sâmbătă, 21 aprilie 2018

2 Timotei 4;20. Erast a ramas in Corint, ..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Timotei 4;20. Erast a ramas in Corint, iar pe Trofim l-am lasat bolnav in Milet.
         Am avut ceva discutii cu mai multi care sustin vindecarile. Sa-mi fie Ingaduit sa spun ca acestia orcare vor fi ei, nu sunt sinceri cu ei Insusi In fata Cuvantului lui Dumnezeu.Dumnezeu nu ne-a lasat In necunostinta de cauza sa stim ca toate Isi auvremea lor si scopul lor In viata celui rascumparat.Iata de pilda vindecarile dece au fost Ingaduite de Dumnezeu la Inceputul Biserici.Era necesar ca Biseriaca sa se consolideze Inaintea celui rau.Sa vada ei Insusi credinciosi ca; Odata ce au fost nascuti din nou, Dumnezeu nu Ii lasa la discretia celui rau. Ei apartin Celui ce i-a nascut si acum sunt chemati Copii ai Lui.Venise Domnul Isus si stabilise aceasta Biserica pe care o zidea El Insusi.Sa luam seama de cum se zideste o cladire la modul literal. Ca mai apoi sa Intelegem si cladirea pe care Mantuitorul spune ca ; Eu voi zidi biserica Mea.
         O cladire i-a timp sa se zideasca; Tot asa si Biserica Lui vie este zidita din pietre vi cum le numeste Ap,Petru. Si peste veacuri a fost adaogata piatra cu piatra si Inca se mai adaoga. Pana cand? Este usor de Inteles pana se va termina Intreaga cladire.Cladire care este de natura spirituala.Am spus sa luam seama ca; Nu se pun pietrele cu gramada odata toate. Tot asa Biserica Domnului Hristos este zidita In timp. Si se aseaza piatra cu piatra individual.In decursul anilor am avut ocazia aici In America sa vad“evangelizari” si la chenarea celui care vorbea au venit In fata cu gramada. Atunci mi-am pus Intrebarea; Dece nu veneau la Domnul Hristos cu gramada? Si era necesar ca El Insusi sa cheme unul cate unul? Avem scris cum au ajuns Ucenici sa vina la Domnul Isus. Au fost alesi de El si nici decum cum persoanele care au iesit In fata cu gramada.Iata ce le spune Domnul Isus ucenicilor Lui;Ioan 15;16. Nu voi M-ati ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi;……Circula ideeia; veniti la Hristos, sau, primiti pe Hristos.
         Iata ce facuse printre acest popor la vremea cand a fost pe pamant Domnul Hristos.Fapte 2;22. Barbati israeliti, ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, Om adeverit de Dumnezeu inaintea voastra prin minunile, semnele si lucrarile pline de putere pe care le-a facut Dumnezeu prin El in mijlocul vostru, dupa cum bine stiti; Apoi, dupa plecarea Domnului Isus la Tatal Sau, Dumnezeu a Inzestrat pe Apostoli sa continua cu aceste semne si minuni tocmai ca sa Intareasca Biserica In formare.Mai ales ca ei au ramas dezamagiti cand le-a spus ca se duce la Tatal.Mai tarziu Cuvantul ne arta ca, se transformase acest fel de a lucra printre cei ce vestea Cuvantul Intrun fel de putere personala. Sunt ferm convins ca; Dumnezeu care privea la desfasurarea Biserici, la zidirea ei, vazand ca ;Omul Isi aduce lauda pentru el Insusi, credit In toate vindecarile si minunile, A Intrerupt astfel de semne si minuni.
         Sunt azi unii care sunt numiti excroci si care spun ei ca;Sunt chemai si Inzestrati ca urmasi ai Apostolilor sa faca “ aceste minuni”printre naivi.In versetul de mai sus Dumnezeu la lasat scris In Cuvant sa vedem ca; Toate Is au vremea lor.Azi, parca mai mult ca oricand se opsearva ca oamenii alearga dupa asa ceva. Pavel la randul lui facea vindecari. Dar iata ca a fost o vreme cand Dumnezeu a Ingaduit astfel de activitati printre credinciosi.Cu ani In urma am fost Intrun stat West virginia la o companie. Si persoana aceia era crestina la care am stat. Era un fel de amestecatura Intre baptisti si penticostali. M-a Intrebat daca vreau sa merg cu ei la adunrea lor. Le-am spus ca da.Pastorul la sfarsit a chemat pe cei care spuneau ei ca au nevoie de vindecare.Au stat cu toti  In genunchi si El s-a rugat, a pus mainile peste ei si le-a dat drumul acasa.Asta se Intampla Intr-o Miercuri seara. Duminica a veni la el si au reprosat ca nu au fost vindecati.
         In fine, ce vreau sa spun ca; Dumnezeu ne-a lasat scris sa vedem ca nu merg lucrurile cum vor unii care sunt numiti excroci.Cand folosesti numele scump al Domnului Hristos trebuie sa te indentifici tu cu Acest Mantuitor slavit. Cuvantul ne arata ca;Domnul Hristos a fost facut perfect, desavarsit,   ( ca Fiu al omului) prin suferinta Ingaduita de Tatal Sau.Evrei 5;8. macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.Acum as dori sa trecem la versetu de mai sus. Unde Ap, Pavel spune ca Erast unul din lucratorii care Il acompania pe Ap, Pavel unde mergea In lucrare a ramas In Corint.Era un altul care era In lucrare si el la randul lui mergea cu Pavel pe unde era trimis de Duhul sfant In lucrare.Acesta era Trofim.Dar iata ce are de spus despre Trofim; PeTrofim l-am lasat bolnav in Milet. Aceste cuvinte, Pavel le spune tanarului Timotei.Iata deci, ca boala, suferinta, venea atunci ca si azi In timpurile noastre si peste cei credinciosi fara exceptie.
         Ce sa faca Pavel In situatia lui Trofim? Sunt Incredintat ca l-a adus Inaintea  lui Dumnezeu cu boala lui si a plecat unde era nevoie sa se duca.Personal,Inteleg ca; Cuvantul nu ne arata ca ar fi spus vreunul dintre credinciosi aceste cuvinte; Bine Pavele dece nu l-ai vindecat pe Trofim si l-ai lasat bolnav In Milet? Sunt convins ca toti s-au plecat Inainte lui Dumnezu si au spus; Faca-se voia Ta Dumnezeule si In privinta aceasta.Nu au Indraznit sa Il Intrebe pe Pavel dece nu l-a vindecat. Ca doar avea darul vindecarilor.Acest verset ne vorbeste destul de limpede ce Inseamna suferinta. Suferinta este parte din planul lui Dumnezeu de mantuire. O numeam cu alta ocazie un ingredient din mantuirea data de Dumnezeu In dar.Ca ne convine sau nu este irelevant. Apoi, Cuvantul ne arata ca nimic Intinat nu v-a intra acolo.Cu alte cuvinte, trebuie curatit totul. Suferinta este unul din mijloacele pe care Dumnezeu le administreaza In viata unui copil al Lui.pentru al curati deplin.
         Suferinta mai are si un rol important de a ne apropia tot mai mult de Dumnezeul nostru.Nici Tanarul Timotei nu era bine cu sanatatea lui.Iata ce-i spune tot Pavel;1 Timotei 5;23. Sa nu mai bei numai apa, ci sa iei si cate putin vin, din pricina stomacului tau si din pricina deselor tale imbolnaviri. Apela Pavel la alinarea durerilor acestui tanar prin mijloace pe care le avea la Indemana. Nu stiu cat se vor fi Intrebat acestia care spun ca fac vindecari dece Pavel nu i-a vindecat pe Timotei si Trofim. Din nou, ar fi putut spune unul sau altul din anturajul lui Pavel;Nu Iti este mila Frate Pavel de Timotei ca sufere asa de des?Dar din nou, Neaparat trebuie sa Intelegem ca;Vindecarile, minunile au Incetat.Si Il vedem pe Pavel mai spre maturitatea lui spirituala, ca spune aceste cuvinte;Filipeni 1;29. Caci, cu privire la Hristos, voua vi s-a dat harul nu numai sa credeti in El, ci sa si patimiti pentru El. Suferinta orcare ar fi ea si din ce cauza a venit In trup este suferinta.Care la randul ei lucreaza o tot mai mare greutate de slava.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: