luni, 21 mai 2018


        Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 5;13. Si oricine nu se hraneste decat cu lapte nu este obisnuit cu cuvantul despre neprihanire, caci este un prunc.

         Am primi un e-mail cu ceva ce arata cata nevoie are un corp omenesc de vitamine,minerale, si as adaoga eu si proteinele necesare pentru ca acest organism uman sa se desvolte armonios. Cu mult timp In urma am scris despre aceste lipse din corpul uman care duc inevitabil la desvoltarea rahitizmului sau la o crestere Intrziata.Cand un bebelusi i se administreaza de mama sau tutore lapte care este necesar la acea varsta porneste cresterea.Dar cu timpul alimentatia trebuie sa fie schimbata odata cu varsta copilasului. Asa stau lucrurile la modul literal fizic In desvoltarea acestui bebelusi. Dar cum deseori aduc In atentie partea care ne intereseaza cea spirituala din noua viata. Ca Copil al lui Dumnezeu,trebuie sa ne intereseze ce e spiritual.Este o viata pe care am capatat-o prin noasterea din nou.Aici avem nevoie de aceste HARTA VITAMINELOR SI MINERALELOR NATURALE SPIRITUALE.Dar unde sa le gasesti? Negresit, sursa lor e Cuvantul lui Dumnezeu.Il neglijam suntem ne crescuti.Ca sa nu spun rahitici spirituali.

         Poate cineva va spune ca este un joc de cuvinte sa punem si In viata cea noua aceste denumiri pe care le gasim In corpul omenesc.Indraznesc sa spun ca; Harta aceastta este asemanatoare cu Cuvantul lui Dumnezeu care contine aceste ingrediente le numesc pentru a avea o viata spirituala, duhovniceasca, robusta. Cu alte cuvinte, sa fim Intr-o continua crestere pana la maturitate.Odata ajunsi la maturitate vom putea manca,si asimila pentru noi Insine  hrana tare care este adegvata pentru un om matur.Ei bine, daca asa stau lucrurile cu aceste vitamine si minerale la modul literal cu mult mai mult la cel spirituala avem neaparata nevoie de ele.Sa ma fac Inteles; este asa cum Ap, epistolei catre Evrei descrie acest proces din viata spirituala.Apostolul aduce In atentie lipsa de hrana necesara pentru desvoltare.Si oricine nu se hraneste Sigur ca, fiind bebelusi, sau un prunc nu depinde prea mult de el sa se alimenteze.

         In primul rand sunt responsabili parintii sau in unele cazuri tutorii care i-au grija de prunc.Sunt vinovati pruncii daca nu au mancare adegvata pentru varsta lor? Negresit ca nu. Atunci ramane sa Intelegem ca responsabili sunt parintii. Sunt convins ca sunt si Frati si Surori care Inteleg ceia ce vreau sa spun prin a face aceasta paralera dela modul iteral la cel spiritual.Sunt prunci bebelusi In credinta si au nevoie de alimentatia lor care sa constituie din Laptele duhovnicesc.Si In acest caz, Indraznesc sa spun ca; Nu acesti Frati si Surori care sunt de curand nascuti din nou sunt vinovati daca nu au trecut dela laptele duhovnicesc la mancarea adegvata pentru cresterea lor spirituala .Cine poarta raspunderea? Negresit cei care spun ca au chemare sa dea hrana In Adunare. Odata cu cresterea, revine si copilului responsabilitatea de a se hrani cu mancarea adegvata cu varsta la care a ajuns.Cu alte cuvinte,sa se alimenteze singur din Cuvantul lui Dumnezeu care contine tot ceia ce au nevoie sa creasca robusti spre maturitate.

          Iata dece I-mi permit sa spun ca; La Adunare trebuie sa se gaseasca hrana din belsug si pentru cei care sunt prunci dar si pentru cei care au ajuns la maturitate.Apoi, sa nu uitam ca la Adunare ne strangem Intrun cadru festiv de sarbatoare In jurul Domnul Isus cu Fratii si Surorile Impreuna.Sa stim ca, este necesar sa ne hranim cat de mult din Cuvantul lui Dumnezeu pentru ajunge la maturitate.Ce s-ar Intampla daca un copil ar manca doar de doua sau trei ori pe saptamana? Cum defaptse  merge la Adunare.Este usor de Inteles care v-a fi rezultatul In crestere.Nu e de mirare ca sunt printre noi atati necrescuti spiritual. Acestora nu le poti da hrana tare.Am ajuns la punctul pe care vreau sa-l scot In evidenta.La fel este si cu unul care se hraneste doar de cate ori participa la Adunare sau Biserica cu ceia ce Ii da pastorul sa manace.

         Si vai ca multi pastori, sau cei ce vorbesc dela amvon, sunt ei Insusi necrescuti spiritual.Cuvantul lui Dumnezeu ne-a fost dat de Dumnezeu ca sa-l mancam sa ne putem hrani personal si sa ajungem la maturitate.Domnul Isus spune aceste cuvinte;Ioan 6;57. Dupa cum Tatal, care este viu, M-a trimis pe Mine, si Eu traiesc prin Tatal, tot asa, cine Ma mananca pe Mine va trai si el prin Mine.Dece ne este necesara maturitatea? Pentru a putea manca bucate tari cum citim In Cuvant ca; Numai cei crescuti pot sa le manace.Aceste bucate tari sunt greu de digerat si de asimilat de unul care a ramas bebelusi. Cu alte cuvinte necrescut Inseamna ca e rahitic spiritual. Una din bucatele tari este Neprihanirea care ne este adusa In atentie In acest verset .Cum am spus ceva mai sus de rahitism, aceasta boala , ca In definitiv este o boala In viata subreda a celui nehranit suficient.Cum sa stai de vorba cu un ne crescut din Cuvantul lui Dumnezeu?Atat timp cand cel cu care ai dori sa initiezi o stare de vorba din Cuvant nu poate sa asimileze mancarea tare.

         Versetul de mai sus ne arata ca cel ce nu este obisnuit cu aceasta mancare tare Neprihanirea a ramas tot prunc, necrescut, rahitic spiritual. 14. Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul. Apostolul spune aici de htana tare spirituala si cine poate consuma, manca, o hrana tare? Numai cei care au crescut la maturitate..Poate sunt unii care pretind ca ei pot manca orce fel de hrana zicand despre ei Insusi ca sunt maturi. Asta poate sa fie In gandirea lor. Dar cand vine vorba de a discuta din Cuvant evita sau sunt complect depasiti de a participa la o astfel de discutie.Dar daca sunt sinceri cu ei Insusi si trec sa se supuna la un test vor vedea ca lucrurile nu sunt tocmai asa de simple. Ce cuprinde In definitiv acest cuvant;Neprihanire? Mai pe Intelesul nostru sa fi curat. Dece sa fi curat? De pacat, de vina care te apasa si te condamna.Apoi, Neprihanire mai este tradus si Indreptatit. O stare dupa voia lui Dumnezeu.

         Ce Inseamna asta sa fi Indreptatit? Sa fi curat ca mai apoi, sa poti sa te prezinti Inaintea lui Dumnezeu.Ochiul Lui este curat si spune Cuvantul ca nu poate vedea neleguirea. Habacuc 1; 13. Ochii Tai sunt asa de curati ca nu pot sa vada raul si nu poti sa privesti nelegiuirea!....Orce pacat e si neleguire.Ei uite, acest Cuvant pe care Apostolul Il aduce In atentie ne face dovada ca nu te poti prezenta oricum Inaintea lui Dumnezeu. Ce sa faci Inaintea lui Dumnezeu? Sa primesti aceasta hrana tare de care au nevoie cei maturi nu copilasii.hrana tare este pentru oamenii mari, Cu alte cuvinte, vrea sa spuna Apostolul ca;Daca nu se vede In viata crestere sa nici nu ne asteptam ca vom putea sa mancam hrana tare din Cuvant. Am Intalnit destui care nu pot Intelege din ceia ce citesc mai nimic. Ei se rezuma la ce pot Intelege la nivelul de crestere pe care Il au si pe fond mintal,care nu-i ajuta la nimic.Cate-va ganduri de hrana tare pecare un copilasi spiritual nu o poate asimila.Ap, Pavel le spune unora ca tot copii au ramas.1 Corinteni 3;1.2,3.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: