joi, 5 aprilie 2018

Fapte 4;12. In nimeni altul nu este mantuire:................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 4;12. In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.”
         Cuvantul lui Dumnezeu este destul de clar In privinta mantuiri. Sunt unii care vor sa induca In eroare pe cei ce se strang laolalta prin Invatatura lor.Fie ca sunt inconstienti sau constienti.Acestia aduc In atentie citate din Vechiul Testament dar care nu au sprijin prin armonizarea cu Intreaga scriptura. Mai ales ca traim In perioada Harului.Am stat de vorba cu o persoana si mi-aspus ca,si In iad mai este o sansa sa se pocaiasca omul.Asa ceva nu am gasit In Cuvant.Acestea Indraznesc sa le numesc aberatii. Atat timp cat Scriptura nu valideaza ceia ce sustinem, suntem niste proroci mincinosi.Dumnezeu a gasit cu cale ca mantuirea sa fie Infaptuita de Fiul Sau. Poate sunt unii care Isi pun Intrebarea dece a trebuit sa vina aici Fiul lui Dumnezeu si sa moara.
         Apoi, sa Invieze si sa mearga din nou la Tatal Lui de unde venise pe pamant.Cei mai multi spuneam cu alta ocazie nici nu stiu dece a venit Domnul Isus pe pamant. Spuneam atunci; Ce l-a determinat pe Domnul Isus sa vina, sa sufere, sa aiba confruntare cu satan,dar la urma din aceasta confruntare sa iasa biruitor. Chiar daca ma repet voi spune ce l-a determinat sa vina aici pe Fiul lui Dumnezeu. Avem un loc specific care ne da raspunsul;Efeseni 5;25….cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea,Scriptura ne arata ca,Dumnezeu, v-a face o nunta pentru Fiul Sau. In nimeni altul nu este mantuire:Astazi as spune, In decursul istoriei crestine sau gasit multi care suptil au Incercat sa aduca alternative la acest plan de mantuire stabilit de Dumnezeu. Adica, depinde de om daca vrea sa fie mantuit sau nu. Mai apoi, spun ca, atunci cand vor ei. Iata deci ca acestia dicteaza cum si In ce fel se poate ajunge la “mantuire”.O astfel de mantuire nu are nimic, dar apsolut nimic cu Fiul lui Dumnezeu.E o “mantuire pe care o face omul si asta da,se poate pierde.
         Dar atentie! Cuvantul ne arata ca nu e nimeni care sa poata Infaptui aceasta mantuire. Sau as Indrazni sa spun ca;Mantuirea este echivalentul Impacari cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte, omul mantuit ajunge sa aibe o relatie de partasie cu Dumnezeu. Relatie pe care nu a putut sa o aiba Inainte de a fi adus la viata. Retinem ca, omul, ca sa intre In legatura cu Dumnezeu trebuie mai Intai sa fie Inviat din starea de mort spiritual.Asa citim In;Efeseni 2;1. Voi erati morti in greselile si in pacatele voastreApoi, mantuirea mai are de aface cu stergerea definitiva a tuturor pacatelor.Sufletul mantuit sau Inviat din morti sa folosesc o expresie a Scripturi, este scos desupt vinovatia care apasa asupra lui In trecut.Si ca sa stim care este mantuirea autentica, este necesar sa platim atentie la aceste cuvinte pe care Cuvantul ni le aduce Infata noastra. In nimeni altul……
          Iata dece Scriptura care e Cuvantul lui Dumnezeu, ne aduce Inainte aceste cuvinte; la care am spus ca trebuie sa platim atentie anume; In nimeni altul nu este mantuire:Cu alte cuvinte, Dumnezeu l-a avut Invedere pe Fiul Sau caruia sa-I Incredinteze aceasta lucrare divina.Divina? Da divina, ca nu este un altul care sa o poata face In termeni divini. Oameniii orcare ar fi ei In decursul istoriei umane toti au avut In ei acest germen al pacatului.Cu ceva timp In urma am avut o discutie la usa cu doi tineri dela martori lui ehova.Si erau foarte agresivi. Cand le-am spus sa-mi dea voie au fost destul de politicosi. Ei la Inceput mi-au pus o Intrebare daca cred In Moise.Si le-am spus ca nu, si ca eu cred In Fiul lui Dumnezeu care a murit pentru mine.Atunci au devenit agitati. Le-am explicat ca daca nu a murit Domnul Isus si pentru ei sunt pierduti pe veci. S-au uitat lung la mine si ne-am despartit frumos.
         Apoi, Cuvantul continua si da explicatia cuvenita anume;caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.”As Indrazni sa spun ca nici In cer nu s-a gasit. Dece Domnul Isus ca Fiu al lui Dumnezeu a fost gata sa vina aici pe pamant si sa Indure chiar si moartea? Era dragostea care la determinat sa vina pentru iubita Lui Mireasa.Din nou pun versetul de mai sus;Efeseni 5;25.Dar pentru ce a venit? Cei mai multi care vor putea sa spuna ca sa mantuiasca lumea. Parere care e contrara Cuvantului.Am spus cu alta ocazie ca; Domnul Isus In Ioan 17;9. nu se roaga pentru lume;Sau, poate unii vor spune ca asa citesc In Ioan 3;16.si la prima vedere se pare ca au dreptate.Am spus cu alta ocazie din acest verset din Ioan 3;16, mai pe larg cum Il Inteleg personal In armonizarea cu alte locuri din Cuvant care trareaza acest subiect al mantuiri.Este un cuvant cheie care trebuie luat In considerare anume; -Celor ce cred-Ei bine,aceste cuvinte care scoate In evidenta credinta trebuie sa stim ca nu este vorba de credinta pe care o afisaza cei mai multi.
         Scriptura ne arata spuneam atunci ca, Credinta este darul lui Dumnezeu care vine dela El..Efeseni 2;8.Celor mai multi nu le plac sa auda asa ceva. Dece? Tocmai pentuca vor sa apara ca au facut ei ceva ca sa fie”mantuiti” Dar aceste cuvinte se gasesc scrise In Cuvant.Apoi, spuneam cu alta ocazie ca; Aceasta credinta trebuie sa vina. Deunde sa vina? Dela Dumnezeu care o trimite ca dar.Iata un loc care arata, credinta vine.Romani 10;17. Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.Iata deci cum este implicat Domnul Isus In planul de mantuire al lui Dumnezeu.Cuvantul pe care Il avem scris este Cuvantul Domnului Hristos.Intelegem; caci nu este sub cer niciun alt Nume?Avem In cartea Apocalipsei un loc In care vedem o alta Incredintare pe care  i-a dat-o Tatl Fiului sa rupa pecetile acelei carti. Ne descrie aceste versete valoarea si competenta Fiului lui Dumnezeu care l-a Infrant pe satan la crucea Golgotei.
         Fara aceast biruinta nu era cu putinta mantuirea noastra.Apoi, din nou In Apocalipsa vedem valoarea si competenta Mantuitorului care a rupt pecetile. Apocalipsa 5;3. Si nu se gasea nimeni, nici in cer, nici pe pamant, nici sub pamant, care sa poata deschide cartea, nici sa se uite in ea.Asa cum nu a fost nimeni vrednic sa i se Incredinteze acest plan de mantuire, tot asa nu a fost vrednic sa rupa acele sapte peceti. Dar In final a fost Leul din semintia lui Iuda care e Insusi Domnul Isus.5 “Nu plange; iata ca Leul din semintia lui Iuda, Radacina lui David, a biruit ca sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei.Intelegem acum dece nu a fost dat omului acesta lucrare de mantuire? Era incompatent si nu putea sta In lupta cu satan cum a stat Mantuitorul nostru.Apoi, era rezervata as spune In exclusivitate pentru Mirele Isus.Acum, prin El sunt si cei mantuiti mai mult decat biruitori. Cate-va ganduri pe care doresc sa la Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutinderi si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: