luni, 30 aprilie 2018

2 Ioan 1;1. Prezbiterul, catre aleasa Doamna ................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Ioan 1;1. Prezbiterul, catre aleasa Doamna si catre copiii ei, pe care-i iubesc in adevar – si nu numai eu, ci toti cei ce cunosc adevarul –

  1. pentru adevarul acesta care ramane in noi si care va fi cu noi in veac:
         Apostolul Ioan se adreseaza acestei credincioase cu respectu cuvenit.Era o persoana care facea parte din elita superioara a socetati.Inteleg din felul cum Apostolul o numeste;aleasa Doamna.Cate din Surorile noastre nu ar dori sa i se adresese In felul acesta.Cand privim la ceia ce Ii spune Apostolul, trebuie neaparat sa realizam ca; Acest respect vine nu numai din pozitia pe care Sora respectiva o va fi detinut. Dar faptul ca ea dadea dovada de o credincioasa care Isi crestea copiii In cunoaterea Adevarului care este Domnul Isus. Iata deci, ca sa te Incadrezi In aceste cuvinte de; prea aleasa si Inca Doamna trebuie sa te califici prin grija de copi sa-L cunoasca pe Domnul Hristos. Am adus Inainte aceste cuvinte sa poata Surorile sa realizeze ca; Au o mare responsabilitate de a creste copiii spre slava lui Dumnezeu.
         Cuvantul ne Indeamna sa aratam copilului calea din frageta copilarie. Este un motiv bine Intemeiat dece din frageta copilarie; Atunci copilul asimileaza cu usurinta ceia ce Parintii Ii Invata In cei sapte ani de acasa. Cand vor pleca In lume, ei deja au un suport In educatia crestina In Domnu Hristos.Vedem ca, aceasta Doamna avea copii credinciosi. Lucru care se Intalneste destul de rar printre parintii care sunt In Inalta socetate.Dar nu numai In Inalta socetate ci si In familiile de rand care se considera ei Insusi credinciosi.Fac o astfel de afirmatie In cunoastinta de cauza.Doamna aceasta se vede ca se ocupa de copii ei nu numai sa le ofere educatia pamanteasca. Si mai mult sa-i aduca la cunostinta pe Domnul Isus ca Mantuitor personal al lor.Am avut ocazia sa vad si sa cunosc copii de asa zisi credinciosi care erau In lume si traiau mai rau ca cei care nu au avut sansa sa aibe o Biblie pe masa.
         Ce sa mai spun de ai Invata ei ca parinti pe copii In anii frageti ai copilariei,despre Domnul Hristos.Cunosc pe unul care eram la el In casa cu alt Frate pentru o situatie care interesa pe Fratel aceala cu care am venit.Deodata a intrat pe usa In apartament un baiat destul de maricel sa-i spuna parintilor ce a vazut la televizor la vecinul de apartament.Atunci m-am Intrebat; Stiu acesti vecini ca acesta este pocait? Si mai mult,ca acesta dadea Invatatura In Adunarea la care mergeam? Personal la vremea aceia mi-am facut deja o ideeie. Am adus In ainte acest caz sa vedem diferenta Intre aceasta Doamna credincioasa si copii ei, pe care Ii purta pe inima ei.Iata cu ce respect se adreseaza Ap, Ioan copiii ei, pe care-i iubesc in adevar .Ii iubea ca erau crescuti frumos, si nu faceau numele Domnului Isus de rusine.
         Cu alte cuvinte, nu aducea ocara asupra Evangeliei Domnului Hristos si a celor care erau credinciosi pe care Ap,Ioan Ii aduce Inatentie In acest verset.Sigur ca, asemenea Surori ca si aceasta Doamna merita tot respectul din partea celor rascumparati.Cu atat mai mult, atentia din partea lui Dumnezeu care este glorificat printr-o viata traita spre gloria, slava, Lui.Ca copii erau iubiti de toti  toti cei ce cunosc adevarul –Am spus din acest verset ca este In legatura cu versetul 2) din care doresc sa desprind cate-va ganduri cu ajutoarul lui Dumnezeu.Ap, Ioan aduce In atentieAdevarul.Cei ce citesc cu atentie si interes de a Invata cate ceva din Cuvantul sfant pe care ni la dat Dumnezeu, cunosc cine este Adevarul.Deci cunoscand ca Adevarul este Domnul Isus,Vom vedea In continuare ce are versetul 2 de spus.
         Sunt unii pe care i-am mai adus In atentie si cu alte ocazii care spun ca; Adevarul, Domnul Hristos se leapada de cei pecare-l cunosc prin nasterea din nou.adevarul acesta care ramane in noi.Cuvantul prin Ap, Ioan Insuflat de Duhul lui Dumnezeu are cu totul altceva de spus.Ap, Ioana spune ca Adevarul  ramane in noi.Cand un suflet a fost nascut din nou,Il are pe Domnul Isus ca Adevar, ca Mantuitor personal si care este In cel rascumparat. A fost scos desupt robia celui rau. Si Iata cum citim;ramane in noi.Nu citim ca ramane cu voi. Ci din potriva In voi.Adica, ce a pus Dumnezeu In cel rascumparat este Insusi acest Adevar pe Fiul Sau.Dece aduce Ap,Ioan In atentie aceasta garantie?Sunt convins ca; atunci ca si acum se gaseau unii daca nu chiar cei mai multi care puneau la Indoiala Mantuirea data In dar de Dumnezeu. Cu alte cuvinte,Vroia Ap, Ioan sa stie sa fie Incredintati credinciosii carora le scrie si noua cei de azi ca sunt ai Domnului Hristos pe vecie.
         Erau printre ei unii care semanau Indoiala printre credinciosi ca si In zilele noastre. Adica, poti pierde mantuirea dupa Invatatura lor Ingusta si ne fondata pe Cuvantul lui Dumnezeu.Dar sa fim atenti ca Ioan spune; In noi.Nu In adunare sau In noi toti care ne strangem laolalta.Acestia noi erau toti  aceia care cunosc Adevarul.Iana repeta;toti cei ce cunosc adevarul –Inteleg ca nu toti care vin la strangerea laolalta cunosc Adevarul, sau pe Domnul Hristos ca Mantuitor personal.Cei mai multi, spuneam alta data, ca ei considera; Daca au pasit pragul unei Adunari, Biserici,cunoscAdevarul, Pe Domnu Hristos.Sunt foarte multi care se Insala pe ei Isusi.Daca ai fost nascut din nou, Inseamna ca cunosti Adevarul.Si acest Adevar v-a ramane In tine. Si mai mult spunea Domnul Isus unora ce influenta va avea Adevarul asupra celui care a ajuns sa-L cunoasca,pe acest Adevar pe Domnul Isus. Mantuitorul,spuna unora care se tine dupa El aceste cuvinte;Ioan 8; 32. veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.”sau liberi.
         Cu alte cuvinte nu veti mai fi robi ai lui satan si implicit ai pacatului.Nu stiu cat vor fi Inteles cei de pe vremea Domnului Hristos din aceste cuvinte spuse de El. Dar nici azi nu stiu cati vor Intelege acest mare Adevar.Spuneam cu alta ocazie ca; Nasterea din nou, aduce In sufletul care deacum este eliberat desupt puterea celui rau o noua viata In care se vede acesta evidenta de om nascut din nou.Pentru cei ce sunt sinceri cu ei Insusi,  se pot testa si Impreun cu ei si noi care pretindem ca cunoastem Adevarul.In ce consta acest testare? Uitandune la noi Insine nu la alti daca viata ne este schimbata din una veche In una noua din Dumnezeu. Apoi, daca iubim Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar. Si daca ne preocupa alimentarea cu el sufleteste.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele depretutindeni din cand In cand si care iubesc Cuvantul scump al lui Dumnezeu Intradevar.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: