sâmbătă, 2 iunie 2018

1 Ioan 4;9. Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu.......

Cantarea Cantarilor 2;1.

   Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Ioan 4;9. Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El.

         Am pus versetul 9si10 pentruca sunt legate Intre ele de dragoste. O dragoste pe care Cuvantul o defineste statornica,de ne schimbat. Daca Intre oameni se cere  reciprocitate In dragoste, la Dumnezeu lucrurile stau altfel. Dece? Pentruca Dumnezeu e dragoste. El nu are nevoie de dragostea noastra fireasca carnala. Sa vedem totusi ce dragoaste asteapta Dumnezeu dela noi si cand.Sigur, ca El nu asteapta pana ce nu pune El Insusi acea dragoste care sa Il cinsteasca pe El.Am dat mai jos versetul din Romani 5;5. Care arata ce dragoste asteapta Dumnezeu dela noi si cand? Dupa ce El Insusi ne-a nascut din nou.Atunci pune si Duhul Lui cel Sfant care aduce In finta noastra noua dragostea din Dumnezeu.1 Ioan 4;8. Cine nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste.Si sunt multe alte locuri unde putem vedea acest adevar ca Dumnezeu e dragoste.

          Din dragoste a trimis pe fiul Sau pentru noi.Cu alte cuvinte, pentru cei pe care Ii avea In planul lui de Mantire Inainte de a fi lumea, sau din vesnicie.Versetul Incepe cu;Dragostea lui Dumnezeu.Apostolul specifica ce fel de dragoste.Daca ne-am analiza sa vedem unde ne aflam noi care spunem ca suntem credinciosi,din punct de vedere al dragostei, cum ne-am gasi? Negresit analizati,cu aceasta dragoste a lui Dumnezeu. Poate vor fi unii care spun ca numai Dumnezeu are aceasta dragoste. Ca acesta e motivul de Ap, Ioan o aduce Inaintea credinciosilor.Intrun sens poate fi asa. Dar Dumnezeu care ne-a nascut din nou, odata cu aceasta nastere din nou, din Dumnezeu Ioan 1;13. Indraznesc sa spun ca; Genetic spiritual, duhovniceste, a pus si a ceasta dragoste din El. Si ca sa nu creiez confuzie printre Fratii si Surorile mele care acceseaza acest Blog am sa dau un loc din Cuvant care face acoperire la ceia ce spun. Iata locul care dovedeste ca, Dumnezeu ne-a echipat cu aceasta dragoste din El.Romani 5;5…. dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant care ne-a fost dat.Loc care l-am dat si putin mai sus.

         Personal Inteleg ca; Aceasta dragoste din Dumnezeu e conditionata de Duhul lui Dumnezeu daca a fost pus In noi.Ap, Pavel are ceva de spus In privinta aceasta. Anume,daca Duhul lui Dumnezeu locuieste In voi.Romani 8;9. Voi insa nu mai sunteti pamantesti, ci duhovnicesti, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi. Daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. Iata deci conditia pe care o arata Cuvantul de a avea dragoste din Dumnezeu. La cei nascuti din nou,  Dumnezeu,pune deoparte dragostea aceasta fireasca, carnala.O astfel de dragoste carnala o gasesti si la cei care nu au nimic deaface cu Domnul Isus.Unii daca nu cei mai multi dintre cei care se numesc crestini apeleaza la aceasta dragoste fireasca. Si In felul acesta se poate vede daca o are pe cea din Dumnezeu. Intre aceste doua feluri de dragoste este vizibila diferenta.As face o specificare anume; Dragoste din Dumnezeu are In ultima instanta acesta calitate de a se sacrifica. Ea nu se opreste numai la declaratia de dragoste. Ea merge pana la sacrificul suprem. Il avem ca exemplu pe Insusi Domnul Isus care a dovedit-o cu prisosinta la Cruce la Golgota.

         Ap, Ioan specifica fata de cine Dumnezeu si-a arata aceasta dragoste a Lui.El spune;fata de noi.Se gasesc unii, daca nu cei mai multi, care vin cu argumentul ca; Dumnezeu a iubit Intreaga lume. Am spus cu alta ocazie ce cuprinde acest cuvant Lume. Este referire la lucrarea mainilor Lui, la Intreaga creiatie.Cei mai multi din cititorii Cuvantului, aduc ca argument  acest verset din Ev, Ioan  3-16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.Si cei mai multi iau acest verset ca atare far o armonizare si cu alte locuri din Cuvant.Cu alta ocazie am spus cate-va ganduri personale,mai pe larg, din acest verset. Fratii si Surorile care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu au libertatea de a analiza ceia ce spun. Specificam atunci ca sunt aceste doua cuvinte care ne desleaga Intelegerea ca;Dumnezeu a iubit lumea.Aceste cuvinte sunt; oricine crede.Si ca sa nu ma Indepartez am sa dau locul care ne arata destul de specific cine sunt cei care cred.Citim In Cuvantul lasat de Dumnezeu,de un dar al credintei din Efeseni 2;8.

         Personal Inteleg ca, Dumnezeu si-a arata dragostea cum spune Ap, Ioan  fata de noi. Care sunt acestia noi? Cei care au fost nascuti din nou si In care Dumnezeu a turnat aceasta dragoste a Lui din belsug.Din nou Romani 5;5. Spuneam atunci ca nu a picurat-o ci a turnat-o cum am spus din belsug.Si iata motivatia lui Dumnezeu de a-si arata dragostea lui fata de noi s-a si materializat, se reflecta prin faptul ;ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, Nu stiu cati Isi dau seama ce l-a determinat pe Dumnezeu sa ia aceasta hotarare de a-si trimite pe singurul Sau fiu pe un teren ostil. Adica In tabara celui rau.Spuneam alta data ca; Cuvantul ne arata ca; Lumea zace In cel rau. Si ca el este stapanitorul acestei lumi.Nu mai dau locurile ca se cunosc de cei ce citesc cu seriozitate Cuvantul.Avem un loc care ne arata fara echivoc,ce l-a determinat pe Dumnezeu, de as trimite Fiul In tabara celui rau. Si In aceiasi masura pe Domnul Hristos sa paraseasca Casa Tatalui.Si acest loc pe care Il pun din Cuvant nu este o parere a mea personala, ci este dovada dragostei  Domnului Hristos pe care o are pentru cei rascumparati ai Lui.

         Aceasta dragoste o arata Cuvantul In acest verset.Efeseni 5;25.Spuneam atunci cand am scris din acest verset ca nu vedem ca s-a dat pentru lume, Scumpul nostru Mantuitor. Dumnezeu i-a promis o Mireasa vedem In Apocalipsa nunta Mielului. Si Mantuitorul a facut acest sacrificiu suprem, nu pentru lume ci pentru Mireasa Lui pe care o v-a avea vesnic.Sunt multi care nu Inteleg venirea Domnului Hristos In lume, pe pamant.Sunt locuri unde vedem acest motiv de care am amintit.Si iata ce precizare face la urma Ap, Ioan In acest verset de mai sus.ca noi sa traim prin El.Aceasta este bucuria si satisfactia mea personala ca traiesc prin Domnul Hristos nu prin abilitatea mea.Si nu numai a mea ci a tuturor celor rascumparati care au fost adusi la o viata noua. Cu alte cuvinte,scosi de supt robia celui rau si implicit a pacatului. ca noi sa traim prin El.Nu citim nicaieri In Cuvant ca; Lumea sa traiasca prin El.Iata ce aduce In atentie versetul urmator; 10. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu,Nu e reciprocitatea de care am spus mai sus.Nu cei rascumparati ei nu au niciun credit.

         Tot creditul apartine lui Dumnezeu Tatal si Fiului.Tatalui pentruca l-a dat, s-a lipsit vremelnic de El. Si Fiului pentruca a ziz; Iata-ma vin sa fac voia Ta Dumnezeule.Sunt destul de constient de ceia ce spun ca; Sunt unii daca nu cei mai multi care spun;Am venit la Hristos. Acestora nu le cad bine aceste afirmatii.Daca e sa mai aduc In atentie faptul ca noi, oricare am fi, Inainte sa fim adusi la viata spirituala, suntem morti, despartiti de Dumnezeu.Asa ca, nu este nici-o sansa ca un mort sa iubeasca pe Cel ce este viu In vecii vecilor. ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.Iata odata cu venirea Domnului Isus a fost necesar sa ispaseasca, sa ia asupra lui pacatele noastre cum Il vede Ap,Petru care a fost contemporan cu Domnul Isus.1 Petru2;24. El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. Vindecati de ce? De vina pacatelor care apasa asupra noastra. In concluzie doresc sa realizam ca;Dragostea lui Dumnezeu este turnata In inima celor nascuti din nou. Apoi, un lucru de baza pentru cine a venit si s-a dat la moarte Domnul Hristos? Pentru cei pe care Tatal Ii dadea lui ca Mireasa.Efeseni 5;25.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: