miercuri, 9 mai 2018

Matei 8;23. Isus S-a suit intr-o corabie, ..................

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 8;23. Isus S-a suit intr-o corabie, si ucenicii Lui au mers dupa El.
         Am scris din aceasta Intamplare  cu mult timp In urma,Intamplare pe care au expiermentat-o Ucenicii fiind In corabie sau Barca cu Domnul Isus.Dar,iata pentruca cineva mi-a dat oportunitatea sa mai spun cate un gand din acest loc, am sa Incerc cu lumina pe care o voi primi-o de sus sa vedem ce mai putem sa desprindem. Acest cineva a scris pe un blog apologetic Il numeste autorul lui.Iata ce a spus acea pesoana. Crestinatatea, Biserica este In deriva. I-mi permit sa spun din ceia ce cunosc ca; Biserica Intotdeauna a fost In deriva. Mentionez ca Biserica Corporala, de adunatura.Acest cuvant se aplica la o corabie sau chiar si In zilele noastre la vapoare moderne cand bordul de control a fost afectat de un naufragiu. Se mai poate Intampla si din utilizarea gresita a instrumentelor dela bord.Atunci vaporul nu mai poate sa isi tina directia si se gasets In acest termen de deriva.
         Am scris aceste cate-va randuri pentru a face o paralele cu Biserica sau crestinatatea de care spunea acea persoana. Ca In definitiv, asta ne intereseaza pe noi care spunem ca suntem ai Domnului Hristos ca si Ucenicii de alta data.As asocia Biserica, crestinatatea, cu o corabie care navigeaza pe o mare. Marea fiind linistita nu este niciun pericol. Asa se pare la prima vedere.Dar cum toti stim ca din cand In cand marea este agitata si se porneste furtuna care poate afecta bordul de control. Cu alte cuvinte, corabia se va  afla In deriva. Aceasta a fost Biserica, crestinatatea, in decursul istoriei. Si nu poate fi cu nimic diferita situatia azi de cum a fost in toate timpurile.Matei 8;23. Isus S-a suit intr-o corabie, si ucenicii Lui au mers dupa El.Avem Inaintea noastra cate-va versete la care as dori sa ne oprim cate putin pe rand. Si bine Inteles sa le armonizam cu ce este spiritual. Adica, Corabia se aseamana cu Biserica sau crestinitatea cum am spus ceva mai sus.
         Apoi, Marea o Indentific ca ar fi Lumea.Pe marea acestei lumi navigeaza corabia crestinitati.Si Indraznesc sa asociez Bordul corabiei cu cei care sustin ca sunt chemati sa conduca, sa ia grija unei Adunari sau Biserici.Ei sunt direct responsabili de felul cum decurge calaroria Corabiei(Biserici, Adunari, Crestinitati )cum o numea persoana aceeia.In versetul de fata  se afla In corabie Domnul Isus cu Ucenicii Lui.Si iata ca furtuna s-a starnit si a produs panica ,ne liniste, peste Ucenici. Cu toate ca erau expiermentati ca marinari i-a cuprins frica din pricina furtuni.Cine agita marea la modul literal? Sunt valurile care la randul lor au fost agitate de vantul puternic.Acum sa trecem si sa facem o analiza a Biserici, Adunari.Cine agita Biserica ca si o corabie? Sunt valurile care sunt produse de Invataturi care se abat peste aceasta corabie spirituala.Din cand In cand apar astfel de valuri care nu pot fi dirijate de om.Cum nici Ucenicii nu au putut sa le linisteasca si sa tina Corabia ne batuta de valuri In colo si In coace.
         Uneori ele fac dezastru la modul literal dar mai grav la acest mod spiritual de care suntem noi interesati.As face o remarca sa stim ca ;In deriva nu va fi decat Biserica de adunatura In jurul omului.Biserica pe care Domnul Isus spune ca o zideste si ca e a Lui,Il are la carma pe El.Matei 16;18. Eu voi zidi biserica Mea. Sau as Indrazni sa spun ca; Mantuitorul ar fi putut spune asa;Eu voi construi Corabia Mea cu care va voi duce In Portul vesniciei In Cananul ceresc In ciuda furtuni care se va abate peste ea..Si oricat ar sufla vantul si se vor rdica valurile Domnu Isus este In corabie. Era si cu Ucenicii dar de oboseala la prins somnul.La sesizarea Ucenicilor ca vor pieri,Invatatorul s-a sculat si a certat vantul si marea. S-a facut liniste si coraboia a putut sa Isi continua calatoria spre destinatia propusa.Din nou Indraznesc sa spun ca; O astfel de corabie care Il are pe Domnul Hristos In ea, la carma, Nu se v-a gasi nici-o data In deriva.
         Repet; In biserica de adunatuira sau cum o mai numesc “Corporala: La carma ei, la bordul ei, se afla ca navigatori Oamenii. Fac referire la fel de fel de Invataturi care se aduc In Adunare sau Biserica.Cu o astfel de Biserica da, te poti trezi In deriva si nici-o data nu vei ajunge la destinatie care este Cerul.24. Si deodata s-a starnit pe mare o furtuna atat de strasnica, incat corabia era acoperita de valuri. Si El dormea.Omul oricare ar fi el si oricat de multa teologie ar cunoaste nu e Domnul Isus care sa certe vantul(Invataturile abatute care se napustesc peste o astfel de Corabie)Nu-i sta omului In putere sa opreasca furtuna care vine.Cand Intr-o Biserica, Adunare, se afla Domnul Isus dupa cum spune El;Matei 18;20.nu este niciun pericol ca Corabia sa nu ajunga In portul vesnic. Iata starea Ucenicilor care era agitati In  Corabie.25 Ucenicii s-au apropiat de El si L-au desteptat, strigand: “Doamne scapa-ne, ca pierim!”Intr-o adunare sau alta pot fi frati care se tem ca corabia, adunarea lor poate pieri.Dar daca acolo este Domnul Isus pericolul va trece.      
         Negresit Domnul Isus s-a sculat si le-a facut o supriza pe care ei nu o astepta.Unii din Corabie care erau si ei acolo chiar au zis;Versetul,27. Oamenii aceia se mirau si ziceau: “Ce fel de om este acesta, de-L asculta pana si vanturile si marea?”Dar Ucenicii nu au scapat fara sa fie mustrati de Invatatorul care era cu ei.26. El le-a zis: “De ce va este frica, putin credinciosilor?”Erau slabi In fata lui Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie ca; Dumnezeu a avut un motiv de a starnit acea furtuna. Si ca, Ce lputin Petru era expiermentat pe mare. Dar Dumnezeu a vrut ca Domnul Isus sa-si arate autoritatea de Fiu al lui Dumnezeu.Indraznesc sa spun ca si In Adunari aceste furtuni sunt uneori inevitabile . Dar ele au scopul lor determinat Indraznesc sa spun de Dumnezeu; Iata ce citim In privinta aceasta;1 Corinteni 11;19. caci trebuie sa fie si partide intre voi, ca sa iasa la lumina cei gasiti buni.Stia Domnul Isus ca Ucenicii la momentul acela sunt Inca slabi.Si s-a sculat si si-a arata dumnezeirea Lui printre cei din Corabie.Apoi S-a sculat, a certat vanturile si marea, si s-a facut o liniste mare.
         Nu s-a mai pomenit asa ceva decand sunt corabiile si marea.Era Domnul Isus In mijlocul lor Dumnezeu binecuvantat In veci.Cum se gaseste El  In mijlocul Adunari.erau unii In Corabie care nu aveau nimic comun cu Ucenicii si Domnul Isus.Tot asa sunt si In Adunare pe care o numesc ca si Corabie,unii care nu-L cunosc pe Domnul Isus personal.Deci ce vreau sa spun ca sa Inchei aceste ganduri este; In Corabia, Adunarea, Biserica unde se afla Domnul Isus Vantul(Invataturile) si valurile produse de aceste Invataturi omenesti nu au niciun efect asupra celor rascumparati. Dece? Este simplu ca le potoleste Domnul Isus care este acolo.Ce ar fi fost de cei din Corabie daca Domnul Isus nu ar fi fost acolo sa potoleasca furtuna? Sigur ca Corabia ar fi naufragiat si ar fi fost distrusa. Sa fim convinsi ca; Numai In Corabia, Adunarea unde se afla Domnul Isus sufletele sunt In siguranta ca vor ajunge la destinatie.O astfel de corabie nu face parte, din ce este lume.Locul ei nu e In crestinatatea de nume.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: