marți, 24 aprilie 2018

Marcu 11;12. A doua zi, dupa ce au iesit din Betania, ............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Marcu 11;12. A doua zi, dupa ce au iesit din Betania, Isus a flamanzit.
         Am un subiect de desvoltat In urma unor discutii pe care le-am avut si le am Inca cu diferiti Frati dar, care nu Inteleg ceia ce citesc. Sau Indraznesc sa spun ca; Ceia ce citesc Inteleg prin ce au interpetat unul sau altul.Acestia i-au de bune ce le spune unul sau altul.Sa nu fiu Inteles gresit. Ce citim sau auzim dela altii trebuie controlat cu Cuvantul lui Dumnezeu.Far a controla cu Cuvantul, putem asimila tot felul de Invataturi nocive. Si nu sunt putini care asimoleaza asa ceva. Dumnezeu ne-a lasat Cuvantul Lui sa-l mancam nu sa-l gustam. Cum vedem ca faceau cei din Ep, catre Evrei cap, 6.Este bine sa discutam anumite subiecte din Cuvant Intre noi.Din potriva chiar trebuie sa ne Incurajm de a face acest lucru. Dece? Pentruca asa vom putea sa crestem In cunoasterea Domnului Hristos.. Un Frate are un gand alt Frate un alt gand.Aceste ganduri puse In armonie ne aduc o mai ampla Intelegere pe subiectul abordat de Frati. Am spus des ca nu sunt antisemit, dar doresc sa platesc atentie nu la ce spun uni sau altii, In Exclusivitate numai la ceia ce citesc din Cuvantul lui Dumnezeu armonizat. Si aceasta doresc sa o aiba si Fratii mei dar, fara ideei preconcepute de alti
         Iata ce ne relateaza Evangelia dupa Marcu In versetul de fata si urmatoarele cate-va versete. A doua zi,Domnul Isus petrcuse ziua cu Ucenicii Lui la Templul din Ierusalim se Insera.Acum erau In drum spre Betania.Si In drum a flamanzit Domnul Isus. Poate si ucenicii la fel.Dar Cuvantul vrea sa scoata In evidenta ce a facut Domnul Isus In urma acestei flamanziri. Actiunea Lui pe care avea de gand sa o ia imediat cand v-a sosi In dreptul Zmochinului, nu era la voia Intamplari. Era dirijata de Dumnezeu Tatal Lui.Mantuitorul nu facea nimic fara ca sa Intrebe pe Tatal Lui.Isus a flamanzit.Sunt convins ca Mantuitorul si cu Ucenicii lui In Betania poposeau la Fa, Lui Lazar a martei si a mariei. Nu avea El nevoie sa manace din Zmochin. Pentruca acolo In Betania surorile le pregateau tot ce aveau ei nevoie.Sigur,poate nu mancase Intreaga zi. Era aici pe pamant ca Fiu al omului cu aceleasi simtaminte si nevoi ca ale noastre.Ce sa faca daca a flamanzit?Putea sa ceara Tatalui libertatea, autoritatea, de a face ceva In felul de cum a Inmultit Painile si pestii. Dar, din nou, Dumnezeu vroia ca Fiul Sau sa aduca revelatie despre viitorul acestui popor Israelit la care venise.
         Am sa i-au pe rand cat voi putea fiecare din versetele de mai jos ca sa avem o Intelegere mai profunda.Mantuitorul,In mersul Lui spre Betania asa flamand cum era,a zarit un Zmochin.13. A zarit de departe un smochin care avea frunze si a venit sa vada poate va gasi ceva in el. S-a apropiat de smochin, dar n-a gasit decat frunze, caci nu era inca vremea smochinelor.Poate mai erau si alte drumuri  care puteau duce la Ierusalim.Dar pe acesta Il arata Versetul. Apoi, ne arata ce hotarare a luat Domnul Isus sa spun din pricina “foamei” pe care o avea la momentul acela.A zarit de departe un smochin.Sigur cand Iti este foame manaci orce. Si o fructa putea sa-ti potoleasca foamea. Asa era cu Mantuitorul,dar  nu numai Lui ci si Ucenicilor care erau cu El. Cuvantul mentioneaza ca acest Zmochin avea numai frunze In el.sa nu fi stiut Mantuitorul ca nu e vremea roadelor? Nu, nu pot sa admit asa ceva.El cunostea inimile oamenilor cu atat mi mult acesta situatie a Zmochinului .S-a apropiat de smochin, dar n-a gasit decat frunze,
         Am putea sa spunem ca zmochinele au fost culese Inaintea lor.Uite ca nu ne ne da voie Cuvantul sa ne dam noi cu parerea dece nu a gasit fructe. Si ne da explicatia cuvenita;nu era inca vremea smochinelor.Bine, ar fi putut Ucenicii sa spuna; Invatatorule nu sti ca nu e vremea roadelor? Dece cauti fructe In el? Dar ei nu au Indraznit sa-i spuna nimic. Au lasat ca timpul sa arate ce va face Invatatorul chiar In fata lor.Sunt convins ca nici unul nu se astepta la asa ceva. Era situatia aranjata, stabilita Intre Dumnezeu Tatal si Domnul Hristos. Versetul 14. Atunci a luat cuvantul si a zis smochinului: “In veac sa nu mai manance nimeni rod din tine! Iata-L pe Domnul Isus ca Ii adreseaza  un blestem Zmochinului. Si ucenicii au auzit aceste vorbe.S-a suparat Mantuitorul, sau, s-a inervat? Asa am putea gandi fireste ca a fost dezamagit ca nu a gasit fructe?.Atunci a luat cuvantul si a zis smochinului:Cuvinte grele dar care au o semnificatie spirituala profunda.
         Mantuitorul se adreseaza Zmochinului cu acest blestem. Cu alte cuvinte, Ii vorbeste ca si  unei finte omenesti.I-a spus Domnul Isus cuvinte blande? Sau, sa spuna ca se v-a Intoarce cand va fi vremea roadelor? Nu, El atunci avea nevoie de fructe pentru”foamea“ Lui. Inteleg ca trebuia pusa In aplicare hotararea divina a Tatalui Sau.Acesta a fost motivul blestemului.In veac sa nu mai manance nimeni rod din tine!” Si asa s-a Intamplat ca nu a mai dat Zmochinul roade. Cu alta ocazie am spus ceva din locul acesta anume; Ca la zmochin apare prima data fructele ( reprezinta pe Israel ca popor) si apoi frunzele. Frunzele reprezinta neamurile.Asa citim In Apocalipsa 22;2.Asa ceva am constata aici In California ca fructele apar prima data. Si imediat mi-a venit In minte aceasta Imprejurare.Sa fim atenti ca aceste versete au Intelegerea lor spirituala profunda cum am spus..Sa nu cum-va sa analizam Cuvantul lui Dumnezeu,la modul literal cu mintea aceasta fireasca.Asa citim In;Romani 7;14.Domnul Isus iesea seara din Ierusalim, din Cetate.Versetul 20. Dimineata,  cand treceau pe langa smochin, ucenicii l-au vazut uscat din radacini.Au trecut din nou pe langa Zmochin In drumul lor spre Ierusalim.
         Dar mare le-a fost supriza Ucenicilor cand au vazut Zmochinul uscat. ucenicii l-au vazut uscat din radacini. Mi-a atras atentia ca Zmochinul s-a uscat din radacini.Cand un pom se mai usuca si se ia grija lui intens,se uda se pune Ingrasaminte este cu putinta sa Isi revna la viata. Dece? Pentruca Radacinile nu au fost afectate Inca.Dar acest Zmochin, a fost uscat din radacini. Blestemul Domnului Hristos a avut efect si asupra Radacinilor.Cand Radacina este uscata nu ai altceva de facut decat sa Il scoti si sa Il arunci In foc, sau, sa foaci orce altceva cu el.Ce vreau sa spun este ca; Odata radacinile uscate care cara  seva(viata) In tulpina si ramuri, moartea a fost  deja inevitabila. Versetul acesta Il arata pe Petru ca Intervine.21. Petru si-a adus aminte de cele petrecute si a zis lui Isus: “Invatatorule, uite ca smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat.”Iata ca Petru a luat seama la blestemul pe care Invatatorul l-a adus asupra Zmochinului Si i-a spus; smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat.N-a Indraznit sa-I spuna dece Invatatorule l-ai blestemat?
         Nu au Indraznit niciunul sa-L Intrebe pe Invataturul lor ce vre sa-i Invete din aceasta Intamplare. Dar nici Domnul Isus nu le-a dat explicatie dece a facut asa?. Nu ne relateazaCuvantul.Cu toate ca, cu alte ocazii l-au Intrebat.O, daca am lua si noi seama sa Invatam cate ceva din Intamplarile vieti prin care Ingaduie Dumnezeu sa trecem, altfel ne v-a fi trairea.Daca vreunul din Ucenici ar fi Intrebat pe Domnul Isus,sunt convins ca Mantuitorul le-ar fi deslegat si aceasta Intamplare cum le-a deslegat si alte pilde.Pida cu neghina In Tarina. Cunoastem cei mai multi ce semnificatie are Zmochinul. Ca reprezinta pe poporul evreu sau Israelit. Si ca sa vedem ca asa stau lucrurile, voi aduce In atentie alte cuvinte ale Domnului Hristos cu privire tot la Zmochin.Marcu 13;28.si Matei 24;32.Mai departe las pe Fratii mei si Surorile mele sa traga fiecare Intelegerea cuvenita In armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu din aceasta Intamplare. Care asa cum am spus, nu e la voia Intamplari.Are sa ne desvaluie ceva ce ne este necesar sa cunoastem.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: