miercuri, 18 aprilie 2018

Zaharia 2;11. Multe neamuri se vor alipi de Domnul, ...............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Zaharia 2;11. Multe neamuri se vor alipi de Domnul, in ziua aceea, si vor fi poporul Meu. Eu voi locui in mijlocul tau,  

         Au fost Proroci In Vechiul Testament carora Dumnezeu l-a revelat, le-a spus sa anunte venirea Domnului Hristos ca Fiu al omului pe pamant.Dece ca Fiul al omului? Avea o misiune sa se poate apropia de cei pe care Tatal Ii da Lui spre salvare, spre mantuire.Avem lasat In Cuvant loc care ne arata ca,Intradevar Domnul Hristos ca Fiu al li Dumnezeu a luat trup ca si al nostru dar fara pacat. Evrei 4;15. Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre, ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat. Toti acestia pe care Tatal Ii da Fiului,sunt In trupuri adegvate pentru trairea unei vieti aici pe pamant. Asa dar, Tatal i-a pregatit si Fiului Sau un astfel de trup care avea sa simta la fel ca cei pe care urma sa-i mantuiasca.

         Asa citim In epistola catre,Evrei 10;5. De aceea, cand intra in lume, El zice: "Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit un trup;Unul din acesi Proroci care-l descrie Pe Domnul Hristos este Zaharia.Il descrie ca pe unul care de El depinde acest plan al mantuiri conceput de Dumnezeu Impreuna cu Fiul Sau Inainte de a fi lumea.Si Prorocul Hoseia are ceva de spus de un popor care nu era poporul lui Dumnezeu.Romani 9;25. dupa cum zice in Osea: "Voi numi "popor al Meu" pe cel ce nu era poporul Meu si "preaiubita" pe cea care nu era preaiubita. Apoi,si Ap, Petru aduce In atentie un nou popor al lui Dumnezeu.Iata cum este descris In aceasta epistola; 1 Petru 2;10. pe voi, care odinioara nu erati un popor, dar acum sunteti poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu capataserati indurare, dar acum ati capatat indurare. Sa nu uitam ca, Petru era el Insusi evreu.Dar a Inteles ca si Pavel ca; Galateni 3;28. Romani 10;12 .Coloseni 3;11.

         Am adus In atentie aceste locuri care ne vorbesc destul de explicit de un alt popor pe care l-a castigat Scumpul nostru Mantuitor la Golgota prin jerfirea Lui.Doresc sa ne uitam Impreuna la acest verset din Zaharia.2;11. Multe neamuri se vor alipi de Domnul,Iata ca Zaharia care asa cum am spus este un Proroc din Vechiul Testament si la care ne-am fi asteptat sa Il aduca In atentie, sa-l scoata In evidenta pe Israel.Fiind el Insusi Israelit.In relatia de ascultare de Dumnezeu dispare nationalismul.Dar poate spre suprinderea multora Zaharia nu a facut-o ci el are sa spuna ce i-a dat Dumnezeu sa spuna si nimic dela el.El,se ocupa de Neamurile care se vor alipi de Domnul.Ca Proroc, el nu spunea nimic dela el repet. Daca ar fi Indraznit sa spuna cuvinte de “umplutura”, cum fac azi unii care spun ca vestesc Cuvantul.Dumnezeu, ar fi spus despre Zaharia;Nu Eu l-am trimis. Cu alte cuvinte, cei ce spun dela ei sunt Incadrati In proroci mincinosi.

         Acest termen de alipire as Indrazni sa-l armonizez cu ceia ce spune Domnul Hristos de cei care se alipesc sau sunt adusi la Domnul Hristos sa se alipeasca de El.Deseori aduc In atentie acest loc care consider ca este semnificativ pentru a Intelege cum decurge mantuirea si cum i-a nastere un nou popor al lui Dumnezeu.Ioan 6;44.44. Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; …..Am scris ceva mai pe larg, In detaliu, din acest verset care arata ca ,nimeni nu poate sa se alipeasca de Domnul Fara interventia lui Dumnezeu.Tatal Ii atrage la Domnul Hristos care e sursa de viata vesnica asa spuneam atunci cand am adus acest verset ca dovada ca vor fi mantuiti numai cei adusi de Dumnezeu la Fiul Sau.Unul sau altul fie ei si asa zisi mari predicatori pot spune ce vor. Realitatea este ceia ce citim In Cuvant nu ce Isi dau acestia cu parerea.Lipsa de adancire a Cuvantului conduce la interpetarea unor aberatii.Aberatii pe care unii din ascultatori le asimileaza foarte usor.

         Si ca toti cei care se vor alipi de Domnul Inainte au fost morti spirituali. Intelegem ca nu poate sa se alipeasca nimeni De Domnul In starea In care se afla de mort spiritual. Israelitii ca si orcare dintre neamuri sunt morti spirituali. Dece fac aceasta remarca? Pentruca alipirea de Domnul este pe fond spiritual In Neprihanire. Adica, trebuie mai Intai sa fi adus la viata sa ai tangenta as zice cu Cel care e viata.Ioan 1;4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Iata deci, dece acestia vor fi alipiti de Domnul ca sa capete viata vesnica., si vor fi poporul Meu.Apoi, odata adusi la viata acestia vor fi poporul lui Dumnezeu. Acestea sunt cuvintele lui Dumnezeu pe care l-ea spus Prorocului Ezechel, ca sa le proroceasca anticipat despre Domnul Hristos care v-a aduce In egzistenta un nou popor..Intelegem ca este un alt popor diferit de cel Israelit pamantesc. Scriptura ne arata ca, Dumnezeu va face o noua creiatie, un Cer nou si un Pamnat nou.

         Ei bine, aceasta noua creiatie care cuprinde Cerul si Pamnatul care vor fi noi. Pamantul cel nou va fi locuit de oameni noi nascuti din nou, cu un trup de slava adegvat pentru ce este nou. Apoi, Dumnezeu aduce aceasta garantie ca; Eu voi locui in mijlocul tau,Aceasta afirmatie e facuta cu privire la noul popor.Cartea Apocalipsa care ne vorbeste de un Cer nou si un Pamnat nou,repeta aceste cuvinte pe care Dumnezeu le-a spus Prorocului Ezechel. Apocalipsa 21;23. Cetatea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna, ca s-o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu,(care v-a locui In mijlocul lui ca popor al Lui) si faclia ei este Mielul.Sunt convins ca se vor gasi si unii daca nu chiar cei mai multi care nu vor putea sa admita ce este scris.,Sau sa Inteleaga acest verset In lumina Intregi Scripturi si aplicabil In viata celor rascumparati. Apoi, Personal Inteleg ca; Israel a fost o anticipare a Biseici pe care Domnul Hristos avea sa o zideasca.Sunt multe asemanari care ne conduc la aceasta concluzie. Chiar daca sunt si unii rigizi In gandirea lor.E treaba lor.

         Asa citim despre Biserica celor Intai nascuti de Dumnezeu prin jerfa Fiului Sau.;Matei 16;18........voi zidi Biserica Mea,........Ca pentru un nou Popor ceresc spune Ezechel despre Domnul Hristos ca a fost trimis. Dece a fost trimis? Ca sa nasca prin suferintele Lui,un Popor care sa fie al lui Dumnezeu ceresc. Nu pamantesc de alta natura cereasca, sfanta.Pentru a locui pe pamantul nou.Apoi, Zaharia spune aceste cuvinte;si vei sti ca Domnul ostirilor M-a trimis la tine.Indraznesc sa spun ca aceste cuvinte sunt adresate Biserici , sau noului popor ceresc de care am amintit ceva mai sus si pe care Ezechel Il aduce Inatentie;M-a trimis la tine.La cine a fost trimis Domnul Hristos? Cuvantul ne arta ca la Biserica Lui vie.Efeseni 5;25.cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea,Si aceasta Biserica vie, are cate-va indentitati. Aici vedem ca este chemata Poporul Meu. Apoi, este chemata Mireasa Mirelui, Sau Casa lui Dumnezeu. Asa citim In acest verset din;1 Petru 2;5. Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.Iata ce fel de jerfe aduce In atentie Petru.

        Cate-va ganduri care zic eu ca, prin armonizare ne putem si noi cei care am fost  rascumparati ai Domnului Hristos sa ne bucuram de ele.As dori sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sincere depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar din Geneza si pana In Apocalipsa inclusiv. Chiar daca pentru unii va fi greu sa Inteleaga ceia ce am dorit sa scot In evidenta. Dar doresc ca Fratii si Surorile sa aprofundeze Cuvantul In particular si Domnul le v-a da lumina necesara.Este neaparata nevoie de sinceritate personala. Apoi, abordarea Cuvantului sa se faca fara ideei preconcepute. Ce vreau sa spun prin ideei preconcepute ? Sa dam libertate Duhului lui Dumnezeu sa ne dea lumina. Nu In zadar spune Cuvantul ca este posibil sa Intristam Duhul lui Dumnezeu care ne-a fost dat tocmai sa ne descopere ceia ce nu se poate Intelege;Efeseni 4;30.Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, Intristati sau Opstructionati, Impiedicati, sa-si faca lucrarea.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: