duminică, 8 aprilie 2018

Luca 17;34. Va spun ca, in noaptea aceea, .................


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Luca 17;34. Va spun ca, in noaptea aceea, doi insi vor fi in acelasi pat, unul va fi luat, si altul va fi lasat;
         Am avut un schimb de ganduri cu un frate din aceasta Intamplare pe care Evangelistul Luca o aduce Inaintea noastra.Si i-am spus; Cum poate fi mai pe Intelesul noastru? Ca oameni, suntem limitati In a percepe anumite lucruri pe care Domnul Isus le-a adus Inaintea ucenicilor. Dar iata ca ele ne sunt aduse si noua celor de azi. Dece si noua? Pentruca si noi cei de azi,suntem din cei scumpi ai Domnului Hristos. Este adevarat ca timpul a trecut si evenimentul acesta al “rapiri”Inca nu s-a al Implinit. Personal Inteleg ca va fi atunci cand Domnul Isus va veni pe norii cerului ca sa se Intalneasca cu cei rascumparati ai Lui.Asa citim In;1 Tesaloniceni 4;17. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi “rapiti”,sau, mai bine zis, (vom fi culesi sau, adunati) toti impreuna cu ei in nori,ca sa intampinam pe Domnul in vazduh;Multa confuzie este In mintea multora care pretind ca dau Invatatura.Unii au ajuns sa spuna ca; Domnul Isus v-a veni a treia oara.Dar In fine este treaba lor si a celor care-i urmeaza pe acesti Invatatori falsi cum sunt numiti de Cuvant.
         Cum v-a fi acel eveniment?; nu de rapire ci de a culege, a aduna.Citim ceva mai clar cu privire la acel evaeniment In; Matei 24; 31  El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.Cu alte cuvinte, Ii v-a culege, sau, aduna din vazduh. Dece din vazduh? Pentruca ei se vor deslipi de acest pamant si Il vor Intalni pe Scumpul lor Mantuitor pe norii cerului.Cum adica se vor deslipi de pamant? Ce-i tine de pamant pe ei si pe toata lumea inclusiv lucrurile fizice? Este acea forta de atractie a pamantululi pe care vedem ca Dumnezeu a stabilit-o cand a facut aceste legi as zice, ale fizici.Ap, Pavel descrie acest eveniment al veniri Domnului Hristos In felul acesta. Asa citim In;1 Tesaloniceni 4;17. ………..vom fi rapiti ( sau, adunati ) cum am spus mai sus. toti impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh;……..Nu stiu ce sa spun despre acest cuvant;rapiti Cand hotul vine la modul literal sa fure ceva din gospodarie el ia prin suprindere sau rapeste din bunul care Ii apartine propietarului.
         Inteleg din ce citim din Matei Matei 24; 31,ca Ii vor aduna Ingerii si  ei vor fi dusi pe norii cerului unde Il vor Intalni pe Domnul Hristos.Apoi,Ingerii Inteleg ca v-a aduna pe cei rascumparati din vazduh asa cum am spus mai sus. Dece din vazduh? Pentruca ei se vor deslipi de gravitatia pamantului si vor fi In vazduh la momentul cand Domnul Hristos v-a trimite pe Ingerii lui sa-i adune, sa-i culeaga,din starea de Imponderabilitate In care ei se vor gasi la momentul acela In vazduh.Dece nu sunt deacord cu acest cuvant de rapit? Pentruca pamantul, lumea zace, apartine celui rau. Acestea sunt cuvintele Domnului Hristos pe care le-a spus Ucenicilor In Gradina Getsimani;Ioan 14;30. Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine; Atunci, daca nu are nimic In Scumpul nostru Mantuitor, cum poate satan sa aiba In cei rascumparati care sunt ai Domnului Hristos?.
         Cu alte cuvinte propietarul de care spuneam mai sus ca i se fura ceia ce Ii apartine.Ei bine, uite ca cei rascumparati nu mai apartin acestui stapanitor al lumi, al pamantului. Ei sunt liberi si apartin Domnului Hristos. Acesta este si motivul de vine sa Isi ea ce este al Lui.Nu sa rapeasca din ce apartine lui satan….Cu alte cuvinte, nu-i rapeste lui satan nimic.Pentruca,Dumnezeu, va face un rabat, o schimbare dela legile fizici pe care El le-a stabilit In creiatie. Adica, v-a anihila aceasta lege a gravitati care tine apsolut toate pe pamant. Ea nu v-a mai avea nici-o putere de atractie asupra celor rascumparati. Se v-a repeta acest fenomen la fel ca si atunci cand Domnul Hristos s–a Inaltat la cer. Cuvantul ne arata ca si Enoh si Ilie au putut sa se desprinda de pamant la vremea aceia.Tot prin anihilarea, desfintarea acestei legi a fizici asupra lor.A fost aplicata de Dumnezeu, atunci si v-a fi aplicata si azi aceasta abatere dela legea fizici prin gravitatia pamantului.El este Creiatorul si o poate desfinta.
         Am sa pun cum citim si In Engleza referitor la rapit.Sa ne fie mai usor de Inteles.be caught up together with them in the clouds to meet the Lord in the air. Tradus are Intelesul de a fi prinsi Impreuna din starea de imponderabilitateInteleg ca,evenimentul se v-a produce noaptea Intr-o parte a pamantului.Dece noaptea?Ap, Pavel are ceva de spus In privinta aceasta a Intalniri;1 Tesaloniceni 5;5.Intelegem ca este vorba de Intunericul literal, dar as Indrazni sa spun ca si Intunericul pacatului. Daca facem legatura cu ce citim In ;Luca 17;34. Vor fi in acelasi pat,Deci cand doi dorm.Intelegem de noaptea In sensul literal cand aplicam acest eveniment la aceste cuvinte; Sau la camp,Intelegem ca fusul orar din diferite zone ale pamantului va face acesta diferenta Intre noapte si zi.Versetul 35. doua femei vor macina impreuna: una va fi luata, si alta va fi lasata.Iata si In mijlocul zilei evenimentul se v-a produce ziua cand unii vor fi llucru.Fie ca vor fi femei sau barbati cum citim In versetul 36. Doi barbati vor fi la camp: unul va fi luat, si altul va fi lasat.”
         Cine vor fi acestia care vor fi lasati, pentruca stim cine sunt cei care vor fi luati. Cei lasati stim deasemenea ca sunt cei ne mantuiti. Cei mantuiti sunt cei luati cum spune Cuvantul sa Intalneasca pe Domnul pe nori cerului.Ce doresc sa aduc Inatentie este separarea de care am spus cu alte ocazii din diferite locuri pe care  Cuvantul o arata. Graul de negina, apoi,pesti mari de cei mici si caprele de oi.Personal Inteleg ceia ce citesc ca.Din cei doi care vor fi Intrun pat unul va fi luat nu rapit. Si tot asa ne relateaza Cuvantul de femeile care vor fi la moara una va fi luata nu citim de rapita.Apoi, si cei doi dela camp unul v-a fi luat nu rapit. Iata dece spun des ca nu se face o armonizare a Cuvantului cand se pun unele cuvinte care aduc Inteles eronat sa nu spun complect gresit.Daca privim la ceia ce citim despre Biserica, vom Intelege ce Inseamna armonizarea Cuvantului. As dori sa conclud cu aceste cuvinte puse In armonie.Cine este Biserica care este tradus ca v-a fi “rapita”?
         Ma refer la Biserica vie care ne este descrisa In;Evrei 12;23. de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, de duhurile celor neprihaniti, facuti desavarsiti,Cu alte cuvinte, cei care sunt culesi de Ingeri din vazduh pe care ii descrie Evangelistul Matei.Sau Cei care sunt luati nurapiti din diferite locuri la momentul acela pentru a fi Impreuna cu Domnul Isus.Sa analizeze Fratii si Surorile la aceste afirmatii pe care le aduc Inainte.Conclud cu aceste cuvinte care ne sunt de mare folos pentru a Intelege corect adevarul Scripturi. Nu are importanta ce mari teologi ai tuturor timpurilor au stabilit acest cuvant de rapit.Prin armonizarea Cuvantului Intelegem  urmatoarele;Luati din diferite activitati si din pat sunt cei care au fost rascumparati,  care formeaza Biserica vie a Domnului Hristos.In concluzie cei ce fac parte din Biseria Domnului Hristos sunluati nu rapiti. Dece?Ei nu mai apartin celui rau sau pamantului.Ei se Indreapta spre Cer.”Luat” este ceia ce I-mi apartine.Si “rapit” este ce apartine altuia. Fiecare sa traga concluzia cuvenita.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: