vineri, 8 iunie 2018

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 14;6. Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.

         Am citit si vazut un interviu luat cu ocazia unui Pastor din Texas care a inagurat mutarea ambasadei Americi la Ierusalim. Acest Pastor a mentiont ca; Evreii vor merge In iad. Si a dat acest verset pe care l-am pus mai sus.Cu alte cuvinte spunea el; Fara Domnul Isus nu este mantuire. Nu e mantuire, nu e Impacare cu Dumnezeu.Mai erau alti trei din diferite religii care participau la acest interviu. Am retinut ce spunea un Bisap catolic. El a spus ca e de acord cu Pastorul.Dar a pus o Intrebare;Cei care au murit Inainte de Domnul Hristos si nu a cunoscut cum se capata mantuirea ce se Intampla cu acestia? Intreba Bisapul.Mi s-a parut acest bisap ne documentat In ale Scripturi.Si I-mi permit sa spun ca; sunt unii din pastori care nu sunt nici ei documentati In Scriptura.Asta e religia In deriva, si ea merge din rau In mai rau.Si din cat stiu ei, fiind  nedocumentati din Scriptura, ajung sa dea Invatatura in Adunare, Biserica.

         Si iata dece:Scriptura ne aduce Inainte Sangele ca mijloc de iertare a pacatelor. Sigur ca nu orice sange. Pentruca sangele din vechime  ale animalelor nu a putut sa ispaseasca pacatele. Evrei 10;4. caci este cu neputinta ca sangele taurilor si al tapilor sa stearga pacatele.Era un sange de animal, dar care arata anticipat catre Mielul lui Dumnezeu care avea sa vina.Pornind dela jerfa lui Abel care a varsat sange si pe care Dumnezeu spune Cuvantul a primit-o cu placere. Aceasta jerfa anticipa pe a Mielului lui Dumnezeu care era anuntata de Ioan Botezatorul.Si dealungul vremi s-a tot adus jerfe dar care au fost un simbol a ceia ce avea sa vina.Dupa revelarea, descoperirea,Fiului,ca Miel al  lui Dumnezeu,care a Infaptuit acest mijloc de salvare prin sangele Lui propiu,toate generatiile au avut cunostinta.

         Apoi, Prorociii sunt aratati de Cuvant ca faceau tinta cercetarilor lor staruitoare sa vada In ce vremuri v-a veni Mesia.1 Petru 1;10. Prorocii, care au prorocit despre harul care va era pastrat voua, au facut din mantuirea aceasta tinta cercetarilor si cautarii lor staruitoare.Odata cu venirea Domnului Hristos, Dumnezeu, a revelat (unfold) planul Lui de mantuire In Fiul Sau.Acest plan a fost stabilit din vesnicie Intre Dumnezu Tatal si Domnul Hristos ca Fiu.Am spus Intrun posting ca nu erau Popoarele,Natiunile, cand Dumnezeu a planificat Impreuna cu Fiul sa Implineasca acest plan al mantuiri In Domnul Hristos.Acest Pastor Il gasesc ca are dreptate In ceia ce el spune.Anume ca; Toti merg In iada fie Evrei sau Musulmani sau catolici,oricare religie ar Imbratisa-o ei. Din nou, spun ca; Dumnezeu, nu mantuie popoare ci la modul individual. Cu alte cuvinte Mantuirea este personala nu merge la gramada spuneam alta data.Si aceasta mantuire este posibila prin Darul credintei Efeseni 2;8.Dar pe Care Dumnezeu, nu Il da la vreun popor orcare ar fi el.

         Sa ma explic, ca sa nu creiez confuzie printre cei care au o Invatatura care nu corespunde cu Cuvantul In armonie.Biserica Domnului Hristos este formata din rascumparati desupt puterea satanei din orce neam. Iata cum citim;1 Petru 1;18. caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati de la parintii vostri,Deunde sunt acesti rascumparati?Iudei sau oricare popor dintre neamuri  Si tot Petru ne vorbeste de Biserica vie a Domnului Hristos zidita de El din pietre vi.La oricare cladire se pune piatra cu piatra (one by one) nu cu gramada.Apoi,Isus i-a zis: ce a zis Domnul Isus? Prima data El a zis despre Calea de mers pe ea. Ce fel de cale are In vedere Domnul Isus? Calea care conduce catre o noua viata.Aceasta cale,nu este orice cale.Eu sunt Calea, Tot Domnul Isus aduce In atentie ca sunt doua Cai. Dar ca ele sunt diferite una de alta. Una este larga si duce la pierzare care merg cu gramada,Iar alta este strimta si duce la viata.Ioan 14;6. Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.

         Iata deci, ca Pastorul acela din Texas avea dreptate ca nu poti intra In legatura cu Dumnezeu supt nici-o forma daca nu treci mai Intai prin Domnul Hristos pe aceasta cale Ingusta. Din versetul acesta am scris mai demult ceva care mi-a atras atentia. Anume; Calea este Ingusta dar te vei izbi de o poarta stramta. Cu alte cuvinte, nu se intra pe aceasta poarta cu bagajele acestei lumi.Si iata la vremea aceia ce mi-a tras atentia; ca putini sunt cei ce o afla.Nu o pot afla aceasta Cale Ingusta daca Dumnezeu nu atrage, nu pune piciorul pe ea.Si ca sa vedem ca Domnul Isus este aceasta Cale voi pune din nou versetul care arata ca; Dumnezeu e cel care atrage un suflet sau altul la aceasta Cale Domnul Isus. Ioan 6;44.Vedem ca si Calea si Poarta sunt stabilite In asa fel de Dumnezeu sa se mearga, sa se intre unul cate unul. Matei 7;14.Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla.

         Apoi, Domnul Hristos aduce In atentie viata.  Sigur, Intelegem ca e vorba de viata vesnica dupa ce treci ca mantuit prin poarta strimta. Acolo dai de o noua viata.si Viata. Cei ce sunt pe aceasta cale Ingusta si finalul le va fi trecerea prin aceasta poarta strimta vor trai vesnic.Si iata la urma ce precizare face Domnul Isus ca sa fie clar pentru toate generatiile dela El Incoace, si nu numai, ci si cei care au fost Inainte de a veni El pe pamant.Intelegem ca nu e o alta posibilitate de a ajunge sa Il cunosti pe Dumnezeu.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. Domnul Hristos a dezvaluit acest secret as numi.Asa dar,Este destul de clar cum se poate Intra In legatura cu Dumnezeu.Scriptura este destul de clara In privinta aceasta.ca sunt unii fie ei si teologi care Invata altfel, e treaba lor si a celor care Ii urmeaza.Ca sa Il cunosti pe Dumnezeu diferit de cum Il cunosteau cei din vechime trebuie ca Fiul sa intervina. Ei nu Il aveau pe Fiul lui Dumnezeu. Nu i-a lasat Dumnezeu In necunostinta. Le-a dat Proroci care au vorbit despre Mesia. Apoi citim ca;A pus In ei si gandul vesniciei. Eclesiastul 3;11.Deci Intrebarea bisapului o gasesc ca nu face sens.

         Asa ca , nu e nici-o desvinovatire si nici un drept de a intelege ca poti intra In legatura cu Dumnezeu In afara de Fiul Sau.Pentru noi cei din Noul Testament,Iata ce are Domnul Isus de spus;Matei 11;27….. afara de Fiul si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere.Am scris din acest verset cu alta ocazie mai pe larg.Deci, ca vrem sau nu vrem acesta este Cuvantul lui Dumnezeu care cuprind cuvintele Domnului Hristos.Si ca sa aduc ceva In plus la ceia ce Bisapul nu cunostea ca Dumnezeu la facut pe fiul Sau;2 Corinteni 5;21. Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.Sunt unii pe care i-am Intalnit pe blogul lor personal care sustin ca; Cei care spun ca Biserica a fost anticipata prin Israel ca popor sunt “Antisemitisti” Iata ca acest pastor spune altfel.Asta e cand esti calauzit de duhul tau si nu de Duhul lui Dumnezeu.

Pun mai jos ce a spus acel Pastor trimis la inagurarea Ambasdei Americi la Ierusalim de Insusi Presedintele Trump.The belief that salvation only comes through belief in Christ “has been the historic teaching of Christianity for 2,000 years,” Jeffress said. Jesus, Peter and Paul all were Jews, so how can Christianity be anti-Semitic?

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: