duminică, 27 mai 2018

Evrei 10;26. Caci, daca pacatuim cu voia, ................

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 10;26. Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nicio jertfa pentru pacate,

         Iata un loc din Cuvantul lui Dumnezeu pe care unii Il privesc cu usurinta sau cu ne bagare In seama Ar fi tot una cu a ignora Cuvantul lui Dumnezeu. Pentru acestia pot fi multe locuri din Scriptura care sunt irelevante. Am Intalnit din acestia care selectau parti din Cuvant dupa cum vroiau ei.De exemplu; Ar putea sa spuna ca aceasta epistola este scrisa Evreilor si ca ei sunt dintre Neamuri. Cu alte cuvinte, In gandirea lor,nu se aplica pentru orice credincios. Indraznesc sa spun ca;cei ce trateaza cu indiferenta Cuvantul lui Dumnezeu nu sunt nascuti din nou. Iata ce spune Apostolul; Caci, daca pacatuim cu voia, Ce spunem noi care suntem nascuti din nou la o viata noua cand citim aceste cuvinte?Poate un Copil al lui Dumnezeu sa pacatuiasca cu voia? Sau cu alte cuvinte sa fie constient ca ceia ce face este pacat?

         Nu, nu pot sa admit asa ceva.Cuvantul ne arata ca; Cel ce e In Domnul Hristos este o faptura noua si ca cele vechi sau dus.2 Corinteni 5;17. Si face o remarca anume;Azi toate sunt noi.Daca ai o viata noua, negresit ca si caracterul este schimbat. Caracterul cu apucaturile, gandurile, actiunile care vin din firea veche nu mai Isi gasesc loc In noua viata din Dumnezeu, daca o are.Am avut o discutie cu un Frate destul de In varsta despre acest pacat grav al preacurviei. Dansul nu facea diferenta Intre un pacat si acest al preacurviei.Poate pacatui unul nascut din nou cu voia? Ar trebui sa fim inconstienti sa gandim ca cel nascut din Dumnezeu,poate ignora Cuvantul lui Dumnezeu.Am mai scris cu alta ocazie despre aceasta stare pe care o au unii care se numesc crestini.

         Personal sunt ferm convins ca; Apostolul, vorbeste ca oricare dintre  Apostoli la modul general. Dar ca fiecare din strangerea la olalta are datoria sa se cerceteze. Am toata convingerea ca aceste cuvinte pe care Apostolul le aduce Inainte; Caci, daca pacatuim cu voia, Vor trece ne bagate In seama pe langa cei nascuti din nou. Dece? Tocmai pentru faptul ca ei nu traiesc dupa Indemnurile firi pamantesti,ci dupa Indemnurile Duhului. Asa citim In;Romani 8;4. pentru ca porunca Legii sa fie implinita in noi, care traim nu dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului.Apoi, cel nascut din nou cauta necontenit sa placa Domnului Hristos.Cei care se joaca cu pacatul spuneam alta data au privirea Indreptata spre pacat.Cel nascut din nou din potriva privirea lui este Indreptata spre Domnul Hristos.

         Si versetul continua;dupa ce am primit cunostinta adevarului, Spuneam alta data ca; A cunoaste este total diferit de a trai ceia ce cunosti din Cuvant. Cunostinta  ne arata Cuvantul ca Ingamfa.1 Corinteni 8;1.Si vai cati am mai vazut din acestia Ingamfati. Cu toate ca, cunostinta lor nu era In armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu.Poti fi In adunare de ani buni si sa duci o viata neschimbata. Cu alte cuvinte, nu ai si viata noua din Dumnezeu.Traiesti la fel ca si cei deafara. Cu toate ca esti In mijlocul celor rascumparati.Acestora li se mai aplica  si din Evrei 6;6. si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit.Acest verset este foarte greu de Inteles atunci cand Il luam separat.Am scris mai demult ceva din acest verset. Este vorba  de gustat, versetele 4 si 5 ne vorbeste de gustat, Spuneam atunci ca este una sa gusti si alta sa mananci.

         Fara a fie armonizat cu alte locuri care vorbesc despre acelasi subiect ne Incurcam.Poti avea cunostinta dar sa nu ai taria de a pune-o In practica de zi cu zi. Pun o Intrebare; Se pot numi acestia Copii ai lui Dumnezeu traind o astfel de vita? Sau o viata dubla si de Adunare si de lume? Numai un om care are o gandire iresponsabila ar da un raspuns afirmativ.Aceasta cunostinta din Cuvant poate fi primita In adunare, dar care nu a ajuns si  la Inima. Sigur ca inima trebuie sa fie schimbata ca sa fie adegvata pentru acesta cunostinta a Cuvantului.Cunostinta unora A ramas doar la nivel mintal. Si nu e de mirare acestia,sa nu poata birui pacatul. Ce sa mai spun ca; Am Intalnit pe unii care cu asa mare usurinta se desvinovateau zicand; Ce numai eu am pacatuit? Si aducea In atentie tot din acestia care nu erau nascuti din nou. Dar, participau la strangerea celor rascumparati.Cuvantul ne arata ca; Erau duhuri necurate care Il cunosteau pe Fiul lui Dumnezeu. Dar asta nu facea dovada ca aceste duhuri apartin Domnului Hristos.

         Asa citim InMarcu 3;11. Duhurile necurate, cand Il vedeau, cadeau la pamant inaintea Lui si strigau: "Tu esti Fiul lui Dumnezeu."Iata deci, ca aceste duhuri necurate aveau cunostinta ca este Fiul lui Dumnezeu.Uite, asa sunt multi care au cunostinta. De ce au ei cunostinta? Pentruca au trecut ani peste ei paricipand In locul unde se vesteste Cuvantul.Am Intalnit pe unul odata cand am fost In Romania si am stat de vorba cu el.Mi-a spus ca traieste In pacatul acesta al curviei. Era constient, avea cunostinta ca e pacat si totusi, Isi ducea viata asa In continuare. El mergea la adunare. Iata dece vorbesc pentruca m--am confruntat cu astfel de cazuri.nu mai ramane nicio jertfa pentru pacate,Sigur, acestia carora Apostolul le scrie erau Evrei. Insusi denumirea epistolei ne lasa de Inteles ca lor se adresa Apostolul. Dar asa cum am spus mai sus ca ar putea sa se gaseasca si unii care sa spuna; Vedeti ca e pentru evrei.

         Ca argument pentru acestia am sa aduc In atentie un loc care ne arata ca; Intreaga Scriptura e de folos. Deci nu e pe ales ce ne place sau ce alegem noi dupa cum ne convine sa traim. Iata acest loc In fata caruia nu avem decat sa tacem.Nu suporta niciun comentariu.Iata locul acesta; 2 Timotei 3;16.  Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, Deci, Intelegem ca nu e ceia ce vrem noi. In fata Cuvantului nu avem nici-o alternativa decat sa ne plecam. Si versetul urmator face o precizare la care trebuie sa platim atentia cuvenita;17. pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.Intelegem deci ca, Scriptura nu este pentru oricine care participa la strangerea celor rascumparati atat timp cat nu se aplica In viata de toate zilele. Deaceia nu oricine tine cont de ceia ce Dumnezeu a lasat scris In Cartea sfanta.Pentru cine e Scriptura Carte sfanta si de folos? pentru ca omul lui Dumnezeu Nu ai cum sa fi Om al lui Dumnezeu si sa traiesti In pacat cu voia.Putem participa la oricare adunare sau Biserica si sa nu fim beneficiari Mantuiri Domnului Hristos.Ca sa fi om al lui Dumnezeu trebuie sa fi nascut din nou de Dumnezeu nu de oameni.Ioan 1;13.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: