vineri, 27 aprilie 2018

Ioan 14;17. si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, ............

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 14;17. si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi.

         Cu ceva timp In urma am pus cate-va ganduri din acest verset pe care la vremea aceeia le-am gasit de cuvinta ca sunt necesare cel putin pentru mine.De data aceasta cineva mi-a trimis un link cu unul care spunea el ca, David avea Duhul lui Dumnezeu si pacatuise. Si mai mult ca, Dumnezeu Il cheama om dupa inima Lui.Pai ce nu sunt azi printre noi care traiesc In acest pacat al curviei? Sau au trait si spuneau ca sunt crestini?Am Intalnit pe unul care venise  din Basarabia si care ava sotie acolo si copii. Apoi, In Romania sa Incurcat cu alta si avea si cu ea copii.Si participa la cina, la masa Domnului.Uite astfel de oameni, au pretentie ca au “duhul adevarului “In ei.Nu e de mirare ca sunt printre noi astfel de specimente le numesc care Isi permit sa necinsteasca numele scump al Domnului Hristos.As dori sa aduc In atentie un aspect pe care l-am mai adus ca anume; Duhul lui Dumnezeu nu locuia In David si chiar nici In vreun Proroc.

         Cuvantul scoate In evidenta acest aspect.Dau numai un loc sunt destul de multe unde citim expresia;a venit peste…...Judecatori 14;6. Duhul Domnului a venit peste Samson; Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu nu si-a pus Duhul Lui In cei din vechime oricare ar fi fost ei. Asa cum am mentionat ceva mai sus.Daca ne uitam In Geneza 6;3. Vom vedea ca Duhul lui Dumnezeu era In om…..."Duhul Meu nu va ramane pururi in om, …..Nu citim peste om cum vedem In multe locuri de cand Dumnezeu si-a luat Duhul din om.Dumnezeu v-a pune Duhul Lui In cei pe care Ii naste din nou.Romani 8;9.Aceasta este o Invatatura care motiveaza pe unii sau pe altii de a pacatui. Sau a fi toleranti cu pacatul.Acestia nu numai ca nu Inteleg Cuvantul. Indraznesc sa spun ca; In ei Dumnezeu nu a facut lucrarea nasteri din nou. Este un altul care mi-a spus ca si cei din vechime aveau Duhul lui Dumnezeu.Si mi-a adus Inainte pe Mria ca avea zicea el Duhul lui Dumnezeu.In Luca 1; citim ca ; Maria a capatat Indurare. Apoi, In versetul 35. Ingerul i-a raspuns: "Duhul Sfant Se va cobori peste tine,Asta e! Si pretind sa dea Invatatura prin Adunari.

         Acestia doi si ca ei multi altii nu pot sa Inteleaga ceia ce citesc.Sau, as folosi un cuvant nu au o “Capacitate” Ei nu au capacitatea spirituala de a analiza sa vada ce spune Cuvantul despre acest aspect.Nu doresc sa le dau numele. In ultimi ani sau ridicat multi Invatacei dar care nu sunt validati De Cuvantul lui Dumnezeu prin ceie ce spun.Oricum, am Intalnit pe unii,si In cazul de fata, pe acesta care mi-a trimis acest link care nu cerceteaza pentru ei Isusi sa vada daca ceia ce citesc sau aud corespunde cu armonizarea mai multor locuri  din Cuvant pe acest subiect.Dar In fine, Intotdeauna a foast asa.Inainte de a pleca la Tatal Mantuitorul a strans pe Ucenicii Lui sa Ii anunte o veste pe care ei nu o anticipau. Si pana la acel moment nici Domnul Isus nu le-a destainuit acest adevar minunat.Ca adica, este necesar sa se duca la Tatal. Dece? Pentru ca sa le trimita pe Duhul Adevarului sau Duhul Sfant.Ce Intelegem din aceste cuvinte ale Domnului Hristos? Ca Duhul lui Dumnezeu nu venea si sa ramana In cel la care a fost trimis.Fie ei Proroci sau ca David Imparat.

         Indraznesc sa spun ca; Duhul sfant,are aceiasi sursa de unde (vine) ca si Credinta ca dar al lui Dumnezeu Efeseni 2;8.In versetul 16,citim ce le-a spus Inainte Domnul Hristos ca v-a face cand v-a ajunge la Tatal ;  16.Si Eu voi ruga pe Tatal,si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac;Iata ca de data aceasta nu mai citim ca si In vechiul Testament;Ca Duhul Domnului a venit peste ….. Am pus acest verset 16, ca sa putem Intelege mult mai bine pe 17 Aici Domnul Isus Il numeste;si anume Duhul adevarului, Dece Il numeste Mantuitorul ca este al Adevarului? Mai Intai trebuie sa stim ca Adevarul a fost adus tot de Domnul Isus.Ioan 1;17…dar harul si adevarul  au venit prin Isus Hristos.Iata ce alt ceva a mai venit prin Domnul Hristos.Harul dar nu voi spune acum de Har ca am spus cu alta ocazie cui Ii este dat Harul si dece Ii este dat.M-am oprit putin la Adevar pentru faptul ca a fost mentionat de Domnul Isus In versetul de mai sus 17.In care, Domnul Isus avea In vedere sa spuna ca; Adevarul este El Insusi.

         Si ca acest Duh al Adevarului va lua din ce este al Lui,Al Domnului Hristos si va va descoperi. Iata dece se numeste Duhul Adevarului pentruca este pus In slujba Domnului Hristos.Iata ce spune ca v-a face acest Duh al Adevarului;Ioan 16;14. El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.Apoi, Domnul Isus face o precizare poate la care Ucenicii nu se asteptau.Va fi fost pentru ei o supriza? Sunt convins ca da. Dece? Pentruca pe ei,Dumnezeu avea In vedere sa Ii echipeze cu acest Duh al Adevarului sau Duhul Sfant. Cei nascuti din nou vor fi beneficiarii Lui.. Deaceeia, Intelegem ca nu se stia In Vechiul Testament de acest fenomen divin Il numesc al nasteri din nou.Dece venea si pleca din nou la Tatal Duhul sfant? Pentruca  Duhul nu locuieste decat In templu. Si prin aceasta lucrare divina a nasteri din nou Dumnezeu a facut trupurile celor nascuti din nou un Templu.pe care lumea nu-L poate primi, Din cele spuse realizam ca lumea nu Il poate primi ca el nu locuieste Intrun vas murdar. ( ca sa nu spun mort)

         Ar fi mult de spus si de aceste vase murdare In care Duhul sfant nu poate fi pus de Dumnezeu.Ap, Pavel aduce In atentie trupurile sfintilor care au fost curatate pri nasterea din nou, prin Sangele Domnului Hristos.Asa citim In;1 Corinteni 6;15.Dece lumea nu-l poate primi?pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; As Indrazni sa spun ca;Lipsa de partasie cu acest Duh al Adevarului pune pe om In imposibilitatea de al cunoaste si de a putea vede efectul care poate sa-l aduca In viata lor.Ma refer specific la cei ce fregventeaza o Adunere sau alta de mult timp. Pe de alta parte, Incadrez lumea de care spune versetul.dar voi Il cunoasteti.Cum pot cei rascumparati sa-l cunoasca? Vazand In vietile lor transformarea unei vieti In una noua.Daca suntem sinceri si ne urmarim viata vom putea sa stim daca Duhul Adevarului locuieste In noi.Iata un alt motiv de al cunoste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi. O viata transformata nu este temporala ci permanenta pana vom pleca acasa la Tatal nostru.Am stat de vorba cu unul sau altu despre caderea In pacatul preacurviei. Sustineau ca; ce David nu a pacatuit. La fel ca acesta care se crede ca e teolog de clasa.Cand acestia au  preacurvit sunt ferm convins ca;Nu au avut Duhul acesta al Adevarului sau al lui Dumnezeu.
      
        Subiectul este greu de Inteles de cei mai multi care In viata lor nu au Duhul lui Dumnezeu.Fiecare Isi aduce fel de fel de scuze care sa-i Indreptateasca In felul de cum Isi traiesc viata.Daca Duhul Adevarului,ramane In cel nascut din nou si asa este.Potrivit cu cuvintele spuse  de Domnul Isus,Atunci I-mi Permit sa fac aceasta afirmatie supt acoperirea Cuvantului. Acestia care Isi aduc scuze,nu au fost nici-o data nascuti din nou, adusi la o viata noua.Ei nu au fost madulare In trupul Domnului Hristoa.Si acum In Incheiere iata garantia pe care o da Domnul Hristos rascumparatilor Lui ca Duhul Adevarului, nu v-a veni peste voi ca In vechime ci; si va fi in voi. Intelegem  deci, nu ce spun unii si alti ci ce ne este relatat de Cuvantul sfant al lui Dumnezeu.Fiecare poate sa-si dea cu parerea. Dar fara acoperire din Cuvant, apar Inainte celor care cerceteaza Cuvantul,ca sunt proroci mincinosi. Cate-va ganduri la care am fost provocat. Si pe care doresc sa le Impartasesc din nou cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni  de si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: