luni, 15 ianuarie 2018

Isaia 30;21. Urechile tale vor auzi dupa tine glasul care va zice: “….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 30;21. Urechile tale vor auzi dupa tine glasul care va zice: “Iata drumul, mergeti pe el!”, cand veti voi sa va mai abateti la dreapta sau la stanga.
         Ca Intotdeauna doresc sa vedem ce putem noi care suntem din aceasta dispensatiune a Harului, nu din Vechiul Testament. Si ce vrea Dumnezeul nostru sa ne vorbeasca si noua prin acest verset ca si celor din vechime.Poate ne va fi greu unora sa acceptam ca si noua ne poate vorbi acest verset. Nu mai dau tot versetul din ce spune Ap, Pavel lui Timotei ca Intreaga scriptura este de folos….2 Timotei 3;16. Asa ca, si celor din vechime le-a facut bine In vremuri de distres sau de panica sufleteasca Cuvantul lui Dumnezeu. Personal sunt convins ca si copiilor lui Dumnezeu le prinde bine sa puna la inima ceia ce citesc din Cuvantul sfant.Daca noi citim si nu luam seama suntem asa cum citim In;Iacov 1;25.  Am Intalnit si unii care spuneau; frate nu e pentru noi asa ceva.Daca platim atentie la ce citim, vom realiza ca mult bine ne face si ca, vom creste In cunostinta si In traire spre slava lui Dumnezeu.
         Acest aspect trebuie sa ne intereseze, cresterea spirituala data de Cuvantul sfant. Iata ce citim;Urechile tale vor auzi dupa tine glasul care va zice:Fie ca Isaia vorbea poporului sau pentru el Insusi ceia ce Ii spunea  Dumnezeu sa spuna prin aceste cuvinte.Isaia era constient ca;Dumnezeu este pe urma lui si ca Ii vorbeste.Ca sa poti auzi glasul celui ce Iti vorbeste din partea lui Dumnezeu este necesar ca urechile sa fie acomodate cu un astfel de glas. In cazul nostru este Duhul Sfant.Dece spun asta? Pentruca daca ne uitam la cei care se numesc crestini spun ei ca le-a vorbit Dumnezeu.Sa poti avea o perceptie a celor spuse de Dumnezeu,  spun ca;este necesar sa poti face dinstinctie Intre glasul lui si halucinatia pe care o au unii. Spunhalucinatie pentruca am Intalnit din acestia care spuneau ca le-a vorbit lor Dumnezeu.Azi, Dumnezeu vorbeste prin Cuvantul dat.
         Isaia era proroc si In mintea Lui nu era confuzie cand Ii vorbea Dumnezeu. La el nu era Indoiala cine Ii vorbeste.In privinta auziri,urechile lui erau Indreptate spre sursa de unde venea glasul care-i vorbea.Glasul Ii spunea;Urechile tale, Nu ale altora ci urechile lui Isaia vor fi atente sa auda glasul lui Dumnezeu. Era chemat ca un proroc si trebuia sa fie foarte atent la ce spune Dumnezeu ca sa poata spune poporului intocmai.Ce vom spune despre noi?Aud si urechile noastre care spunem ca suntem credinciosi? Negresit ma refer atunci cand citim din Cuvant sa nu dam cum am spus mai sus In halucinatie.Dumnezeu sa ne fereasca de asa ceva. Singura sursa care ne poate vorbi este Cuvantul pe care ni-la dat Dumnezeul nostru.Ce vor face urechile lui Isaia?vor auzi dupa tine sau glasul va veni In urma ta.Cu alte cuvinte, sa sti ca Eu Iti vorbesc, te urmaresc.
         Asa cum am spus mai sus Isaia era constient ca Dumnezeu Il urmareste, sau ca merge In urma lui.Suntem si noi constienti ca Ochiul lui Dumnezeu ne urmareste peste tot?Cei ce sunt constienti le poti opserva felul de viata pe care Il traiesc.Daca ne uitam fiecare In viata noastra,la noi Insine ce vom spune despre noi?Suntem noi constienti ca Dumnezeu e pe urmele noastre? Ce sa mai spun daca urechile noastre sunt acordate le glasul lui Dumnezeu ca sa putem face acea dinstinctie de care spuneam mai sus.Daca cineva este nascut din nou el v-a auzi acest glas care Ii este cunoscut ca-i vorbeste Tatal lui. glasul care va zice:Iata ce v-a zice acest glas lui Isaia;“Iata drumul, mergeti pe el!”Cu alte cuvinte, sa sti  ca nu e un alt drum.Dumnezeu Ii spunea lui Isaia sa directeze poporul pe acest drum pe care Il arata Dumnezeu.
         Multe sunt drumurile sau caile cum le numeste In alt loc Cuvantul care ni se pare ca sunt potrivite sa mergem pe ele.Israelitilor atunci si noua azi la fel.Iata locul de care am amintit;Proverbe 14;12. Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte. –Dumnezeu stia ca acest popor ar putea sa Incurce drumurile si sa ia pe unul contrar voiei Lui. Asa cum au facut-o In nenumarate randuri. Am zis ca ;puteau sa Incurce. Dar deseori au neglijat prin neascultare de Dumnezeul lor si si-au ales deliberat drumul pe care au voit ei, drumul neascultari..Si Dumnezeu a trebuit sa-i disciplineze, sa-i aduca Inapoi pe drumul sau calea pe care vroia El ca ei sa mearga.Cati dintre noi nu ne-am abatut dela voia lui Dumnezeu pe care o asociez cu drumul trasat de El ca un Parinte.Si nu e de mirare dece am necinstit numele Lui sfant.Apoi, nu e de mirare dece suntem vulnerabili In astfel de situatii pe care singuri le creiem.
         Apoi, fie ca El a trecut la disciplinarea noastra sau dupa platirea unui pret al neascultari, a trebuit sa ne Intoarcem singuri de unde am plecat.Acest drum pe care Dumnezeu i-la arata lui Isaia era un drum care Ii tinea pe ei departe de ratacire. Cu alte cuvinte, era gidul lor printre multele drumuri pe care ei din fire le puteau alege. Asa cum am spus mai sus ca au facut-o deseori. Personal Inteleg ca; Aceasta a fost motivul de Ii da lui Isaia acest drum sa-l arate poporului.Cu scopul de a nu mai avea motiv sa spuna ca nu au stiut pe care sa-l aleaga din multele pe care le aveau Inaintea ochilor lor.Api,Ma gandesc ca Israelitii erau condusi de aceasta fire carnala. Pe cand noi avem firea cea noua din Dumnezeu prin nasterea din nou. Ma refer la cei care Intradevar au fost nascuti din nou si au expiermentat ce Inseamna sa ai doua firi.Prin natura noastra fireasca nu suntem mai buni decat Israeliti de alta data. Si noi suntem gata sa alegem drumuri care sunt contrare voi lui Dumnezeu.
         Dar noi cei nascuti din nou nu mai avem un Isaia care sa ne arate drumul. Noi avem Duhul lui Dumnezeu care ne calauzeste In tot adevarul. Asa spune Domnul Isus ucenicilor Lui Inainte de plecare la Tatal.Si ca sa nu-i lase confuzi le-a spus aceste cuvinte;Ioan 16;13. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul;………Intotdeauna cand firea veche ne conduce ne vom abate Intr-o parte sau alta cum citim la sfarsitul acestui verset.cand veti voi sa va mai abateti la dreapta sau la stanga. Aceste cuvinte;va mai lasa sa Intelegem ca ei sau mai abatut.Ca si Israeliti suntem des tentati In firea veche sa ne abatem din drumul placut lui Dumnezeu. Dar cel care are Duhul lui Dumnezeu este Instintat sa ramana pe acest drum, care duce spre cer.Israelitii nu stiau de cer ei aveau Inainte spuneam alta data Cananul pamantesc. Noi cei rascumparati avem Inaintea ochilor nostri Canaul Ceresc unde este Mantuitorul nostru si unde vom ajunge si noi.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: