvantul Sfan,t trebuie sa stie ca; Cei care au fost dusi la Domnul Isus ei vor fi cu El  o vesnicie. Ioan 18;9.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc din nou cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc intradevar Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: