vineri, 18 mai 2018

Matei 18;20. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu,..............

        Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron....

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 18;20. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor."
       
           La prima vedere am putea sa Intelegem In treacat ca; Acolo unde sunt adunati cu gramada este adunare sau cum o numeste Cuvantul Casa lui Dumnezeu.Cuvantul este precis In privinta adunaturi la olalta.Te poti aduna dar sa fie o adunatura ca orcare alta.Si Indraznesc sa spun cu toata temerea ca;Sunt multe adunaturi dar care nu au nimc apsolut de aface cu Casa lui Dumnezeu.Am mai scris din acest verset cu alta ocazie  si pentruca l-am primit dela cineva ca si un “Cadou”, am zis sa vad ce as mai putea Intelege pentru mine personal din el.Sigur, ca doresc ca ceia ce pun pe aceasta pagina sa fie In armonie cu Intreg Cuvantul lui Dumnezeu. Putem vorbi si putem scrie ce vom vrea. Dar daca nu are acoperirea Cuvantului armonizat suntem cu toti spuneam alta data un chimval zanganitor.Ca vrem sau nu sa recunoastem, este irelevant.

         Sa-mi fie mie de folos gandurile acestea,apoi si Fratilor si Surorilor mele care iubesc Cuvantul sfant al Lui Dumnezeu Intradevar.Spuneam mai sus de strangere. Trebuie sa fim foarte atenti si sinceri cu noi Insine dece ne strangem Impreuna . Cuvantul are ceva deosebit de adus In atentie anume; doi sau trei adunati in Numele Meu,Dece nu v-a fi spus Domnul Isus altfel? Anume; unde se strang o multime sunt si Eu Intre ei?Nu, pentruca El spune ca;Laraga, multime multa se strange sau merge pe aceasta cale larga.Matei 7;13.Spuneam cu alta ocazie de aceasta cale larga mai pe larg.Este un verset care ar trebui sa ne traga atentia.ca; Strangerea la olalta nu are niciun efect asupra vietilor celor care se strang laolalta,atat timp cat este ignorat,Numele scump al Domnului Hristos.Poate cineva va spune; Cine ignoreaza? Stie fiecare ce-l motiveaza sa vina la o astfel de strangere.Dealungul istoriei crestine, sau tot strans Impreuna unii sau alti. Dar aceaste strangeri au devenit unele de rutina care sau perpetuat pana In zilele noastre. Si ce e trist ca aceasta rutina este tot mai accentuata In vtremurile pe care le traim.

         Ce vreau sa spun cu aceasta? Este ca; Se neglijeaza prezenta Domnului Hristos de cei mai multi care se numesc crestini. Ce zic ei? Ca vin la Casa Domnului.Defapt, expresia aceasta de”casa domnului” circula pe buzele celor mai multi.Nu stiu cati dintre cei ce se strang realizeaza ca In mijlocul lor se afla Scumpul nostru Mantuitor,Zic, Scumpul nostru, cu specificatia ca este scump celor care au fost nascuti din nou. Celor care le-a schimbat viata.Acestia pun pret pe prezenta Domnului Hristos In mijlocul Fratilot si Surorilor.Dece este Domnul Isus In mijlocul celor ce se strang la olalta? Indraznesc sa spun ca sunt doua motive anume; 1) Mantuitorul este prezent acolo In mijlocul lor,pentru cei rascumparati ai lui doi sau trei. Dece vine? Pentruca e Casa lui Dumnezeu .Ravna pentru Casa Ta ma mananca spunea Domnul Isus; Ioan 2;17.Acesti rascumparati se mai numesc si Copiii lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte, vin ca la ei acasa, In sanul familiei ceresti.

         Ca sunt printre ei, cei mai multi de care as Indrazni sa spun; In a caror inima Inca nu a lucrat Dumnezeu acest fenomen divin pe care Il numesc al Nasteri din Nou. Dar pentru acestia este o sansa sa auda despre Domnul Hristos. Citim In Cuvant ca; Credinta Vine In urma celor auzite.Romani 10;17. Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos. Deci, Inteleg ca aici este locul unde se poate auzi despre Domnul Hristos. Cand Dumnezeu v-a gasi de cuvinta  sa cerceteze un suflet sau altul,sa trimita acesta credinta ca un dar. Efeseni2;8.Aceasta este darul lui Dumnezeu. Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui Dumnezeu. Evrei 11;6. Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este……..Din nou trebuie sa spun ca nu e vorba de credinta care o au toti oameni biologica o numesc si am mai scris despre aceasta.Aceasta nu lucreaza mantuirea pe care o lucreaza cea data ca dar de Dumnezeu.

         Si iata ca Casa lui Dumnezeu mai are si un alt stataut Inaintea lui Dumnezeu dar si a celor ce se strang la un loc, anume;Psalmistul spuneam cu alta ocazie a gasit de cuvinta sa aduca In atentie o caracteristica specifica acestei Case a lui Dumnezeu, pe care nu  o gasesti la orice casa (strangere) ar fi ea. Fie cu arhitectura extraordinra cum au fost si Inca sunt si azi Infatisate.Aceasta Casa a lui Dumnezeu are o dinstinctie aparte. Dece aparte? Tocmai ca este a lui Dumnezeu si nu al omului oricare ar fi el. Si pentruca e zidita din Pietre vi.1 Petru 2;5.Si voi,ca niste pietre vii, sunteti ziditi sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.Iata ce spune Psalmistul cu ce este Impodobita aceasta Casa a lui Dumnezeul, si ce caracteristica are ea; Psalmul 93;5. Marturiile Tale sunt cu totul adevarate; sfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cat vor tine vremurile.

         Am mai dat acest Psalm si cu alte ocazii ca referinta cand vorbim de Casa Domnului. Si vai nu stiu cati realizeaza ca asa trebuie, sa domnine unde se zice ca e Casa Dpmnului.Sfintaenia trebuie vazuta vizibila In mijlocul celor ce pretind ca merg la Casa Domnului. Acestia ei Insusi trebuie sa faca dovada ca sunt sfinti.Cu alte cuvinte, ca ei Isusi sunt casa Domnului.Indraznesc sa spun ca; Pentru cei nascuti din nou nu este niciun dubiu ca; In Casa lui Dumnezeu este prezent Fiul lui Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie, cum era Cortul Intalniri In vechime si unde Dumnezeu se Intalnea cu cei care veneau la acel Cort prin Slava Lui. Insusi faptul ca se mentioneaza de slava Lui sau Gloria Lui,era In acel Cort al Intalniri; Intelegem ca se Intalnea Dumnezeu cu cei din poporul Israel care iubeau ca si Psalmistul aceasta Casa a lui Dumnezeu.Asa citim In Psalmul 122;1.  ……….Ma bucur cand mi se zice "Haidem la Casa Domnului!"Ce atmosfera  ar trebui sa domnesca In aceasta Casa daca e a Lui Dumnezeu? O atmosfera de sfintenie. Dece desfintenie? Raspunsul este simplu;sunt si Eu in mijlocul lor."Apoi, se presupune ca cei care vin acolo ei Insusi sunt sfinti.

         Sunt stari de Incordare printre cei ce se strang.Sunt acestia Pietre vi? Sau sunt ei sfinti ca sa Impodobeasca aceasta strangere?Au acestia In vedere ca In mijlocul lor se afla Domnul Hristos? Ce sa mai spun ca; Sunt unii care traiesc o viata urata si totusi vin la strangerea celor rascumparati.Sunt acestia constienti de realitatea Cuvantului? Ce este trist ca; Daca te numesti crestin ar trebui ca si viata ta sa faca diferenta printre cei care nu-l cunosc pe Domnul Isus personal.Si as Incheie gandurile acestea cu un loc care este destul de convingator de a ne trage atentia cum trebuie sa ne purtam In Casa lui Dumnezeu.Vorbesc la modul general si fiecare sa se analizeze unde se gaseste In relatie cu aceasta Casa a lui Dumnezeu. Iata acel loc semnificativ care doresc sa Il scot In evidenta pentru noi toti.Eclesiastul 5;1. Pazeste-ti piciorul cand intri in Casa lui Dumnezeu si apropie-te mai bine sa asculti decat sa aduci jertfa nebunilor; caci ei nu stiu ca fac rau cu aceasta.Am scris din acest loc ceva mai pe larg cu alta ocazie.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul scump al lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: