miercuri, 11 aprilie 2018

Ezechel 11;25. Apoi am spus prinsilor de razboi ..............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ezechel 11;25. Apoi am spus prinsilor de razboi toate lucrurile pe care mi le descoperise Domnul.
        
          Negresit Prorocul Ezechel vorbeste de prinsi de razboi ai poporului Israel. Spuneam cu alta ocazie ca zbuciumata le-a fost istoria, egzistenta acestui popor pe pamant printre neamurile care-i Inconjura.Ezechel avea din partea lui Dumnezeu sa le spuna tot ceia ce Dumnezeu avea In vedere pentru ei ca popor.Apoi am spus prinsilor de razboi Spuneam de istoria lor zbuciumata ca popor. Au fost dusi In robie si au suferit cumplit. Cei care citesc Cuvantul cu atentie si interes de a desprinde cate un gand din ceia ce citesc stiu destul de bine istoria acestui popor. Din cand In cand, Dumnezeu le ridica cate un proroc care comunica Intre ei si Dumnezeu. Cuvantul ne arata ca Moise le-a spus ca Dumnezeu le va ridica un Proroc din mijlocul lor. Dece? Tocmai ca sa poata comunica cu Dumnezeu. Ce au facut ei cu acest Proroc Cu Domnul Hristos?Cunoastem din ceia ce ne relateaza Cuvantul.
        
          Poporul a fost deja Instintati de Moise ca,Dumnezeu le va ridica un proroc si ca va fi din mijlocul lor ca natiune.Deutronom 18;15. Domnul Dumnezeul tau iti va ridica din mijlocul tau, dintre fratii tai, un proroc ca mine: sa ascultati de el! Inteleg ca este vorba de Domnul Isus care era vazut anticipat de toti Prorocii din Vechiul Testament. Dar uite ca aceiasi Instintare o aduce si In atentie si autorul Faptelor Apostolilor;Fapte 7;37. Acest Moise a zis fiilor lui Israel: "Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine: de El sa ascultati."Acest verset ma Indreptateste sa spun ca este vorba de Domnul Hristos.Numai ca, la Instintarea lui Moise ei nu au luat seama ca sa nu spun ca au ignorat cu desavarsire ceia ce Moise omul lui Dumnezeu Ii Instintase pe parintii lor In vechime.peste veacuri cand acest Proroc, Domnul Hristos a fost relevat, trimis de Tatal.Si la aparitia Lui, l-au respins.
       
           La Implinirea vremurilor nu numai ca nu au ascultat ce le spunea Domnul Hristos. Dar l-au respins si au spus aceste cuvinte;Luca 19;14. Dar cetatenii lui il urau; si au trimis dupa el o solie sa-i spuna: "Nu vrem ca omul acesta sa imparateasca peste noi."Personal Inteleg ca Domnul Hristos le-a adus aceasta pilda In atentie In care se regasea Insusi El.Pe dealta parte, sa le arate ce e In inima lor cu privire la Mesia care era trims de Dumnezeu si vestit de proroci mai dinainte de a veni pe pamant.De prinsi de razboi Insusi Domnul Isus spune cand i s-a dat cartea Prorocului Isaia In Templu, a citit aceste cuvinte;Luca 4;18. "Duhul Domnului este peste Mine, pentru ca M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea, si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati.
       
           Cu mult timp In urma am scris ceva mai pe larg din acest verset.Sunt cuprinse aici cate-va categori de oameni care aveau nevoie de Domnul Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu cu puteri ceresti.Nimeni nu putea sa-i satisfaca In nevoile lor.Dar Domnul Isus aduce In atentie o alta categorie de oameni care sunt prinsii de razboi. El nu face referire la ce e fizic, literal. Este vorba si nu am sa gresesc daca sustin ca sunt prinsi de razboi sau ostatici ai celui rau, ai lui satan. Despre acestia vroia sa le spuna Domnul Hristos la vremea aceia cand a citit din Isaia. Ca prins de razboi esti dus Intrun lagar, esti prizioner.Dar la modul literal,nadajduiesti ca se v-a Indura cineva si vei fi eliberat. Asa cum ne relateaza Prorocul Ezechel.Dar sa fi prizioner al pacatului nu este decat Unul singur care poate elibera. Acesta este Domnul Hristos.Ce le spusese Prorocul Ezechel acestor prinsi de razboi? Cuvantul ne relateaza siplu;toate lucrurile.
       
           Ce vor fi cuprins toate aceste lucruri? Nu stim. Sunt convins ca ceia ce le-a spus erau cuprinse ce i-a spus Dumnezeu  Prorocului, fara ca sa omita vreun cuvant.Amanunte nu avem si nici speculatie nu este bine sa ne avanturam sa facem. Ramnem doar la ce este scris.Prorocul nu spunea nimic dela el. Iata ce spune el despre aceste lucruri pe care le-a spus acestor prinsi de razboi.pe care mi le descoperise Domnul. Indraznesc sa asociezi potrivit Cuvantului pe cei care vestesc evangelia Domnului Hristos cu prorocii din vechime. In acest caz cu Ezechel. Intelegem ca Ezechel nu a spus prinsilor de razboi nimic dela el ci numai ce-i descoperise Domnul. Vestesc sau spun cei care vestesc evangelia celor pacatosi ca prinsi de razboi ce le descopere Domnul?Daca i-am Intreba pe acestia ar putea ei sa spuna ca In vorbirea lor nu a fost decat ce le-a descoperit Domnul? Sigur ca ei ar trebui sa Isi dea singuri raspunsul cuvanit cu realitatea.
       
           Ezechel avea o mare responsabilitate Inaintea lui Dumnezeu de ceia ce le spune acestor prinsi de razboi.Simt acestia pe care i-am adus Inainte ca si proroci ca au responsabilitate Inainte lui Dumnezeu pentru ceia ce le vesteste sufletelor pacatose? Apoi, care e relatia lor personala cu Dumnezeu prin Domnul Hristos? In ultima instanta cei pacatosi sunt prinsi de razboi In tabara celui rau.Repet,Ezechel nu spunea nimic dela el. El avea obligatia si raspunderea sa le aduca In atentie acestora cuvintele lui Dumnezeu.Si vai cata umplutura se gaseste In vorbirea celor care se considera ca sunt chemati ca sa fie proroci. Tragem noi Insine concluzia ce fel de om era Ezechel? Om al lui Dumnezeu fara glume sau lucruri dela ei Insusi.Ca sa nu fie confuzie,Este necesar sa stim care este lucrarea pe care un proroc o facea In vechime. Eu i-am numit cu alta ocazie colportori ai lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte ducea oamenilor, In cazul de fata prinsilor de razboi ceia  ce Dumnezeu vroia sa stie acest prinsi de razboi.Relatia lui Ezechel cu Dumnezeu era o relatie de supunere si ascultare totala fata de Dumnezeu care-l trimetea cu acest mesaj.
       
           Ce relatie de partasie au acestia care vestesc evangelia cu Dumnezeu?Sunt ei constienti ca Dumnezeu le v-a cere socoteala de slujba pe care ei au facut-o? Poate cineva va spune ca nu mai sunt azi Proroci. Iata ce citim In Noul Testament; 2 Petru 2;1. In norod s-au ridicat si proroci mincinosi, cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi,......Si un alt loc mai convingator unde vedem ca si In Noul Testament cei care vestesc Cuvantul sunt numiti Proroci.Efeseni 4;11. Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, proroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori,  Iarasi as dori ca fiecare sa ne cercetam personal si sa stim cum ne gasim, unde ne gasim In relatia noastra personala cu Domnul Hristos. Apoi, pentru cei care “vestesc” Cuvantul; daca Dumnezeu le-a descoperit ceia ce trebuie sa spuna oamenilor care sunt prizioneri ai lui satan, Fiecare trebuie sa ne analizam ce relatie avem cu Dumnezeu.Si ca concluzie am sa dau acest verset;1Petru 4;11. Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: