duminică, 6 mai 2018

Evrei 4;2. Caci si noua ni s-a adus o veste buna ca si lor;....Partea a 2 Neamurile


f43bd-picture1bibliacutrandafir

Evrei 4;2. Caci si noua ni s-a adus o veste buna ca si lor; dar lor Cuvantul care le-a fost propovaduit, nu le-a ajutat la nimic, pentru ca n-a gasit credinta la cei ce l-au auzit.

         In alt posting tot din acest verset,am spus cate ceva cu privire la poporul evreu. Am spus ca Lor sunt Israelitii ca natiune. Pentruca la ei a fost trimis Domnul Hristos.Iar noua am spus ca sunt cei care au primit aceasta veste buna cei nascuti din nou. M-am gandit si am zis ca nu e rau ba chiar ne este de folos sa ne mai uitam si sa armonoizam acest verset cu noi care suntem nascuti din nou. Dar si cu cei care vin la Adunare, Biserica, dar care nu sunt Inca nascuti din nou. Asa dar,Lor as Indrazni sa-i asociez cu cei care fregventeaza de anii de zile o Adunare sau o Biserica si  aud ce se spune din Cuvant. Dar In a caror viata acest Cuvant este inefectiv. Cu alte cuvinte, asa cum am spus nu are niciun efect la inima acestora ca si la evreii de alta data.As Indrazni sa spun ca; Auzirea aceasta din cuvant, are doua moduri de a auzi. Una sa auzi cu aceste urechi de carne si pe acestea le au toti.Nu are importanta din ce natiune fac parte.

        O alta latura sa auzi cu urechile desfundate care le numesc spirituale Pe acestea nu le au decat cei In a caror viata Dumnezeu a lucrat nasterea din nou.Prin aceasta nastere din nou, au ajuns sa aiba urechi spirituale si sa devina sensitivi la ce aud.Cuvantul ne arata ca nu a fost facuta vre-o diferenta Intre noi si ei. Care noi? Noi care am beneficiat de auzirea Cuvantului indiferent din ce popor pamantesc facem parte.Spuneam In acel posting anterior ca si noi ca si lor Dumnezeu nu si-a aratat vre-o preferinta . Fiecare au avut sansa sa auda despre aceasta Imparatie a lui Dumnezeu pe care Fiul Sau a instaurat-o pe pamant. Poate unii se gandesc la Imparatia de o mie de ani.Dar Imparatia lui Dumnezeu a aparut pe pamant odata cu venire Domnului Hristos si cu Biserica vie pe care o zideste Inca El. Spunea Domnul Isus ca aceasta Imparatie este In mijlocul vostru la vremea aceia.Luca 17;21. Nu se va zice: "Uite-o aici!" sau: "Uite-o acolo!”Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru(ca popor) Facand referire la cei care erau atrasi  de Dumnezeu la Fiul Sau care coborase Imparatia lui Dumnezeu printre oameni.

         Acum, nu mai aduc In atentie pe poporul evreu.Ci pe alti care si pe ei Cuvantul Ii numesc Lor. Acestia sunt din zilele noastre care fregventeaza o Adunare sau o Biserica oricare ar fi ea ,de anii de zile. Si In a caror inima Cuvantul nu a avut efect. Sau potrivit cu ceia ce citim ; nu le-a ajutat la nimic,este destul de trist sa participi la strangerea celor rascumparati si sa nu se vada nici-o schimbare In viata.Si sa te numesti crestin.Acelasi Cuvant a avut si Inca are efect In inimile unora. Adica, a celor pecare Dumnezeu Ii atraga le Fiul Sau;Asa citim In acest verset.Ioan 6;44 Caci si noua ni s-a adus o veste buna ca si lor; Aceasta veste buna de care ne vorbeste versetul este Evangelia Domnului Hristos.In Adunarese vesteste despre Domnul Hristos.Dar si In Poporul Israelit, s-a vestit In vechime de Proroci despre Mesia. Si ei nu au luat seama la ce auzeau cu urechile de carne. Dar ce acestia care aud In Adunari, Biserici despre Domnul Hristos iau seama? Platesc ei atentie la ceia ce aud cu urechile de carne? Daca ar lua seama ar fi interesati de felul cum se poate ajunge sa fie Cuvantul efectiv In inima lor, In vietile lor.Cei ce Intradevar i-au seama sunt cei a caror urechi au fost desfundate sa folosesc un alt termen.Nici acestia  care Cuvantul are efect nu au un merit al lor personal.

         Domnul Isus le spunea celor ce Il ascultau aceste cuvinte; Marcu 8;18. Aveti ochi, si nu vedeti? Aveti urechi, si nu auziti? Si nu va aduceti aminte deloc?Ce vroia sa le spuna Domnul Isus acestor Iudeii cand le vorbea despre aceasta veste buna a Imparatiei lui Dumnezeu?.Domnul Isus Ii Intreaba retoric;nu va aduceti aminte deloc?Cu alte cuvinte, de cate ori v-am spus de Imparatia lui Dumnezeu sau de Impartaia Cerului? Si cuvintele Mele au trecut pe langa urechile voastre.Sau Cuvantul nu v-a ajutat la nimic.Ar fi putut sa le mai spuna Domnul Isus si aceste cuvinte; Nici un efort nu s-a vazut din patrea voastra sa  faceti ca sa va aduceti aminte. Asa erau cei de pe vremea Domnului Isus. Dar ce azi lucrurile sau atitudinea fata de Cuvantul lui Dumnezeu este diferita? Suntem martori noi de care s-a Indurat Dumnezeu. In jurul nostru sunt atatia care vin la strangerile celor rascumparati dar In a caror inima Cuvantul nu a avut niciun efect., sau nu le foloseste la  nimic. Deaceia nu se vede schimbare In vietile acestora care spun ca; “Ei au venit la Hristos”. Cand? Cand au decis ei sa vina.Cata lipsa de Intelegere In mintea acestora.

         Eram la o adunare cu ani In urma Intr-un sat. Si peste drum de adunare erau locuitori. Nici unul din eacestia nu era interesat sa vina si sa auda despre Domnul Isus, cu toate ca stiau ca se strang pocaiti acolo.Iata deci, ca trebuie sa platim atentie si sa nu ne mai Intrebam dece nu “primesc acestia pe Domnul Isus” Sa platim atentie la cuvintele spuse de Domnul Isus care sunt destul de clare cu referire la  cine poate sa fie interesat si sa ia seama la ce aude.Citim In Ioan 6;44. Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis;.. Apoi, mai spune Domnul Isus ceva ce nu prea le convine unora care propaga ca poti pierde mantuirea sau ca Domnul Isus se leapada  de cel rascumparat. O Intrebare care trebuie sa si-o puna cei sceptici.“se leapada”Domnul Isus?.Iata ce are de spus Domnul Isus despre acestia pe care Tatal Ii atrage la Fiul.Tot In acest capitol din Ioan 6;37. Tot ce-Mi da Tatal va ajunge la Mine; si pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara:Nu ma voi lepada de el pentruca Tatal mi-la dat

         Daca ai fost adus de Dumnezeu la Fiul Sau, sa sti ca viata Iti este schimbata complect.Si Indraznesc sa spun ca; Tu Insuti te minunezi de cum a fost posibil.Apoi, un amanunt la care trebuie sa platim atentie anume; Daca esti dat de Tatal pentru a ajunge la Fiul vei ajunge. Nu v-a fi niciun opstacol care sa te Impiedice sa ajungi la sursa de viata vesnica Domnul Hristos.Acestia sunt cei In care Cuvantul a avut efect.Cand Cuvantul ajunge Intr-o inima si ramane acolo este dovada ca; Acea inima a fost schimbata si ca, In ea Dumnezeu a pus acest dar al credintei Efeseni 2;8.care pana atunci nu se gasea;pentru ca n-a gasit credinta la cei ce l-au auzit. Iata-i deci, pe cei care se gaseau peste drum de acea adunare ca, credinta nu a ajuns la Inima lor.Am avut colegi de serviciu care stiau ca sunt pocait dar care ramaneau insensibili la ceia ce le spuneam din Cuvant. Intelegem deci, ca acelasi Cuvant vestit este inefectiv daca nu este sincronizat cu credinta care vine dela Dumnezeu ca dar.Am adus si aceasta paralela din zilele noastre cu cea din vechime cu poporul evreu.

         Omul oricare ar fi el si din orce timp sau popor s-ar afla ca sa capete mantuirea este necesar;Sa auda Cuvantul si sa vina credinta In inima lui. Cate-va ganduri care zic eu, aduc lumina In Intelegerea confuza pe care o au unii cand zic; Am venit la Hristos.Cum sa vi daca Cuvantul nu a avut efect In inima ta. Cum sa crezi daca credinta care lucreaza mantuirea nu a venit Inca In inima ta.Sa nu mai spun ca starea In care st aflai eta o stare de om mort spiritual.Aceste cuvinte se gasesc In Scriptura nu sunt dela mine.Dumnezeu nu pune acest dar al credintei Intrun mort spiritual. El mai Intai aduce la viata si apoi da si credinta ca dar si care lucreaza mantuirea In Domnul Hristos.Un prileji de cercetare de examinare sa vedem unde ne aflam cei mai multi dintre noi.Din nou aceste ganduri doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie

Los Angeles California!

Niciun comentariu: